Συνέχεια δημοσιεύσεων στο facebook

Evangelos Dimitriadis

28/8/2016

Όταν δεν έχεις την λεβεντιά να ζητήσεις συγγνώμη για τα λάθη και τα ψέματά σου, είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσεις να τα καλύψεις με νέα μεγαλύτερα ψέματα.

Evangelos Dimitriadis

29/8/2016

Ο Evangelos Dimitriadis νοιώθει "χαρούμενος" στην τοποθεσία "σπίτι του" , γιατί είδε τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο πρέπει να πληρώσει.
Αυτός δεν είναι βρε παιδιά που θα καταργούνταν με ένα νόμο;
Ερώτηση κρίσεως:
Λέτε να τον πληρώσω, όπως παλαιότερα ή να περιμένω αυτόν τον νόμο;

Evangelos Dimitriadis

30/8/2016

"Ο κυρίαρχος λαός αλλάζει συνέχεια κυβερνήσεις, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει ο ίδιος".  Αρκάς

Εσύ που κρίνεις και κατακρίνεις τους πάντες και τα πάντα, πες μου σε παρακαλώ τι έχεις κάνει για το κοινό καλό.
Έχεις σκύψει ποτέ , ας πούμε, να μαζέψεις το χαρτάκι που είναι πεσμένο στην είσοδο της οικοδομής σου;
Ξέρω θα πεις "δεν είναι στο διαμέρισμά μου". 
Πως λοιπόν να σε εμπιστευτώ πως ψηφίζεις με γνώμονα το κοινό καλό όταν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα πέρα και έξω από τους τοίχους του διαμερίσματός σου;

 

 

 


Evangelos Dimitriadis

 

31/8/2016

 

Ένα ερώτημα το οποίο απασχολεί πραγματικά πολλούς ανθρώπους.
Γιατί επιτρέπει το κακό στον κόσμο ο Θεός;
Ο όσιος Παΐσιος ο αγιορείτης θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα αυτό διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία:
Ένας ασκητής, βλέποντας την αδικία που υπάρχει στον κόσμο, προσευχόταν στον Θεό και του ζητούσε να του αποκαλύψει τον λόγο που δίκαιοι και ευλαβείς άνθρωποι δυστυχούν και βασανίζονται άδικα, ενώ άδικοι και αμαρτωλοί πλουτίζουν και αναπαύονται. Ενώ προσευχόταν ο ασκητής να του αποκαλύψει ο Θεός το μυστήριο, άκουσε φωνή που του έλεγε:

- Μη ζητάς εκείνα που δεν φτάνει ο νους σου και η δύναμη της γνώσης σου. Ούτε να ερευνάς τα απόκρυφα, γιατί τα κρίματα του Θεού είναι άβυσσος. Αλλά επειδή ζήτησες να μάθεις, κατέβα στον κόσμο (από τον έρημο τόπο όπου ασκήτευε) και κάθησε σ' ένα μέρος και πρόσεχε αυτά που θα δεις, για να καταλάβεις από τη μικρή αυτή δοκιμή, ένα μικρό μέρος από τις κρίσεις του Θεού. Θα γνωρίσεις τότε ότι είναι ανεξερεύνητη και ανεξιχνίαστη η προνοητική διακυβέρνηση του Θεού για όλα.
Ο γέροντας, όταν τ' άκουσε αυτά, κατέβηκε με πολλή προσοχή στον κόσμο κι' έφτασε σ' ένα λιβάδι που το διέσχιζε ένας πολυσύχναστος δρόμος. Εκεί κοντά ήταν μία βρύση κι' ένα γέρικο δέντρο, στην κουφάλα του οποίου μπήκε ο γέροντας και κρύφτηκε καλά.

 


Μετά από λίγο πέρασε ένας πλούσιος πάνω στο άλογό του. Σταμάτησε για λίγο στη βρύση, για να πιει νερό και να ξεκουραστεί.

Αφού ξεδίψασε, έβγαλε από την τσέπη του ένα πουγκί με εκατό φλουριά και τα μετρούσε. Όταν τελείωσε το μέτρημα, θέλησε πάλι να τα βάλει στη θέση τους. Χωρίς όμως να το καταλάβει, το πουγκί έπεσε στα χόρτα. Έφαγε, ξεκουράστηκε, κοιμήθηκε και μετά καβαλίκεψε το άλογο κι έφυγε χωρίς ν' αντιληφθεί τίποτα για τα φλουριά. Μετά από λίγο ήρθε άλλος περαστικός στη βρύση, βρήκε το πουγκί με τα φλουριά, το πήρε κι' έφυγε τρέχοντας μέσα απ' τα χωράφια. Πέρασε λίγη ώρα και φάνηκε άλλος περαστικός. Κουρασμένος όπως ήταν, σταμάτησε κι' αυτός στη βρύση, πήρε λίγο νεράκι, έβγαλε και λίγο ψωμάκι από ένα μαντήλι και κάθησε να φάει.

Την ώρα που ο φτωχός εκείνος έτρωγε, φάνηκε ο πλούσιος καβαλάρης εξαγριωμένος, με αλλοιωμένο το πρόσωπο από οργή και όρμησε επάνω του. Με θυμό φώναζε να του δώσει τα φλουριά του. Ο φτωχός μη έχοντας ιδέα για τα φλουριά, διαβεβαίωνε με όρκους πως δεν είδε τέτοιο πράγμα. Εκείνος όμως, όπως ήταν θυμωμένος, άρχισε να τον δέρνει και να τον χτυπά, μέχρι που τον θανάτωσε. Έψαξε μετά όλα τα ρούχα του φτωχού, δεν βρήκε τίποτα και έφυγε λυπημένος.
Ο γέροντας εκείνος τα έβλεπε όλα αυτά μέσα απ' την κουφάλα του δέντρου και θαύμαζε. Λυπόταν πολύ κι' έκλαιγε για τον άδικο φόνο που είδε και προσευχόμενος στον Κύριο, έλεγε:

- Κύριε, τι σημαίνει αυτό το θέλημά Σου; Γνώρισέ μου, Σε παρακαλώ, πώς υπομένει η αγαθότητά Σου τέτοια αδικία; Άλλος έχασε τα φλουριά, άλλος τα βρήκε κι άλλος άδικα φονεύθηκε!

Ενώ ο γέροντας προσευχόταν με δάκρυα, κατέβηκε άγγελος Κυρίου και του είπε:

- Μη λυπάσαι, γέροντα, ούτε να σου κακοφαίνεται και να νομίζεις ότι όλα αυτά γίνονται τάχα χωρίς θέλημα Θεού. Αλλά απ' αυτά που συμβαίνουν, άλλα γίνονται κατά παραχώρηση, άλλα για "παίδευση" κι' άλλα κατά οικονομία. Άκουσε λοιπόν:

Αυτός που έχασε τα φλουριά είναι γείτονας εκείνου που τα βρήκε. Ο τελευταίος είχε ένα περιβόλι αξίας εκατό φλουριών. Ο πλούσιος, επειδή ήταν πλεονέκτης, τον εξανάγκασε να του το δώσει για πενήντα φλουριά. Ο φτωχός εκείνος, μη έχοντας τι να κάνει, παρακαλούσε τον Θεό να τον τιμωρήσει. Γι' αυτό και οικονόμησε ο Θεός και του τα έδωσε διπλά.

Εκείνος -πάλι- ο φτωχός, ο κουρασμένος, που δεν βρήκε τίποτα και φονεύτηκε άδικα, είχε κάνει μια φορά φόνο. Μετανόησε όμως ειλικρινά και σ' όλη την υπόλοιπη ζωή του, τα έργα του ήταν χριστιανικά και θεάρεστα. Διαρκώς παρακαλούσε τον Θεό να τον συγχωρέσει για τον φόνο που διέπραξε και συνήθιζε να λέει: «Θεέ μου, τέτοιο θάνατο που έδωσα, ίδιο να μου δώσεις!». Βέβαια, ο Κύριός μας τον είχε συγχωρέσει από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσε την μετάνοιά του. Συγκινήθηκε όμως ιδιαίτερα από το φιλότιμο του παιδιού του, το οποίο όχι μόνο φρόντιζε για την τήρηση των εντολών του, αλλά ήθελε και να πληρώσει για το παλιό του φταίξιμο. Έτσι δεν του χάλασε το χατήρι, επέτρεψε να πεθάνει με βίαιο τρόπο - όπως του το είχε ζητήσει - και το πήρε κοντά Του, χαρίζοντας του μάλιστα και λαμπρό στεφάνι γι' αυτό του το φιλότιμο!

Ο άλλος, τέλος, ο πλεονέκτης που έχασε τα φλουριά κι' έκανε τον φόνο, θα κολαζόταν για την πλεονεξία και την φιλαργυρία του. Τον άφησε λοιπόν ο Θεός να πέσει στο αμάρτημα του φόνου για να πονέσει η ψυχή του και να έρθει σε μετάνοια. Με την αφορμή αυτή αφήνει τώρα τον κόσμο και πάει να γίνει καλόγερος!
Λοιπόν, που, σε ποια περίπτωση βλέπεις να ήταν άδικος ή σκληρός και άπονος ο Θεός; Γι' αυτό στο εξής να μην πολυεξετάζεις τις κρίσεις του Θεού, γιατί Εκείνος τις κάνει δίκαια και όπως ξέρει, ενώ εσύ τις περνάς για άδικες. Γνώριζε επίσης ότι και πολλά άλλα γίνονται στον κόσμο με το θέλημα του Θεού για λόγους που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Κι' έτσι το σωστό είναι να λέει ο καθένας:
« Δίκαιος ει Κύριε και ευθείαι αι κρίσεις σου »

(Ψαλμ. ΡΙΗ, 137)

 


Evangelos Dimitriadis

 

3/9/2016

 

Η πλήρης εικόνα την οποία σχηματίζουμε για έναν άνθρωπο δεν εξαρτάται μόνο από την εμφάνισή του, αλλά κυρίως από τον εσωτερικό του κόσμο, ο οποίος αποκαλύπτεται σε μεγάλο βαθμό, από τα λεγόμενά του.

 


Evangelos Dimitriadis

 

5/9/2016

 

«Η προσευχή είναι κοινωνία και ένωση με τον Θεό, καταλλαγή του Θεού, συγχώρηση των αμαρτημάτων, γέφυρα που περνά τους πειρασμούς, φράγμα στην θλίψη, αναχαίτιση των πνευματικών πολέμων, έργο Αγγέλων, τροφή όλων των ασωμάτων, η μέλλουσα ευφροσύνη, εργασία απέραντη, πηγή των αρετών, πρόξενος των χαρισμάτων, αόρατη προκοπή, τροφή της ψυχής, φωτισμός του νου, πέλεκυς που κόβει την απόγνωση, απόδειξη της ελπίδας στον Θεό, λύτρωση από την λύπη, ελάττωση του θυμού, καθρέπτης της προκοπής, φανέρωση της πνευματικής καταστάσεως ..... ».
αγ. Ιωάννης της Κλίμακος
Αναρωτιέμαι, αν τελικά καταργηθεί η πρωϊνή προσευχή στα σχολεία, δεν έχουν δικαίωμα τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, να μετέχουν σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω;
Και δεν έχουμε υποχρέωση ως ορθόδοξοι εκπαιδευτικοί να τους δείξουμε στο σχολείο και αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο της προσευχής στην ζωή τους;
Θα έρθουν στιγμές στην ζωή τους όπου ούτε γονείς, ούτε φίλοι, ούτε περιουσίες, ούτε υψηλές γνωριμίες θα μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Γιατί να μην έχουν μάθει τον δρόμο της προσευχής η οποία οδηγεί στον Θεό και στην πραγματική και αδιάψευστη ελπίδα;

 


Evangelos Dimitriadis

 

6/9/2016

 

"Τύχη είναι το όνομα του Θεού στη διάλεκτο της αθεΐας".
μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

 


Evangelos Dimitriadis

 

7/9/2016

 

«Κάτι φίλοι μου είπαν για ένα μοναστήρι και κάποια εικόνα σε αυτό που έβγαζε θαυματουργά δάκρυα που είχαν γιάνει αρρώστους με ανίατες ασθένειες. Μου είπαν να με πάνε. Είπα “δεν θέλω γιατί δεν πιστεύω”. “Κι αν γίνει το θαύμα και με σένα τι έχεις να χάσεις;” μου είπαν. Απάντησα αυθόρμητα: “και αν υπάρξει θαύμα τι θα λέω; Πώς θα το δικαιολογήσω με τα πιστεύω μιας ολόκληρης ζωής;”».
Αλέξανδρος Βέλιος
Τραγική ομολογία. Ειλικρινά κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί διακρίνω στα ΜΜΕ μια
 τάση ηρωοποίησης αυτού του ανθρώπου. Προσπαθούν να περάσουν και πάλι λάθος πρότυπο στους νέους. Το πρότυπο αυτού που ουσιαστικά αυτοκτονεί (μη υποβοηθούμενη ευθανασία). 
Η ζωή είναι δώρο που δίνεται από τον Θεό στον άνθρωπο και μόνον Αυτός την αφαιρεί, όταν κρίνει ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για την ψυχή του ανθρώπου.
Αδυνατώ να κατανοήσω την πεισματική, από ιδεολογίας προερχόμενη άρνηση κάποιων ανθρώπων προς τον Χριστό, όταν Αυτός δείχνει απέραντη φιλανθρωπία προς εμάς τους ανθρώπους, με αποκορύφωμα τον σταυρικό Του θάνατο για κάθε έναν από εμάς προσωπικά.
Τι κακό έχουν δει από τον Χριστό και παραμένουν αρνητές μέχρι τέλους;

 

Αρχή φόρμας

 

Ελληνίς Ειστοδιηνεκές Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, θλιβερό, να διαπιστώνεις πως με την άρνηση που επιδεικνύουν ορισμένοι συνάνθρωποι στην σωτηρία τους οδηγούνται τελικά στην οριστική τους καταδίκη.... Αλλά η σωτηρία ή η απώλεια, είναι επιλογές μας! Αυτόβουλες! Με το ζόρι σωτηρία δεν υπάρχει!

 

Τέλος φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

9/9/2016

 

Ο μικροπρεπής, μίζερος και τιποτένιος άνθρωπος εκτοξεύει συχνά ψευδείς κατηγορίες εναντίον των άξιων ανθρώπων, προσπαθώντας εναγωνίως να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από αυτούς.
Η αλήθεια όμως, δεν κρύβεται. Αργά ή γρήγορα έρχεται στο φως και τότε αλοίμονο στους ψεύτες.

 


Evangelos Dimitriadis

 

10/9/2016

 

Η ζωή μοιάζει με ένα νόμισμα. Έχει πάντα δυο όψεις την ευχάριστη, αλλά και την δυσάρεστη. Το νόμισμα όμως είναι ένα, συνεπώς είναι ουτοπία να προσπαθούν κάποιοι απεγνωσμένα να επιτύχουν να βλέπουν στη ζωή τους μόνο την ευχάριστη πλευρά, χρησιμοποιώντας χρήματα, δύναμη, γνωριμίες, γοητεία ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι τουλάχιστον να μην φέρνουμε στη ζωή μας, με προσωπικά λάθη, την θέα της δυσάρεστης όψης.
Μακάρι τελικά να βγαίνουμε σοφότεροι και όχι σκληρότεροι, από τις οποιεσδήποτε δοκιμασίες.

 


Evangelos Dimitriadis

 

11/9/2016

 

Ο αληθινός ηγέτης εμπνέει και καθοδηγεί προς ανώτερους στόχους και οράματα, είναι αυστηρός πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους άλλους, θυσιάζεται πρώτος αυτός, απεχθάνεται το ψέμα και είναι παράδειγμα τιμιότητας και δικαιοσύνης.
Ο αληθινός ηγέτης βλέπει τους ανθρώπους στα μάτια και δεν τους αποφεύγει, γιατί έτσι επικοινωνεί αληθινά μαζί τους.
Ο αληθινός ηγέτης δεν χρειάζεται στρατιές ενόπλων για να τον προστατεύουν, γιατί απλά αγαπά και η αγάπη του είναι πιο δυνατή και από τα όπλα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

12/9/2016

 

Το σαλιγκάρι διατηρεί κατάστημα ψιλικών. Κάποια μέρα μπαίνουν μέσα οι χελώνες και κλέβουν το μαγαζί.
Το σαλιγκάρι τηλεφωνεί στην αστυνομία:
-κύριε αστυνόμε μου κλέψανε το μαγαζί
-πείτε μου πως έγινε
-τι να σας πω κύριε αστυνόμε δεν θυμάμαι πολλά πράγματα γιατί έγιναν όλα τόσο γρήγορα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

12 Σεπτεμβρίου 2016 ·

 

Το σαλιγκάρι διατηρεί κατάστημα ψιλικών. Κάποια μέρα μπαίνουν μέσα οι χελώνες και κλέβουν το μαγαζί.
Το σαλιγκάρι τηλεφωνεί στην αστυνομία:
-κύριε αστυνόμε μου κλέψανε το μαγαζί
-πείτε μου πως έγινε
-τι να σας πω κύριε αστυνόμε δεν θυμάμαι πολλά πράγματα γιατί έγιναν όλα τόσο γρήγορα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

14/9/2016

 

https://www.youtube.com/watch?v=PUCk12T74Zs&feature=youtu.be
Η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα σε ... 13 δευτερόλεπτα.
Εεε εσείς εκεί ψηλά στην εξουσία. Ακούτε την φωνή των απλών ανθρώπων ή μόνο τα λόγια των πλουσίων και ισχυρών φτάνουν στα αυτιά σας;
Αυτός που καρφώθηκε στον σταυρό (Τιμίου Σταυρού σήμερα), μεριμνούσε για όλους και αγαπούσε φτωχούς, πλούσιους, αρρώστους, καταφρονεμένους, ισχυρούς αξιωματούχους, αλλά και ταπεινούς ζητιάνους, ήρθε για να διακονήσει και να υπηρετήσει τους ανθρώπους και όχι να τους κατεξουσιάσει.
Ας παραδειγματιστούμε όλοι και ακόμα περισσότερο όσοι ασκούν εξουσία.

 


Evangelos Dimitriadis

 

16/9/2016

 

Επειδή, ως συνήθως, στην χώρα μας επικρατεί η υπερβολή, η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση των γεγονότων έχω καταλάβει τα εξής σε σχέση με τις αντιδράσεις των γονέων του Ωραιοκάστρου ως προς την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο των παιδιών τους.
Αυτό που φοβούνται οι γονείς δεν είναι τα ταλαίπωρα προσφυγόπουλα, αλλά η ελληνική προχειρότητα.
Στην χώρα που φημίζεται για την φιλανθρωπία, την φιλοξενία (Ξένιος Ζευς) και την αγάπη προς τους ξένους, τους αδύναμους και πονεμ
ένους, είναι το λιγότερο άδικο να μιλάμε για ρατσισμό.
Οι γονείς νοιάζονται για την υγεία των παιδιών τους και δεν εχθρεύονται τα προσφυγόπουλα. Είναι αυτά υγειονομικά ελεγμένα ώστε να μην κινδυνεύσουν και τα ελληνόπουλα;
Θυμίζω ότι σε κάθε σοβαρή χώρα που νοιάζεται για τους πολίτες της (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία κ.λ.π.) ο υγειονομικός έλεγχος είναι εξονυχιστικός. Έχει γίνει εδώ στα προσφυγόπουλα;
Και ως προς το θέμα του λαθραίου μετανάστη, πως θα ονομάζατε εσείς αυτόν που εισέρχεται παράνομα στη χώρα σας παραβιάζοντας τα σύνορα και δεν έρχεται επίσημα, ας πούμε, από τον Έβρο ώστε να καταγράφεται και αν μπορούμε σαν χώρα τότε να τον δεχόμαστε;
Θα τους ονόμαζε κάποιος νόμιμους και όχι λαθραίους μετανάστες;
Έτσι για να μην παίζουμε απλά με τις λέξεις και δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις.
Στον Έλληνα που είναι μπολιασμένος με την Ορθοδοξία και την ελληνική παράδοση, δεν δικαιούται να μιλάει κανείς για ρατσισμό.

 


Evangelos Dimitriadis

 

20/9/2016

 

Είναι μάταιο να πασχίζεις να έχεις την αποδοχή όλων. Κάποιοι πιθανό να σε απορρίψουν λόγω της εξωτερικής σου εμφάνισης, άλλοι λόγω των λογικών και συνετών ιδεών σου και της τάσης σου να πηγαίνεις αντίθετα στο ρεύμα της εποχής, σίγουρα όμως οι περισσότεροι θα σε παραμερίσουν αν αγαπάς την αλήθεια.
Μην τα θυσιάσεις όλα για χάρη μερικών περιστασιακών και ψεύτικων φίλων. Η αποδοχή μπορεί να αργήσει, αλλά σίγουρα θα έρθει τελικά.

 

Αρχή φόρμας

 

Pavlos Naziridis και ας μήν έρθει έρθει Ευάγγελε, το θέμα είναι να κρατάει κανείς την αξιοπρέπεια του, η αλήθεια ούτως ή άλλως συνήθως δεν είναι αρεστή στους πολλούς

 


Evangelos Dimitriadis

 

21/9/2016

 

Από διάλογο με μαθητές μου της Γ' Γυμνασίου, πρώτες ημέρες στο σχολείο:
-κύριε είμαστε από τα πιο ανήσυχα τμήματα στο σχολείο.
-μα γιατί το λέτε αυτό εγώ σας βλέπω μια χαρά παιδιά.
-τι λέτε κύριε;
-ακούστε, αν πραγματικά είστε ανήσυχο τμήμα, όπως λέτε, αυτό οφείλεται στο ότι δεν σας έχουν δείξει με πειστικό τρόπο, μέχρι που φτάνουν τα όριά σας.
Είναι, αγαπητοί φίλοι, βασικό έργο πρώτα των γονέων και μετά των εκπαιδευτικών να βοηθήσουν τα παιδιά δείχνοντάς τους πως ξεπερνώντας κάποια όρια θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις πάνω τους.
Κανείς δεν γεννιέται κακός. Ρέπει προς το κακό από την αδιαφορία, το λανθασμένο παράδειγμα και την έλλειψη αγάπης από τους γύρω του.
Θεωρώ ύψιστο έργο και σπουδαίο λειτούργημα την εκπαίδευση των παιδιών που κάθε σχολική χρονιά έχουμε μαθητές μας. 
Αυτών των παιδιών με το χαμόγελο, το έξυπνο βλέμμα, το νεανικό χιούμορ που σε κάνουν να ξεχνάς τον κόπο και την προσπάθεια της τάξης.
Αυτών των παιδιών που όσο ανήσυχα και αν φαίνονται, η ψυχούλα τους διψάει για καλό λόγο, για καλό παράδειγμα, για αγάπη από μέρους του εκπαιδευτικού.

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

22/9/2016

 

“I want to know what love is” Foreigner

 

Υπέροχη παλιά μελωδία. Τελικά η γνώση και εμπειρία της αγάπης είναι το ζητούμενο από όλους.
Καληνύχτα σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

22 Σεπτεμβρίου 2016 ·

 

Υπέροχη παλιά μελωδία. Τελικά η γνώση και εμπειρία της αγάπης είναι το ζητούμενο από όλους.
Καληνύχτα σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

23/9/2016

 

-Από μικρός ήθελα να γίνω αστροφυσικός επειδή μου άρεσε η αστροφυσική και επειδή ήταν και ο πατέρας μου.
-..............
-Τζατζίκι να βάλω;

 


Evangelos Dimitriadis

 

24/9/2016

 

Αν θέλεις να βρεις την πραγματική χαρά μην την αναζητάς σε λάθος δρόμους. Θα την βρεις όταν μάθεις να ξοδεύεις τον ίδιο τον εαυτό σου για το καλό των άλλων.

 


Evangelos Dimitriadis

 

27/9/2016

 

" .......................................................................................................
Ο τόπος μας, η πατρίδα μας, ο λαός μας γέννησε μοναδικό πνεύμα, τέχνη και πολιτισμό που ομολογείται από όλους και πάντοτε. Αυτό το πνεύμα γέννησε σοφούς, ήρωες και αγίους, που αυτοί έβαλαν τη σφραγίδα τους στην παγκόσμια ιστορία.

 

Όλο αυτό έγινε γιατί υπήρχε μία σπάνια παιδεία. Μια παιδεία που στηρίχθηκε σε τρεις βάσεις: στην αρετή, στην αριστεία και στην πίστη. Σήμερα αυτά τα τρία όχι μόνον δεν καλλιεργούνται, αλλά συστηματικά περιφρονούνται και πολεμούνται.

 

Η αρετή θεωρείται ανοησία, η αριστεία ρατσισμός και η πίστη σκοταδισμός. Αποτέλεσμα, το εκπαιδευτικό σύστημα και οι σύγχρονες κοινωνίες να γεννούν έναν ανθρωπισμό, ο οποίος παράγει μεν επιστήμονες που όμως δεν είναι σοφοί, δυνατούς που όμως δεν είναι ήρωες και ικανούς που δυστυχώς αγνοούν την αγιότητα.
Είναι καιρός να γυρίσουμε στην παραδοσιακή μας παιδεία.
.............................................................................................
Η αρετή είναι το έδαφος της ψυχής, η αριστεία το λίπασμα και η πίστη ο σπόρος.
Το καλύτερο σχολείο είναι αυτό που διδάσκει την αρετή, την αριστεία και την πίστη. Και οι καλύτεροι δάσκαλοι αυτοί που τα εφαρμόζουν στη ζωή τους.
................................................................................................."

 

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 


Evangelos Dimitriadis

 

28/9/2016

 

"Οι εξισώσεις είναι περισσότερο ενδιαφέρουσες για μένα. Η πολιτική είναι για το παρόν, ενώ οι εξισώσεις είναι για την αιωνιότητα".
(αρνούμενος την προεδρία του Ισραήλ, το 1952)
Albert Einstein ( 1879-1955 , Γερμανοεβραίος φυσικός)
Φανταστείτε πόσο ωραίο θα ήταν να ασχολούνταν με την πολιτική άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται και για αιώνιες αξίες.

 


Evangelos Dimitriadis

 

29/9/2016

 

Κάποια πράγματα, ορισμένους ανθρώπους και κάποιες καταστάσεις δεν πρέπει να τα δοκιμάσει κάποιος στη ζωή του και πολύ περισσότερο να επιτρέψει να αποκτήσουν εξουσία πάνω του.
Οι συνέπειες μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες. Επιβεβαιώνεται καθημερινά.

 


Ο Evangelos Dimitriadis κοινοποίησε τη δημοσίευση του Ιωάννης Μπεϊνάς.

 

30/9/2016

 

Έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να είσαι άθεος ή αλλόθρησκος, αλλά το να προστατεύεις στην Ορθόδοξη Ελλάδα όλα τα άλλα θρησκεύματα και να χτυπάς μόνο την Ορθοδοξία πως λέγεται;
Γράψτε εσείς την απάντηση γιατί αν την γράψω εγώ θα γίνω, από ιερή αγανάκτηση, πολύ σκληρός.

 

Ιωάννης Μπεϊνάς

 

30 Σεπτεμβρίου 2016 ·

 

Αυτό που περισσότερο από όλα με πείραξε στην προχθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για τα Θρησκευτικά είναι ότι είπε το μεγαλύτερο ψέμα ( ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει ομολογιακό μάθημα ενώ 22 στα 27 κράτη έχουν και ιδού η απόδειξη: http://www.antibaro.gr/article/13658)
και κανένας μα κανένας βουλευτής δεν αντέδρασε γιατί είναι όλοι τους αδιάβαστοι και ανενημέρωτοι!!! Εκτός αν το γνωρίζουν αλλά κάνουν την "πάπια" ο καθένας για τους λόγους τους!
Και είναι η ίδια η κυβέρνηση που ψήφισε φέτος τον Μάϊο και συγκεκριμένα στις 11/5/2016 τον Νόμο 4386 όπου προβλέπει το μάθημα των μουσουλμάνων της Θράκης, των Εβραίων και των Ρωμαιοκαθολικών στην Ελλάδα να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ!!! 
Πιο ξεφτίλες δεν γίνεται!!!

 


Evangelos Dimitriadis

 

30/9/2016

 

Ποιος είναι ο πραγματικά σοφός;
Αυτός που γνωρίζει χρήσιμα, κι όχι αυτός που ξέρει πολλά είναι σοφός

Αισχύλος
Η ιατρική θεραπεύει τις ασθένειες του σώματος, η σοφία όμως αφαιρεί τα πάθη από την ψυχή

Δημόκριτος
Σοφία υπάρχει μόνο στην αλήθεια 
Γκαίτε
Σοφία, η ακριβέστατη των επιστημών 
Αριστοτέλης
Στους καλούς υπάρχει κάθε είδος σοφίας 
Ευριπίδης
Αν το νερό παίρνει διαύγεια από την ηρεμία, το μυαλό ακόμη πιο πολύ! Το πνεύμα του σοφού, γαληνεμένο, γίνεται ο καθρέφτης του σύμπαντος, είδωλο ολόκληρης της πλάσης 
Ζουαγκτσι
Η αδιαμφισβήτητη απόδειξη σοφίας είναι η συνεχώς καλή διάθεση 
Μισέλ ντε Μονταίν
Η γνώση είναι απλώς η λάμψη στον κόσμο των ιδεών. Δεν είναι αληθινή σοφία. Οι πραγματικά σοφοί πηγαίνουν πέρα από τη γνώση 
Κομφούκιος
Αρχή σοφίας, φόβος Κυρίου 
Παροιμίες Σολομώντος 1,7

 


Evangelos Dimitriadis

 

1/10/2016

 

Όταν ρώτησαν τον Αϊνστάιν ποια είναι η ταχύτητα του ήχου, εκείνος απάντησε: « Δεν κουβαλάω τέτοιες πληροφορίες στο μυαλό μου, γιατί είναι άμεσα διαθέσιμες στα βιβλία. Η αξία της μόρφωσης δεν βρίσκεται στο να μαθαίνεις πολλά δεδομένα, αλλά στην εκπαίδευση του μυαλού να σκέφτεται».

 

Ας δώσουμε λοιπόν, χρόνο και ερεθίσματα στα παιδιά για να σκεφτούν ώστε να τα βοηθήσουμε να γυμνάσουν το μυαλό τους.
Το σχολείο πρέπει να βγάζει στην κοινωνία κατά σειρά προτεραιότητας, καλούς όχι εγωϊστές ανθρώπους, δεύτερο εύστροφους ανθρώπους και τρίτο ανθρώπους με γνώσεις.

 


 


Evangelos Dimitriadis

 

1/10/2016

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο και ώρα 18:00 - 20:00 (μέχρι που δεν βλέπαμε πλέον την μπάλα) στο γήπεδο του 5ου Γυμνασίου Σερρών ένας υπέροχος αγώνας βόλεϋ.
Συνθέσεις ομάδων: 1η :
Σταθης Παπαδοπουλος,Βαγγελης εξ ντι (Βαγγέλης Ντάλας),Xaralampos Komitoudis,Θεανω Κουβρακη, Στέλλα Σαρηβασιλείου.
2η: Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου (Δ/ντής),
Theodora Dimitriadou,Αθανασία Κώστογλου, Ευαγγελία Μπαβέλη,Evangelos Dimitriadis.
Το παιχνίδι τα είχε όλα: επιθέσεις σε πρώτο χρόνο, σε δεύτε
ρο χρόνο, επιθέσεις από τη ζώνη άμυνας, μέχρι και πτώσεις στο τσιμεντένιο δάπεδο από τον .... Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου.
Ανανεώσαμε το ραντεβού για το επόμενο παιχνίδι.
Όσοι δεν μπορέσατε να έρθετε, απλά χάσατε.

 


Evangelos Dimitriadis

 

2/10/2016

 

Από την Φυσική στην Φιλοσοφία
Γιατί ο χρόνος δεν ρέει προς τα πίσω;
Διότι υπάρχει πληθώρα φαινομένων στη Φύση τα οποία είναι μη αντιστρέψιμα, το οποίο σημαίνει πως ο χρόνος κυλά μόνο προς μια κατεύθυνση για αυτά.
Χωρίς την ύπαρξη των μη αναστρέψιμων διαδικασιών η εμφάνιση της ζωής στη Γη θα ήταν αδιανόητη. Ο ισχυρισμός ότι το βέλος του χρόνου είναι απλή φαινομενολογία καταδεικνύεται άτοπος. Δεν είμαστε εμείς οι γεννήτορες του βέλους του χρόνου. Αντίθετα, είμαστε τα παιδιά του

Επειδή λοιπόν από φυσικής άποψης ο χρόνος δεν γυρίζει προς τα πίσω, διαβάστε και την συμβουλή του αρχαίου Επίκουρου για την σωστή χρήση του χρόνου:
"Γεγόναμεν παξ, δς δ οκ στι γενέσθαι• δε δ τν αἰῶνα μηκέτι εναι• σ δ οκ ν τς αριον κύριος ναβάλλ τ χαρον• δ βίος μελλησμ παραπόλλυται κα ες καστος μν σχολούμενος ποθνσκει".
"Γεννηθήκαμε μια φορά και δεν γίνεται να γεννηθούμε και δεύτερη• και κατ’ ανάγκην δεν υπάρχει πια κάτι αιώνια (αναφέρεται στην ζωή επί γης). Όμως εσύ, που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις την ευτυχία σου: και η ζωή σπαταλιέται στις αναβολές κι ο καθένας μας πεθαίνει γεμάτος ασχολίες".
Τελικό συμπέρασμα: Ας προσπαθήσουμε να περάσουμε την μοναδική ζωή μας πραγματικά ευτυχισμένοι και με αληθινή χαρά.

 


 


Evangelos Dimitriadis

 

3/10/2016

 

Πολλές φορές τα πράγματα και οι καταστάσεις στη ζωή έχουν δυο όψεις. Μην βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις κάτι ή κάποιον άχρηστο ή περιττό, γιατί π.χ. η Φυσική μας διδάσκει ότι εξαιτίας της φαινομενικά "άχρηστης" τριβής (fs) κυλάνε οι τροχοί, αλλά και μπορείς να περπατάς καθημερινά.

 


Evangelos Dimitriadis

 

4/10/2016

 

"Εκεί όπου δεν υπάρχει ηγεσία που έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια και λαός που έχει το θάρρος να ακούει την αλήθεια, η δημοκρατία δεν ευδοκιμεί".
Κωνσταντίνος Καραμανλής

 


Evangelos Dimitriadis

 

5/10/2016

 

"Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά".
Albert Einstein
Βασική αρχή της μάθησης είναι η κατανόηση, η οποία όμως απαιτεί όχι απλά διάβασμα, αλλά μελέτη.
Συμπληρωματικά στην κατανόηση δρα η επανάληψη, έτσι ώστε με την βοήθεια αυτών των δυο να ανοιχθούν καθαρά "μονοπάτια" στην μνήμη μας, τα οποία προσπελαύνονται ταχύτατα και παρέχουν την γνώση που θα χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή ο εγκέφαλός μας.
(Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών).

 


Evangelos Dimitriadis

 

6/10/2016

 

"Η ιδιοφυΐα είναι 1% έμπνευση και 99% ιδρώτας".
Thomas A. Edison
Ας συνεισφέρουμε λοιπόν εμείς το 99% με προσωπικό κόπο και προσπάθεια στο αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε, και τότε σίγουρα θα έρθει και η έμπνευση.

 


Evangelos Dimitriadis

 

8/10/2016

 

Αισιοδοξία, χαρά, θετική αντιμετώπιση της ζωής, αδιάψευστη ελπίδα και ..... έχει ο Θεός.
Ιδού ένας από τους πολλούς τρόπους εκτόνωσης. (Ακολουθεί φωτογραφία μου όπου φαίνομαι να τραγουδώ σε ταβέρνα των Σερρών).

 


Evangelos Dimitriadis

 

8 Οκτωβρίου 2016 ·

 

Αισιοδοξία, χαρά, θετική αντιμετώπιση της ζωής, αδιάψευστη ελπίδα και ..... έχει ο Θεός.
Ιδού ένας από τους πολλούς τρόπους εκτόνωσης.

 


Evangelos Dimitriadis

 

11/10/2016

 

Για όσους είναι της άποψης " σε εμένα δεν πρόκειται να συμβεί ..." και όχι της άποψης " γιατί όχι και σε εμένα", η επίσκεψη σε κάποιο νοσοκομείο θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη και να εκτιμήσουν το πολυτιμότατο δώρο της ζωής και της υγείας.
Αν ήξεραν οι καπνιστές την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλείται στα πνευμόνια τους από το κάπνισμα (την είδα στις εξετάσεις συγγενούς μου, παλιού καπνιστή), ίσως άλλαζαν γνώμη για αυτή την συνήθεια.
Δόξα τω Θεώ που δεν έχω δοκιμάσει τσιγάρο στη ζωή μου.
(επιστροφή από το Ιατρικό Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης, όπου έγιναν σήμερα εξετάσεις συγγενικών προσώπων μου)

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

14/10/2016

 

Είναι αλήθεια περίεργο πόσα πολλά πρέπει να μάθουμε, προτού καταλάβουμε πόσα λίγα ξέρουμε.

 


Evangelos Dimitriadis

 

15/10/2016

 

Δεν υπάρχει χειρότερη αρρώστεια στον άνθρωπο από την κρύα καρδιά.

 


Evangelos Dimitriadis

 

16/10/2016

 

Ένας υψηλός σκοπός στη ζωή είναι ένας ανεκτίμητος σύντροφος.

 


Evangelos Dimitriadis

 

23/10/2016

 

Είναι πραγματικά άξιο απορίας και λύπης πως κατά καιρούς βλέπουμε αρνητικά και υβριστικά σχόλια για την εκκλησία, τους αγίους της, τα ιερά λείψανα κ.λ.π. , από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την εκκλησία.
Δεν εξομολογούνται, δεν κοινωνούν, δεν εκκλησιάζονται, δεν βιώνουν την ορθοδοξία και όμως αναγορεύουν τους εαυτούς τους κριτές της εκκλησίας.
Πώς είναι δυνατό να έχουν άποψη για κάτι για το οποίο δεν έχουν ιδέα και είναι παντελώς άσχετοι;
Με αφορμή τ
ην έλευση στις Σέρρες της χειρός της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής (5-8 Νοεμβρίου στον μητροπολιτικό ναό) είδα στο διαδίκτυο από αδαείς ανθρώπους κάποιες γελοιότητες και ανακρίβειες περί νεκροφιλίας των ορθοδόξων, οι οποίοι προσκυνούν λέει, λείψανα νεκρών.
Τα ιερότατα λείψανα των αγίων της ορθόδοξης εκκλησίας δεν είναι απλά οστά κάποιων πεθαμένων ανθρώπων διότι δεν θα μπορούσαν τότε να επιτελούν αναρίθμητα θαύματα ανά τους αιώνες.
Είναι γεμάτα από την χάρη και την δύναμη του Τριαδικού Θεού, για αυτό και θαυματουργούν.
Το συγκεκριμένο χέρι της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, το ασπάστηκα στην μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος. 
Σας προσκαλώ και σας προτρέπω να έλθετε να το προσκυνήσετε καλοπροαίρετα και να βιώσετε άλλο ένα θαύμα της ορθοδοξίας.
Το χέρι διατηρεί θαυματουργικά συνεχώς σταθερή θερμοκρασία ζωντανού ανθρώπου και ενίοτε ευωδιάζει.
Το θαύμα δεν εξηγείται με την λογική, αλλά βιώνεται με την πίστη.
Καλή Κυριακή σε όλους αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

25/10/2016

 

Τα λάθη βρίσκονται πολλά, όπου η αγάπη είναι λίγη.

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

26/10/2016

 

"Η ψυχή δεν είναι ούτε φαντασία ούτε αφηρημένη έννοια.
Είναι η ουσία του ανθρώπου.
Έχει τέτοια δύναμη και τόση ζωή που δεν μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματά της στη διάρκεια αυτής της ζωής.
Γι'αυτό και δεν μπορεί παρά να ζει αιώνια".
μητροπολίτης Νικόλαος Χατζηνικολάου

 


Evangelos Dimitriadis

 

28/10/2016

 

"Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα".
Το ελληνικό έθνος έχει αποδείξει πολλές φορές την μεγαλοσύνη του όταν είναι ενωμένο.

Δυστυχώς όμως, έχει αποδείξει αρκετές φορές και την μικρότητά του όταν είναι διχασμένο.
Πως είναι δυνατό να είσαι πατριώτης και να παίρνεις τα όπλα εναντίον των συμπατριωτών σου;
Πως είναι δυνατό να είσαι πατριώτης και να βγάζεις τον στρατό στους δρόμους εναντίον των συμπατριωτών σου;
Πως είναι δυνατό να χρεώνεις την χώρα σου, ενώ εσύ πλουτίζεις και να ισχυρίζεσαι ότι την ωφελείς;
Πως είναι δυνατό να σε ενδιαφέρει μόνο το προσωπικό όφελος και να θεωρείς τον εαυτό σου πατριώτη;
Έχουμε πάθει πολλά από τέτοιους "πατριώτες".
Χρειαζόμαστε αληθινούς πατριώτες σαν αυτούς που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους το '40 και ξεκινούσαν για την μάχη λέγοντας: 
"Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία".

 


Evangelos Dimitriadis

 

29/10/2016

 

"Λένε πως οι μάταιοι, όχι οι άσκοποι, αγώνες είναι και οι πιο ηρωϊκοί. Θαυμάζω αυτούς που μάχονται για μια χαμένη υπόθεση".
Μήπως και ο αγώνας των Ελλήνων το '40 για πολλούς δεν ήταν μάταιος και χαμένη υπόθεση;

Έπαιξε όμως καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί καθυστέρησε σημαντικά τις δυνάμεις του Άξονα, έτσι ώστε να πέσουν πάνω στον ρωσικό χειμώνα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

 


Evangelos Dimitriadis

 

30/10/2016

 

"...... σήμερα δεν υπάρχει το πνεύμα θυσίας που υπήρχε παλαιότερα."
άγ. Παΐσιος αγιορείτης.
Όταν θυμήθηκα αυτά τα λόγια μου ήρθε στο μυαλό κάτι επίκαιρο σχετικό με το έπος του '40, το οποίο έχει καταγραφεί και συνέβη εδώ στις Σέρρες στα οχυρά του Ρούπελ.
Όταν οι Γερμανοί χτυπούσαν τα οχυρά, σε κάποια φάση ανάπαυλας της μάχης ο διοικητής της ελληνικής μονάδας των οχυρών συγκέντρωσε τους στρατιώτες του και τους είπε πως όσοι ήταν παντρεμένοι και είχαν οικογένειες τους έδινε
 άδεια να φύγουν από το οχυρό και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.
Ούτε ένας δεν ήθελε να φύγει. Δεν είναι τυχαίο πως κατά την παράδοση των οχυρών ο Γερμανός διοικητής διέταξε τους στρατιώτες του να "παρουσιάσουν όπλα", στους Έλληνες στρατιώτες που περνούσαν μπροστά από το παρατεταγμένο Γερμανικό στρατιωτικό τμήμα ως μέγιστη ένδειξης τιμής στους Έλληνες στρατιώτες. 
Επίσης δεν τους αιχμαλώτισε, αλλά τους άφησε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Λοιπόν τότε κανείς Έλληνας στρατιώτης δεν ήθελε να φύγει με άδεια από τον διοικητή του.
Φαντάζεστε πως θα γινόταν κάτι ανάλογο σήμερα ή μήπως πολλοί θα φρόντιζαν να μην υπηρετήσουν καθόλου σε εκείνο το οχυρό βάζοντας "μέσο" και προβάλλοντας δικαιολογίες για να αποφύγουν την θυσία;
Τελικά η καλοπέραση μας έχει κάνει σίγουρα περισσότερο εγωϊστές και εαυτούληδες.

 


Evangelos Dimitriadis

 

1/11/2016

 

Μπορεί να έχεις κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα στη ζωή σου, αν όμως δεν έχεις εξομολογηθεί ποτέ στον πνευματικό σου τις αμαρτίες σου, ταπεινά και με μετάνοια, ειλικρινά έχεις στερήσει τον εαυτό σου από μια πολύ μεγάλη χαρά, από μια υπέροχη εμπειρία ζωής. Αυτή της συμφιλίωσης με τον Θεό.

 


Evangelos Dimitriadis

 

2/11/2016

 

Θυμήσου ότι τα παιδιά, οι γάμοι και τα λουλούδια αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν.
H. Jackson Brown, Αμερικανός συγγραφέας

 


Evangelos Dimitriadis

 

3/11/2016

 

- παιδιά εσείς με τι ασχολείστε;
- είμαστε Φυσικοί
- ακούστε παιδιά εσείς, αφού είστε Φυσικοί, πρέπει να προσπαθήσετε να καταφέρετε τη διάσπαση του ατόμου σας, για να βγεί μετά πολύ υψηλή ενέργεια με την οποία θα μπορέσετε να ξεφύγετε από το βαρυτικό πεδίο της Γης και να αγκαλιάσετε τον νοητό Ήλιο, που είναι ο Χριστός.
(πρώτη συνάντηση του αγ. Παϊσίου με ομάδα Φυσικών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μετέπειτα μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο οποίος ανέφερε το παραπάνω γεγονός).

 


Evangelos Dimitriadis

 

4/11/2016

 

"Η αρετή είναι σαν το αεροπλάνο. Πρέπει να προχωρά μπροστά, να κινείται συνεχώς. Αν σταματήσει θα πέσει".

 


Evangelos Dimitriadis

 

5/11/2016

 

Τις τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες παρακολουθώ τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα έχω δει και ακούσει διάφορα βαρύγδουπα, εντυπωσιακά και ευχάριστα στα αυτιά, αλλά ανεφάρμοστα τελικά συνθήματα.
"Αλλαγή", "εκσυγχρονισμός-εκσυγχρονιστές", "λεφτά υπάρχουν", "η ελπίδα έρχεται".

Παρατηρήστε ότι σε όλα αυτά υπήρχε το αριστερό ή αριστερίστικο άρωμα και φυσικά μεγάλη δόση ψεύδους. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Άλλωστε είναι δεδομένη στην αριστερά η αθεΐα, συνεπώς "όπου δεν υπάρχει Θεός, όλα
επιτρέπονται". 
Αν κρίνει κανείς πάντως από το αποτέλεσμα, απέτυχαν όλα τα παραπάνω συνθήματα.
Το παράδοξο είναι πως αυτοί που τα εφάρμοσαν ήταν κάθε άλλο παρά φτωχά, απλά παιδιά του λαού και κατά πλειοψηφία άνθρωποι που έζησαν ή σπούδασαν στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Γιατί τάχα δεν εφάρμοσαν στην Ελλάδα την επιτυχημένη συνταγή των χωρών όπου έζησαν;
Το γνωστό "στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά" δεν στέκει σαν επιχείρημα, γιατί αν είχαμε πραγματικούς ηγέτες απλά και μόνο η παρουσία τους θα ήταν ικανή να εμπνεύσει τον λαό και γιατί όχι να τον διορθώσει όπου αυτός οφθαλμοφανώς σφάλλει. 
Άντε να δούμε πόσους πειραματισμούς μπορεί να αντέξει ακόμα η καμπούρα του Έλληνα.
Άντε να δούμε πότε θα εμφανιστούν πραγματικοί ηγέτες οι οποίοι θα έχουν μέσα τους αυτά τα δυο ζωτικής σημασίας στοιχεία: 
τον Χριστό και την Ελλάδα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

7/11/2016

 

"άγγελέ μου", "είσαι ο φύλακας άγγελός μου", συνηθίζουμε να λέμε σε ανθρώπους που μας αγαπούν και μας προστατεύουν και φυσικά τους αγαπούμε και εμείς.
Ας μην ξεχνάμε όμως πως ο καθένας από εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς, έχει σταλμένο από τον Θεό, τον δικό του προσωπικό φύλακα άγγελο, ο οποίος παραστέκει πάντα δίπλα μας, μας προστατεύει και μας οδηγεί προς το καλό, αν το ζητούμε με την ψυχή μας.
Με την ευκαιρία της αυριανής γιορτής των πολιούχων της πόλης των Σερρών Παμμεγί
στων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους αγαπητοί φίλοι.
Διαβάστε και μια υπέροχη ευχή στον άγγελό μας την οποία μπορούμε να λέμε καθημερινά:

 

Εχή ες τν φύλακα γγελον

 

γιε γγελε, φεστς τς θλίας μου ψυχς κα ταλαιπώρου μου ζως, μγκαταλίπς με τν μαρτωλόν, μηδποστς π᾿μο δι τν κρασίαν μου· μ δώς χώραν τ πονηρ δαίμονι κατακυριεσαί μου τ καταδυναστεί το θνητο τούτου σώματος· κράτησον τς θλίας κα παρειμένης χειρός μου, καδήγησόν με ες δν σωτηρίας. Ναί, γιε γγελε το Θεο, φύλαξ κα σκεπαστς τς θλίας μου ψυχς κα το σώματος, πάντα μοι συγχώρησον, σα σοι θλιψα πάσας τς μέρας τς ζως μου, κα ε τι μαρτον τν σήμερον μέραν· σκέπασόν με ν τ παρούσ νυκτ κα διαφύλαξόν με π πάσης πηρείας τοντικειμένου, να μν τινι μαρτήματι παροργίσω τν Θεόν· κα πρέσβευε πρ μο πρς τν Κύριον τοπιστηρίξαι με ν τ φόβ ατο καξιον ναδεξαί με δολον τς ατογαθότητος. μήν.

 

Μετάφραση

 

Άγιε Άγγελε, εσύ που είσαι φύλακας (προστάτης) της αθλίας ψυχής μου και της ταλαίπωρης ζωής μου, μή με εγκαταλείψης τον αμαρτωλό, μήτε να απομακρυνθής από μένα εξ αιτίας της χαυνότητός μου. Μή επιτρέψης στον πονηρό δαίμονα να κυριαρχήσει επάνω μου κατατυραννώντας αυτό το θνητό μου σώμα. Κράτησε το ταλαίπωρο και παράλυτο χέρι μου και οδήγησέ με στην οδό της σωτηρίας. Ναι, άγιε Άγγελε του Θεού, εσύ που είσαι φύλακας και σκεπαστής της αθλίας ψυχής μου και του αθλίου σώματός μου, συγχώρησέ με για όλα εκείνα με τα οποία σε ελύπησα όλες τις ημέρες της ζωής μου, και για όσα αμάρτησα την σημερινή ημέρα. Σκέπασέ με και τούτη τη νύκτα και διαφύλαξέ με από κάθε επήρεια του αντιπάλου διαβόλου, για να μή παροργίσω τον Θεό με κάποιο αμάρτημα. Και συνάμα πρέσβευε για χάρι μου προς τον Κύριο, να με στερεώση στον θείο φόβο (=σεβασμό) και να με κάνη δούλο άξιο της αγαθότητός του. Αμήν.

 


Evangelos Dimitriadis

 

8/11/2016

 

Τόση αγάπη προς εμάς τους ανθρώπους έχει ο Θεός ώστε έχει αναθέσει στους αγγέλους, που είναι ανώτεροί μας, να μας υπηρετούν, να μας φυλάγουν, να μας προστατεύουν.
Χρόνια πολλά σε όλους, αγαπητοί μου φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

9/11/2016

 

" Μου λέει κάποιος:
- Στη ζωή μου, πάτερ,δεν έπιασα απλά πάτο.
Πήγα και πιο κάτω. Έκανα γεώτρηση!
Και βρήκαμε αφορμή να μιλήσουμε μετά, για τις υδάτινες φλέβες

που ‘ναι εκεί ¨πιο κάτω¨.
Και για τη λάβα της θείας Αγάπης, που κρύβεται ακόμα παρακάτω.
Στον πυρήνα της γης. Και στον πυρήνα των πάντων.
Τέλος πάντων. Πόνος κι ανάσταση. Πάντα μαζί ".
π. Ανδρέας Κονάνος

 

Όσο χαμηλά και αν πέσει κάποιος πρέπει να σηκωθεί.
Μυριάκις αν πέφτεις μυριάκις να σηκώνεσαι, έλεγαν οι πατέρες της εκκλησίας.
Στον χριστιανό δεν ταιριάζει απελπισία, όσο χαμηλά και αν πέσει.
Αρκεί να μην κάνει την παραμονή στον βούρκο, συνήθειά του.

 


Evangelos Dimitriadis

 

13/11/2016

 

«Ο άλλος περιμένει να τον χαιρετήσω, ενώ στο Δημοτικό μου είχε ρίξει κάτω την τυρόπιτα. Δεν πάει καλά ο κόσμος ρε».

 

Ο ορισμός του "συγχωρητικού" ανθρώπου!!!
Άνευ πλάκας όμως, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι το αγκάθι της έλλειψης συγχώρεσης προς τους άλλους, το κουβαλάνε χρόνια μέσα τους. Ειλικρινά δεν κατανοώ πως το αντέχουν.

 


Evangelos Dimitriadis

 

14/11/2016

 

Σας περιμένουμε και μας αρέσετε πολύ να το ξέρετε!!! (φωτογραφία με μελομακάρονα)
Άντε και καλή Σαρακοστή η οποία ξεκινά από αύριο.
Πάμε λοιπόν και μην ξεχνάτε, σε έξι εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα.
Και μην την φοβάστε την νηστεία, είναι η καλύτερη δίαιτα και αποτοξίνωση για τον οργανισμό σας.
Διάβασα κάπου πως και λίγες ημέρες νηστείας είναι ικανές να κινητοποιήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

15/11/2016

 

Χιλιάδες αστυνομικοί και πράκτορες, υπερθωρακισμένα αυτοκίνητα, απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος για την προστασία ενός προέδρου που μας επισκέπτεται. Πραγματική χολιγουντιανή υπερπαραγωγή.
Και σκέφτομαι έναν Άλλον Βασιλέα των Βασιλέων, Δημιουργό του Σύμπαντος κόσμου, ο οποίος είχε μόνο δώδεκα ψαράδες για συνοδεία του εδώ στη Γη.
Πόση αρχοντιά έχει μέσα της η πραγματική ταπείνωση την οποία Αυτός μας διδάσκει;

 


Evangelos Dimitriadis

 

16/11/2016

 

Πολλές φορές τα άλογα (χωρίς λογική) ζώα δείχνουν σε εμάς τους έλλογους (με λογική) ανθρώπους τον δρόμο της αγάπης, τον οποίο συχνά χάνουμε. Το ερώτημα είναι ποιος τους τον "δίδαξε";

 


Evangelos Dimitriadis

 

17/11/2016

 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Με την ευκαιρία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
Αν θέλουμε να έχουμε μια νεολαία ενεργή και δραστήρια, η οποία θα μας εμπιστεύεται εμάς τους μεγαλύτερους, τότε θα πρέπει να της λέμε πάντα ολόκληρη την αλήθεια και όχι μόνο ένα μέρος της.
Θα πρέπει να ενημερώσουμε τους νέους όχι μόνο για τα εγκληματικά λάθη της ακροδεξιάς χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και για το πολιτικό χάλι που επικρατούσε λίγο πριν, ανοίγοντας τον δρόμο για την χούντα.
Πηγα
ίνοντας πιο πίσω θα έπρεπε να ενημερώσουμε τους νέους για τα εγκλήματα των αριστερών κομμουνιστών οι οποίοι προκάλεσαν τον εμφύλιο μετά το 1945 και ευτυχώς που δεν επικράτησαν (γιατί τάχα δεν έχουμε και για αυτό μια γιορτή στα σχολεία προς αποφυγή του κακού παραδείγματος;). Έχουν και αυτοί σημαντικό μερίδιο στην προετοιμασία του εδάφους για την έλευση της χούντας με την αύξηση του μίσους μεταξύ των Ελλήνων.
Θα έπρεπε ακόμη να πούμε στους νέους πως όταν αγωνίζονται για κάποια ιδανικά, θα πρέπει να εξετάζουν σε βάθος ποιοι είναι αυτοί που τους προτρέπουν να αγωνιστούν και πιθανόν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Είναι προφανές πως ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στην χούντα χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για να ανατρέψουν τον Παπαδόπουλο και να φέρουν τον επίσης δικτάτορα Ιωαννίδη (γιατί τάχα σταμάτησαν τότε τον αγώνα τους οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου;).
Τι έκανε λοιπόν αυτός ο Ιωαννίδης; Αυτό που δεν είχε δεχθεί να κάνει ο Παπαδόπουλος δηλαδή να αποσύρει την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο. Να λοιπόν και η προδοσία της Κύπρου.
Αμέσως μετά οι Τούρκοι εισέβαλαν στο ανυπεράσπιστο νησί. 
Όλη την αλήθεια λοιπόν στους νέους μας, για να αποφασίζουν ελεύθερα και με σωστή κρίση τον δρόμο που θα ακολουθήσουν.
Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, έτσι ώστε να αποφύγουμε να έχουμε μονομερείς και φανατισμένους νέους.

 


Evangelos Dimitriadis

 

17/11/2016

 

"Δύο δέσμες με~300 τρισεκατομμύρια πρωτόνια ταξιδεύουν με ταχύτητα 99.9999991% του φωτός. Kάνουν ~11000 φορές το δευτερόλεπτο τον γύρο του επιταχυντή (27km περίμετρος) και συγκρούονται κάθε φορά στο κέντρο των 4 πειραμάτων, όπου γίνονται οι παρατηρήσεις-μετρήσεις.
Η ενέργεια σύγκρουσης των πρωτονίων είναι ισοδύναμη με την ενέργεια που έχουν 7 τρισεκατομμύρια μπαταρίες του 1 Volt.

Με τους επιταχυντές μελετάμε το “Νεογέννητο” Σύμπαν με χρόνο ζωής δισεκατομμυριοστό του δευτερολ
έπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη. Τα ραδιοτηλεσκόπια δεν μπορούν να δώσουν πληροφορίες για το "Νεογέννητο" Σύμπαν. 
Με τη βοήθεια όλων των παραπάνω ανακαλύφθηκε το σωματίδιο Higgs το οποίο δίνει μάζα σε όλα τα άλλα σωματίδια".

 

Πήρατε μια ελάχιστη γεύση από τα όσα εντυπωσιακά ακούσαμε χθες όσοι βρεθήκαμε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών και παρακολουθήσαμε την υπέροχη εκδήλωση με θέμα: " Ιχνηλατώντας τα Μυστικά του Σύμπαντος. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από το CERN" με ομιλήτρια την κ. Χαρά Πετρίδου η οποία συμμετέχει με την ομάδα της από το Α.Π.Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φυσικής) στο πείραμα του CERN.
Ασύλληπτα τα ενεργειακά μεγέθη του νεογέννητου σύμπαντος, ασύλληπτο το μέγεθός του σήμερα. Άγνωστο το 95% του περιεχομένου του, η ονομαζόμενη σκοτεινή ύλη. Παρ'όλες τις μεγάλες ανακαλύψεις του ανθρώπου είναι πάντα επίκαιρα τα λόγια του Σωκράτη: " εν οίδα ότι ουδέν οίδα ".
http://docplayer.gr/12458108-Ihnilatontas-ta-mystika-toy-sy…

 


Evangelos Dimitriadis

 

18/11/2016

 

Είναι απαίτηση της κοινωνίας να σταματήσει πλέον αυτό το αίσχος. Σε καμιά άλλη χώρα δεν έχουμε δει να καίνε οι ίδιοι οι πολίτες το ιερό σύμβολο του έθνους που είναι η σημαία.
Αναρωτιέμαι όλοι εμείς που υπηρετήσαμε στον ενδοξότερο στρατό του κόσμου, τον Ελληνικό Στρατό και ορκιστήκαμε μεταξύ άλλων
"Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών."
άραγε δεν είμαστε επίορ
κοι όσο ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα;
Είναι απαίτηση της κοινωνίας να πάψουν αυτά τα εξευτελιστικά για την πατρίδα μας φαινόμενα και επιτέλους να γίνουμε χώρα όπου τηρούνται οι νόμοι και όλοι αυτοί οι απάτριδες εχθροί της Ελλάδας να τιμωρούνται παραδειγματικά.

 


Evangelos Dimitriadis

 

18/11/2016

 

ΓΝΩΜΗ:
Αν κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους αντισυστημικούς, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές κ.λ.π. , απλά υπενθυμίζω πως το σύστημα δεν είναι το ανυπεράσπιστο αυτοκίνητο ή το μαγαζί του απλού ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει τα χρήματα να το αντικαταστήσει αν του το καταστρέψεις.
Εκεί όμως όπου βρίσκεται πραγματικά το σύστημα στους μεγιστάνες του πλούτου, στους πολιτικούς κ.λ.π. δεν έχω δει ποτέ να πλησιάζει αναρχικός. Τυχαίο;
Επίσης αν θεωρούν ότι δεν τους βολεύει η κοινωνία με την
 οποιαδήποτε τάξη και τις αρχές που αυτή διαθέτει, γιατί δεν φτιάχνουν δικές τους "πρότυπες" μικρές κοινωνίες μακριά από τις πόλεις και τα χωριά και αν το πείραμα της αναρχίας πετύχει τότε να το μιμηθούμε. 
Γιατί το να καρπώνεσαι τα καλά της κοινωνίας η οποία έχει τάξη και αρχές ζώντας μέσα σ'αυτή και από την άλλη να λες είμαι εναντίον αυτού του τύπου κοινωνίας είναι αυτό που λέει ο λαός "τζάμπα μάγκας".

 

Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες — στην τοποθεσία 1800 Cafe Bar.

 

20 Νοεμβρίου 2016 · Σέρρες ·

 

Σήμερα το πρωΐ το πατάρι του 1800 ήταν όλο δικό μας (η ιδιοκτήτρια είναι συμμαθήτριά μας).
Συναντηθήκαμε για δεύτερη φορά οι απόφοιτοι του 1ου Λυκείου Σερρών 1983.
Πολλά ειπώθηκαν, πολλές φωτογραφίες τραβήχτηκαν, όλα αυτά όμως γίνονται για έναν υπέροχο σκοπό. Την ανθρώπινη επικοινωνία, το δέσιμο ακόμα περισσότερο μεταξύ μας, το πλησίασμα των ψυχών.
Είναι θαυμάσιο το συναίσθημα της επικοινωνίας με ανθρώπους που αγαπάς και σε συνδέουν τόσες αναμνήσεις.
Να είστε καλά αγαπητοί συμμαθητές, εύχομαι γρήγορα να τα ξαναπούμε.

 


Evangelos Dimitriadis

 

22/11/2016

 

Η αναζήτηση του Θεού δεν είναι σκοπός. Σκοπός είναι η συνάντηση του Θεού. Η αναζήτηση Του αποτελεί τη διαδρομή.
Από την άλλη πλευρά, διαδρομή κάνει κυρίως ο Θεός, όχι τόσο εμείς.
Αυτός κινείται προς εμάς μέσα από γεγονότα, ευκαιρίες, ανθρώπους, σημεία κ.λπ.
Εμείς προσδοκούμε τη συνάντηση και απλά γρηγορούμε.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για να Τον αναγνωρίσουμε. Δεν αποτελεί δικό μας κατόρθωμα η συνάντηση με τον Θεό, αλλά
 ανταπόκριση στη χάρι Του.
Γι' αυτό και η εμπειρία της δεν συνοδεύεται με καύχηση αλλά με ακόμη μεγαλύτερη ταπείνωση.
(Από το βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου Χατζηνικολάου: Αν υπάρχει ζωή θέλω να ζήσω.)

 


Evangelos Dimitriadis

 

23/11/2016

 

- Δεν έχω χρόνο να περάσω να σας δω και να συζητήσουμε πάτερ μου, να ωφεληθεί η ψυχή μου.
- Όσο μπορείς και όταν μπορείς. Ο άγιος Παΐσιος έλεγε "να ρίχνουμε καμιά τουφεκιά κάπου κάπου, για να φοβίζουμε τους κλέφτες".

 


Evangelos Dimitriadis

 

23/11/2016

 

-Χαίρετε πάτερ μου
-και αγαλλιάσθε
-ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς. Είναι όμως πραγματικά πολύς;
-Τουλάχιστον να μην έχουμε χρέη, όπως είναι επίκαιρο σήμερα, να μην οφείλουμε εν τοις ουρανοίς.

 


Evangelos Dimitriadis

 

25/11/2016

 

"η καθαρή συνείδηση είναι το καλύτερο μαξιλάρι".
Καλό βράδυ σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

25/11/2016

 

Μην αναζητάς διαρκώς κακούς γύρω σου εναντίον των οποίων πρέπει να κάνεις αγώνα, απλά και μόνο για να δικαιολογήσεις τα δικά σου λάθη. Είναι η αρχή της προσωπικής σου βελτίωσης η λεβέντικη παραδοχή ότι έσφαλες. Αν μάλιστα κατέχεις θέση ευθύνης, θα βοηθήσεις πολλούς με τα έργα και το σωστό παράδειγμά σου.

 


Evangelos Dimitriadis

 

29/12/2016

 

Πως είναι δυνατό εδώ και περίπου 35 χρόνια να επιλέγεται από τους εκάστοτε κυβερνώντες, η οικτρά αποτυχημένη συνταγή των άχρηστων διορισμών ημετέρων στο δημόσιο και οι πολίτες απλά να αποδέχονται την καραμελίτσα του βολέματος;
Πως είναι δυνατόν να πνίγονται οι επιχειρήσεις ή να μετατρέπονται σε κρατικοδίαιτες, στερούμενες έτσι το οξυγόνο της καινοτομίας και της αστείρευτης ελληνικής δημιουργικότητας, στέλνοντας κατά συνέπεια πολλά από τα υγιή μυαλά μας στο εξωτερικό;

Πως προ
σδοκούμε να παραχθεί πλούτος και να βρουν δουλειά τα παιδιά μας αν δεν βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα;
Πως είναι δυνατό να ανεχόμαστε και από αυτούς που διαφήμιζαν τους εαυτούς τους ως το "νέο" και το "καινούριο" να εφαρμόζουν και πάλι την αποτυχημένη συνταγή;
Κρίμα για τους νέους μας, κρίμα για την Ελλάδα μας.
Έχω την κρυφή ελπίδα πως κάποτε,εύχομαι σύντομα, αυτή η συνταγή θα αλλάξει.

 


Evangelos Dimitriadis

 

30/12/2016

 

"Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα".
Χάρρυ Κλυνν

 


Evangelos Dimitriadis

 

30/12/2016

 

Επειδή πολύς θόρυβος γίνεται πρόσφατα με τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, απλά αναφέρω τα ιστορικά γεγονότα:
Ο δικτάτορας Μπατίστα της Κούβας εκδιώχθηκε με τα όπλα από τον κομμουνιστή Φιντέλ Κάστρο την 1/1/1959.

Ερωτώ γιατί ο ένας ήταν δικτάτορας και ο Φιντέλ ήταν δημοκράτης, εφόσον και ο τελευταίος δεν ανέλαβε την εξουσία με δημοκρατικές εκλογές, αλλά με τα όπλα;
Από πότε η δημοκρατία απαιτεί την χρήση των όπλων για την επιβολή της;
Αν κάποιοι αρέσκονται πραγματικά στις επανασ
τάσεις για να αλλάξουν τον κόσμο, τους θυμίζω πως η βασική επανάσταση την οποία πρέπει να κάνουν είναι εναντίον του εαυτού τους και των παθών τους. 
Σαν επακόλουθο αυτής της επανάστασης θα αλλάξει πραγματικά σε παράδεισο "επί γης" αυτός ο κόσμος.
ΥΓ: Προτείνω να οριστεί μια ημέρα μνήμης για το παλικάρι 24 ετών ,τον αστυνομικό που για χρόνια ήταν σε κώμα μετά από άνανδρη επίθεση πολυάριθμων κουκουλοφόρων το 2007 και ξεψύχησε αυτές τις ημέρες. Αυτή θα είναι πραγματική επανάσταση και απόδοση τιμής στον άνανδρα δολοφονημένο αστυνομικό, ο οποίος είναι επίσης παιδί αυτού του λαού.

 


Evangelos Dimitriadis

 

1/12/2016

 

"Ο Θεός ούτε υπάρχει, ούτε δεν υπάρχει. Ο Θεός είναι".
μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.
Καλό μήνα σε όλους αγαπητοί φίλοι, βλέπουμε πλέον προς τα Χριστούγεννα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

2/12/2016

 

Όταν κάποιος εξέρχεται υγιής από μια σοβαρή και επικίνδυνη ασθένεια και επιλέγει τον δρόμο της ευχαριστίας προς τον Θεό που τον βοήθησε, και όχι της σκλήρυνσης της καρδιάς του και της πίστης μόνο στις δυνάμεις του, είναι στον σωστό δρόμο για να αποκτήσει και την ψυχική του υγεία.
Είναι αυτές οι στιγμές κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, που μόνον αυτός και ο Θεός γνωρίζουν και τον έχουν συγκλονίσει εσωτερικά.
Συνεπώς αυτό πρέπει να γίνει αιτία χαράς και παραδειγματισμός και για τους γύρω του.
Αν αυτό δεν συμβεί και οι ακροατές της δοκιμασίας προβούν σε ειρωνείες, χλευασμούς και ύβρεις δείχνουν πως απέχουν πολύ από το να είναι απλά καλοί άνθρωποι και πάρα πολύ από το να είναι καλοί χριστιανοί.

 

Αρχή φόρμας

 

Xry Ara Οι δύσκολες στιγμές...είναι στιγμές απόλυτης μοναξιάς...μόνον Εκείνος κ η Παναγία υπάρχουν...μονον Αυτοί μπορούν κ στηρίζουν....

 

Τέλος φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

3/12/2016

 

«Δεν υπάρχει Φυσική, χωρίς κάποια δόση Μεταφυσικής».
Max Planck
Ακολουθώντας λοιπόν τα λόγια του μεγάλου φυσικού Planck, ως φυσικός σκεφτόμουν σχετικά με την άυλη ψυχή μας και το υλικό σώμα μας.

Είναι πραγματικά ένα θαύμα το πως η αόρατη και άυλη ψυχή μας περιορίζεται στο όρια του ορατού και υλικού σώματός μας. Αυτή που σύμφωνα με την Φυσική δεν υπόκειται σε περιορισμούς χώρου και χρόνου, ως άυλη οντότητα, αυτή που όταν κάποτε χωριστεί από το σώμα μας θα διανύσει σε απειρ
οστά ελάχιστο χρόνο το διαστάσεων δισεκατομμυρίων ετών φωτός σύμπαν και θα φύγει έξω από αυτό για να παρουσιαστεί μπροστά στον Δημιουργό της.
Στη συνέχεια μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Χριστού: «τί γρ φελήσει νθρωπον ἐὰν κερδήσ τν κόσμον λον, κα ζημιωθ τν ψυχν ατο; τί δώσει νθρωπος ντάλλαγμα τς ψυχς ατο
Πόσο μεγάλη, αμέτρητη, ανυπολόγιστη είναι η αξία της ψυχής του καθενός μας, ώστε να μην την φτάνουν σε αξία τα πλούτη και οι περιουσίες όλου του κόσμου. Δεν υπάρχει κάτι ισάξιο με την ψυχή μας για να το προσφέρουμε ως αντάλλαγμα για αυτήν.
Επόμενο ερώτημα, όπως ήταν φυσικό, ήταν πόσοι από εμάς έχουμε αντιληφθεί την τεράστια αξία της ψυχής μας και φροντίζουμε να την περιποιούμαστε και να της προσφέρουμε αυτά που πραγματικά την ζωογονούν και την τρέφουν; 
Πόσοι αναλογιζόμαστε τους απλούς και διδακτικούς στίχους του τραγουδιού « η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα….» και κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε αυτή την σωτηρία;
Εύχομαι όλοι μας.

 


Evangelos Dimitriadis

 

4/12/2016

 

Τι εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν ένας παππούς προγραμματιστής κάνει compile το πρόγραμμά του;
Σύνταξ error

 


Evangelos Dimitriadis

 

6/12/2016

 

"Το κέντρο βάρους της σεξουαλικότητας βρίσκεται στο Εγώ, το κέντρο βάρους του έρωτα στο Εμείς, στο ζευγάρι, ενώ το κέντρο βάρους της αγάπης βρίσκεται πέρα από το ζευγάρι.....................
Η αγάπη αφήνει τον άλλον να έχει τη δική του γνώμη και ζει από την αρμονία των αντιθέσεων".
T. Bovet (Ο Γάμος, Εκδόσεις "Η Έλαφος")

 


Evangelos Dimitriadis

 

8/12/2016

 

“Teachers who make physics boring are criminals”

 

Συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια του.
Αλοίμονο στους καθηγητές Φυσικής οι οποίοι μόνον γεμίζουν πίνακες με τύπους και σχέσεις και αποτυγχάνουν να μεταδώσουν το "άρωμα" και την ομορφιά της Φυσικής στο ακροατήριό τους.

 


Evangelos Dimitriadis

 

9/12/2016

 

Διαβάστε αποσπάσματα από την ωραία αποχαιρετιστήρια επιστολή του αποχωρούντος Βρετανού πρέσβη John Kittmer. Άλλος ένας αξιόλογος σύγχρονος φιλέλληνας.
........................................................................................................
Αυτά τα πρώτα χρόνια των ταξιδιών μου εδώ, ο κάθε Έλληνας που συναντούσα φαινόταν ότι ήταν ο κομιστής και η ενσωμάτωση κάποιου μυστηριώδους, κάποιου απόκρυφου και, όμως, απλού νοήματος, στο οποίο εσείς οι Έλληνες είχατε πρ
όσβαση και το οποίο εμείς οι δυτικοί είχαμε ξεχάσει. 
....................................................................................................
Όσο περισσότερο μάθαινα για τη γλώσσα σας, τα έθιμά σας, τη θρησκεία σας, την ιστορία σας, τη λογοτεχνία σας και τον πολιτισμό σας, τόσο περισσότερο σας αγαπούσα.
.......................................................................................................
Έχετε επιχειρηματικό πνεύμα και δημιουργικότητα, κάνετε λαμπρές σπουδές, και, όντως, δουλεύετε σκληρά. Οι αρετές αυτές, όταν τις συνενώσετε σε ένα πετυχημένο πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα, θα σας βγάλουν από τις δυσκολίες και πάλι, και θα σας επιτρέψουν να σταθείτε περήφανα.
..........................................................................................................
Εύχομαι σε όλους σας ειρήνη, χαρά και κάθε καλό για Χριστούγεννα, το Νέο Έτος και το μέλλον.

 

Πάντα φίλος σας,

 

Τζων Κίττμερ
6 Δεκεμβρίου 2016

 

Ολόκληρος ο αποχαιρετισμός εδώ:
http://blogs.in.gr/blogger/post/?aid=1500119306&cid=977

 


Evangelos Dimitriadis

 

10/12/2016

 

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, μην ξεχνάτε πως δεν λύνουμε εξίσωση για να βρούμε τον άγνωστο Χ. Ξέρουμε ποιός γεννήθηκε, και οι πέτρες το ξέρουν. Χριστό τον λένε. Συνεπώς όχι X-mas, αλλά Merry Christmas, ελληνιστί Καλά Χριστούγεννα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

11/12/2016

 

"Όπως το γουρούνι, όταν δεν βρει λάσπη, γουγουλίζει και φεύγει, έτσι και ο διάβολος δεν πλησιάζει στην καρδιά που δεν έχει βούρκο. Τι δουλειά έχει σε καρδιά καθαρή και ταπεινή;"
άγ. Παΐσιος αγιορείτης

 

Evangelos Dimitriadis

 

12/12/2016

 

Πέντε μήλα κρέμονται από την μηλιά. Ξαφνικά το ένα πέφτει στο έδαφος. Τα υπόλοιπα ξεκαρδίζονται στα γέλια, οπότε τους απαντά αυτό που έπεσε:
- Γιατί γελάτε βρε ανώριμα;

 


Evangelos Dimitriadis

 

13/12/2016

 

............................................................................................................
Για να δώσω όμως μια εξήγηση των λόγων μου, ας με συγχωρήσει ο Πανάγαθος που θα χρησιμοποιήσω αυτό το χειροπιαστό παράδειγμα. Τότε ο άγιος (Σπυρίδων) έβαλε το αριστερό χέρι στην τσέπη του κι έβγαλε ένα κεραμίδι και δείχνοντας το, έκαμε με το δεξί του το σημείο του σταυρού κι είπε:

 

— «Εις το όνομα του Πατρός».

 

Κι έσφιξε το κεραμίδι. Οι πατέρες που παρακολουθούν τη σκηνή, συγκλονίζονται κυριολεκτικά. Γιατί με τις λέξεις του αγίου, η φωτιά με την οποία ψήθηκε το κεραμίδι ανέβηκε πάνω.

 

- «Και του Υιού»,

 

Πρόσθεσε. Τότε το νερό με το οποίο ζυμώθηκε το ξερό κεραμίδι, έτρεξε κάτω.

 

— «Και του Αγίου Πνεύματος».

 

Συμπλήρωσε ο πρακτικός και θεοφώτιστος διδάσκαλος. Το χώμα έμεινε στο χέρι του.

 

- Αδελφοί και πατέρες μου, συνέχισε ο θαυματουργός• όπως το κεραμίδι αποτελεί ένα πράγμα μιας ουσίας και μιας φύσεως, αλλά είναι τρισύνθετο - φωτιά, νερό, χώμα — έτσι κι ο Άγιος Θεός. Αν και δεν πρέπει να παρομοιάσουμε την Άκτιστο και Υπερούσια αυτή Φύση με κτιστό και φθαρτό δημιούργημα, εν τούτοις για να κάνουμε τα ακατάληπτα καταληπτά, - ας μας συγχωρήσει το άπειρο έλεος Του - λέμε και τονίζουμε:

 

- Ο Θεός είναι ένας κατά την ουσία και τη φύση. Αλλά κατά τα πρόσωπα ή τις υποστάσεις είναι Τριαδικός: Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.

 

Τα λόγια του αγίου κατέπληξαν τους παριστάμενους. Η αίθουσα αντήχησε από τις δοξολογίες προς τον Θεό και τις επευφημίες των Πατέρων. «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών. Συ ει ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνος». (Ψαλμ. ος', 14-15). Ψάλλουν και δοξολογούν τον Κύριο. Ο Άρειος κι οι οπαδοί του καταντροπιάστηκαν πραγματικά. Ο φιλόσοφος ταπεινωμένος αναγνωρίζει κι ομολογεί φανερά την ήττα του:

 

-Τα λόγια σου με έπεισαν, άγιε γέροντα, και το θαύμα με βεβαίωσε, ότι έχεις δίκαιο. Πιστεύω τώρα. Πιστεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Θεού, Θεός αληθινός κι Αυτός, ομοούσιος με τον Πατέρα.

 

Δάκρυα χαράς έτρεξαν από τα μάτια όλων και πρώτα-πρώτα από τα μάτια του φιλοσόφου, που έσπευσε να δεχθεί το βάπτισμα και να γίνει χριστιανός.
(Α' Οικουμενική Σύνοδος, 325 μ.Χ.)

 


Evangelos Dimitriadis

 

15/12/2016

 

Δεν είναι ένας δεν είναι δυο οι πυροβολισμοί, αλλά βάλλεται "κατά ριπάς" η Ελλάδα μας και μάλιστα από φίλια πυρά Ελλήνων εκλεγμένων αξιωματούχων.
Ακούς Παύλε Μελά, δεν τους πειράζει αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία, εσύ όμως έδωσες την ζωή σου για την Μακεδονία.
Ακούς Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Εμμανουήλ Παππά δεν πρέπει να είναι αδίκημα, μας λένε, αν κάποιος κάψει το σύμβολο για το οποίο εσείς δώσατε τα πάντα, δηλαδή την Ελληνική σημαία. Ούτε και είναι ίδιες, μας λένε, η σημαία που αγοράζουμε από την σημαία που είναι αναρτημένη σε ένα δημόσιο κτίριο.
Ακούτε όλοι εσείς που δώσατε και την ζωή σας ακόμη, Έλληνες αλλά και φιλέλληνες ξένοι, για να μεγαλώσει αυτή η χώρα, δεν πειράζει μας λένε, αν μας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά. 
Ακούς Κολοκοτρώνη, εσύ που με τον λόγο σου στην Πνύκα προς τους νέους προσπάθησες να μεταδώσεις σε αυτούς ήθος, ακεραιότητα, φιλοτιμία, εργατικότητα, μας λένε πως οι τρομοκράτες είναι αγωνιστές και ήρωες και πως το να προσπαθούν οι νέοι να επιτύχουν και να αριστεύσουν είναι "ρετσινιά".
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν ακούω καλά τα λεγόμενά τους και αν βλέπω και διαβάζω σωστά τα γραφόμενά τους.
Δεν διεκδικώ εγωϊστικά τον τίτλο του πατριώτη, αλλά είμαι από αυτούς που κάποιες φορές δακρύζουν στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνου.
Είμαι από αυτούς που δεν ανέχομαι να ακούω και να βλέπω τέτοιες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας μας, επιθέσεις τις οποίες δεν γνωρίζω να κάνει κάποιος ξένος πολιτικός εναντίον της πατρίδας του.
Αγανακτώ ειλικρινά και αναρωτιέμαι πότε είναι η ώρα της δράσης από μέρους ημών των πολιτών αυτής της χώρας;
Έχω την αίσθηση πως όσο σιωπούμε γινόμαστε συνένοχοι στις επιθέσεις αυτές εναντίον της πατρίδας μας.
Έως πότε;

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

16/12/2016

 

Να δίνεις εκεί από όπου δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις κάτι ως αντάλλαγμα. Αυτό είναι φιλανθρωπία.

 


Evangelos Dimitriadis

 

18/12/2016

 

"Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου".
Πότε θα τους "δείρει" ο νους τους κάποιους ανθρώπους, για να καταλάβουν επιτέλους τα λάθη τους;

 


Evangelos Dimitriadis

 

18/12/2016

 

"Τίποτα δεν γίνεται τυχαία". Υπέροχοι στίχοι, αλλά και μουσική και ερμηνεία.
Σοφά λόγια. Οι άνθρωποι που συναντούμε, οι δύσκολες και οι ευχάριστες στιγμές, οι καταστάσεις που βιώνουμε στη ζωή μας δεν είναι απλά τύχη, αλλά εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.
Η ελευθερία μας έγκειται στις αποφάσεις που θα πάρουμε στη ζωή μας.
Μου θυμίζει τις πινακίδες της τροχαίας στους δρόμους, οι οποίες σου δείχνουν το σωστό δρόμο, είσαι ελεύθερος όμως να αποφασίσεις αν θα τις ακολουθήσεις.

 


Evangelos Dimitriadis

 

20/12/2016

 

Από την μια πληροφορούμαστε για πράξεις βίας-τρομοκρατίας σε Άγκυρα, Βερολίνο, Ζυρίχη, Ιορδανία, πληροφορούμαστε για 312.000 νεκρούς μέχρι σήμερα στην Συρία, για κύματα προσφύγων που πλημμυρίζουν την Ευρώπη, για επιθέσεις βίας των γνωστών-αγνώστων στην Αθήνα.
Βία, θάνατος, μίσος, συσσωρευμένη κακία ανθρώπου προς τον άνθρωπο.
Είναι δυνατόν να διαφεύγουν της προσοχής και του ελέγχου των ισχυρών της γης όλα τα παραπάνω;
Από την άλλη έχουμε τον Πανίσχυρο, Παντοδύναμο και Πανάγαθ
ο Θεό ο οποίος από άπειρη αγάπη σε εμάς τους ανθρώπους, καταδέχεται να στείλει τον Υιό Του να γίνει άνθρωπος, να γεννηθεί την ημέρα των Χριστουγέννων και να ζήσει ανάμεσά μας για να μας δείξει τον δρόμο του παραδείσου. Πόση αγάπη, πόση ταπείνωση, αλλά και πόση αρχοντιά μας διδάσκει το παράδειγμά Του;
Τι κοινό λοιπόν μπορούν να έχουν ο διάβολος με τα επί γης όργανά του που είναι πλήρης κακίας και μισανθρωπίας, με τον Τριαδικό Θεό ο οποίος είναι Αγάπη.
Διαλέξτε με ποιον θέλετε να είστε. Μην ξεχνάτε πως εδώ δεν υπάρχουν μεσαίες ή ουδέτερες λύσεις. Ή με τον διάβολο θα είστε ή με τον Χριστό. 
Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, έχω κάνει την επιλογή μου εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να την αλλάξω.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

21/12/2016

 

Μια ευχάριστη έκπληξη για όσους βρεθήκαμε σήμερα στο Νοσοκομείο των Σερρών. Μαθητές μου από το Μουσικό Σχολείο τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Εύγε στα παιδιά και στον καθηγητή τους, που κατάφεραν να δώσουν χαρά και να συγκινήσουν όσους τους ακούσαμε.
Συνεχίστε παιδιά να δίνετε αγάπη.
Ειλικρινά χαίρομαι που σας έχω μαθητές.

 


 


Evangelos Dimitriadis

 

21/12/2016

 

Πόσο αποκρουστικό είναι το να δείχνουν κάποιοι το πραγματικό τους αυταρχικό πρόσωπο, όταν στριμωχτούν από ανθρώπους, καταστάσεις και τελικά από τα ίδια τους τα λάθη.

 

Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.

 

22/12/2016

 

" Η μουσική είναι η γλώσσα των αγγέλων ".
Αυτό μας απέδειξαν περίτρανα απόψε μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών με τους θαυμάσιους ύμνους, τα κάλαντα, τα θεατρικά και τις απαγγελίες, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου.
Πραγματικά αγγελικοί ύμνοι, αγγελικές φωνές.
" Το μυστήριο της Γέννησης του Χριστού το έμαθαν και το βίωσαν πρώτοι οι ταπεινοί βοσκοί της Βηθλεέμ. Αν θέλουμε να το βιώσουμε και εμείς πρέπει να το προσεγγίσουμε με ταπειν
ή και καθαρή καρδιά".
Κρατώ μαζί με όλα τα υπόλοιπα και τα υπέροχα αυτά λόγια από την απαγγελία ενός μαθητή και εύχομαι να γίνει γεγονός για όλους σας.
Ευχηθείτε το και εσείς για εμένα αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

23/12/2016

 

Αν δεν μπορείς να δεις στα μάτια των παιδιών και των εφήβων, την δίψα για υγιή πρότυπα, την ακαταμάχητη διάθεση για γνώση, ζωή και δημιουργία, τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο και το πλατύ χαμόγελο όταν επιβραβεύεται η οποιαδήποτε προσπάθειά τους, τότε μάλλον δεν έχεις μάθει ακόμα να αγαπάς.
Αν, ακόμα χειρότερα, στέκεσαι εμπόδιο μπροστά τους και σκοτώνεις τις ψυχές και τα όνειρά τους με την συμπεριφορά σου, τότε νομίζω πως δεν διαφέρεις από τους εγκληματίες.

 

Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.

 

23/12/2016

 

"Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος".
Τη φράση αυτή την είπε ο Δημόκριτος και σημαίνει "ζωή χωρίς γιορτή είναι μακρύς δρόμος χωρίς πανδοχείο".
Αυτό λοιπόν σας εύχομαι κι εγώ. Να γιορτάζετε με κάθε ευκαιρία γιατί αλλιώς η ζωή μας μοιάζει με έναν ατέλειωτο μακρύ δρόμο που δεν συναντά κανείς ούτε ένα πανδοχείο για να ξεκουραστεί.

Αυτό μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε απόψε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Σερρών. Συνδιοργάνωσαν μια θαυμάσια χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Συγχαρητήρια σε όλους, ιερείς, καθηγητές και φυσικά στα παιδιά μας. Ήσασταν υπέροχοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

24/12/2016

 

" ..... ο Χριστός μας προσκαλεί την κακία ν' αρνηθούμε,
μ' αρετές να στολιστούμε ...... ".
Αυτός που με την "πάμπλουτον πτωχείαν Του" δείχνει και σε εμάς τον δρόμο των αρετών.
Αυτός όντας πάμπλουτος σε δύναμη, σε λάμψη, σε σοφία, σε έλεος, σε αγάπη, σε μακροθυμία, σε ανοχή, σε υπομονή, σε εγκαρτέρηση, "πτώχευσε" γενόμενος άνθρωπος σαν εμάς, από άπειρη αγάπη σε εμάς.
Όσο διακριτικά και αθόρυβα γεννήθηκε εδώ στη γη, με την ίδια λεπτότητα μας ζητά να Του ανοίξουμε, αν θέλουμε τη
ν πόρτα της καρδιάς μας. 
Ας μην βρει, όπως και τότε που γεννήθηκε στον σταύλο, κλειστές πόρτες.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

27/12/2016

 

Είναι χαρακτηριστικό των ικανών ανθρώπων να δίνουν αθόρυβα λύσεις, να αναζητούν και να ανοίγουν καινοτόμους δρόμους, ενώ οι ανίκανοι αναζητούν συνεχώς κακούς και αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώνουν τα απανωτά λάθη τους, ψευδόμενοι για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και διαφημίζοντας υπερβολικά μια ελάχιστη επιτυχία τους.
Ο ικανός δεν έχει ανάγκη υπερβολικής διαφήμισης των δραστηριοτήτων του, γιατί τα καλά του έργα και τα αποτελέσματά τους τον ανυψώνουν.

 


Evangelos Dimitriadis

 

27/12/2016

 

Είναι αδύνατο, μας διδάσκει η Φυσική, να αντιληφθείς ότι ο διπλανός σου κινείται με μεγάλη ταχύτητα, όταν ταξιδεύετε μαζί στο ίδιο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο όμως παρατηρεί εύκολα κάποιος ακίνητος έξω από το αυτοκίνητό σας.
Ομοίως πρέπει να βγεις έξω από τον κακό εαυτό σου και να μην κινείσαι συνεχώς μαζί του, για να αντιληφθείς με φιλάνθρωπα κριτήρια τις καλές προθέσεις και τα καλά έργα των συνανθρώπων σου.

 


Evangelos Dimitriadis

 

28/12/2016

 

Ο διακριτικός και λεπτός ψυχικά άνθρωπος, έχοντας αρχοντιά και αξιοπρέπεια, ξέρει πότε να αποχωρεί, όταν αντιλαμβάνεται πως δεν είναι αρεστός και αγαπητός.
Μακριά από αυτόν η προσκόλληση σε καταστάσεις, θέσεις και εξουσίες, όταν βλέπει ότι δεν είναι πλέον χρήσιμος.
Ο διακριτικός άνθρωπος ξέρει τι να πράξει, πότε να το πράξει και πως να το πράξει.
Ο διακριτικός άνθρωπος είναι ο άνθρωπος των αρετών.

 


Evangelos Dimitriadis

 

30/1/2017

 

Τι παράδοξο γεγονός πραγματικά. Η σύγχρονη ανθρωπότητα με τον πολιτισμό της, από τη μια "θεοποιεί" τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, των περιθωριακών, των μεταναστών ακόμα και των ζώων και από την άλλη αποδέχεται ή και δημιουργεί την βία και τον πόνο. Ανέχεται άλλοι να είναι σταυρωτές και άλλοι να είναι σταυρωμένοι.
Ειλικρινά δεν μπορώ να θεωρήσω αγάπη την "αγάπη" με δόσεις και όπου μας συμφέρει.
Η αληθινή αγάπη ξεχειλίζει από τον άνθρωπο της αγάπης και
 δίνεται σε όλους, δεν γνωρίζει ούτε φυλές, ούτε σύνορα, ούτε ιδεολογικά εμπόδια. 
Σας εύχομαι λοιπόν, χρόνια καλά, χρόνια προσφοράς, χρόνια αγάπης.
Το 2017 να είναι έτος στο οποίο θα κάνουμε τους γύρω μας χαρούμενους από την προσφορά ειλικρινούς και ανυπόκριτης αγάπης.
Καλή χρονιά σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 

Αρχή φόρμας

 

Τέλος φόρμας

 

Ο Evangelos Dimitriadis κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Stamatis Spanoudakis Σταμάτης Σπανουδάκης (OFFICIAL).

 

31/12/2016

 

Αυτό το υπέροχο τραγούδι από τους επίσης υπέροχους Σπανουδάκη - Πάριο, νομίζω ότι είναι η καλύτερη ευχή για το 2017.
Σας το εύχομαι αγαπητοί φίλοι:

 

Καλημέρα τι κάνεις
να `σαι πάντα καλά
κι όταν είσαι κοντά μου
κι όταν είσαι μακριά
να `ναι κάθε σου μέρα
μια καινούργια αρχή
καλημέρα τι κάνεις
σ’ αγαπάω πολύ..

 

Καλημέρα τι κάνεις
να `σαι πάντα καλά
το κουράγιο μη χάνεις
το κεφάλι ψηλά
καλημέρα χαρά μου
καλημέρα ζωή
καλημέρα τι κάνεις
σ’ αγαπάω πολύ..

 

Καλημέρα τι κάνεις
να `σαι πάντα καλά
κι όταν όλα νομίζεις
ότι πάνε στραβά
πάντα κάτι θα γίνει
μη ρωτάς το γιατί
καλημέρα τι κάνεις
Σ’ αγαπάω πολύ...

 


Evangelos Dimitriadis

 

2/1/2017

 

"Αν σπαταληθεί η καρδιά σε πολλά ασήμαντα, δεν έχει αντοχή να πονέσει για εκείνο που πρέπει να πονέσει. Εγώ θα δώσω καρδιά σε έναν καρκινοπαθή, σε έναν πονεμένο. Η αγωνία μου είναι για τα παιδιά που κινδυνεύουν. Κάνω τον σταυρό μου να τα δίνει ο Θεός φώτιση. Όταν πάλι έχω κόσμο, πάει η προσοχή μου στον πόνο του άλλου, στην αγάπη για τον άλλον. Τον πόνο τον δικό μου δεν τον καταλαβαίνω. Έτσι ξεχνιούνται όλα, παίρνει άλλη στροφή ο άνθρωπος". άγ. Παΐσιος αγιορείτης
Οι μοναχοί μα
ς είναι οι "καταδρομείς" της Ορθοδοξίας. 
Ακόμα και αν κανένας άλλος δεν νοιάζεται για εμάς, αυτοί προσεύχονται νύχτα και ημέρα για όλους μας, για ολόκληρο τον κόσμο.
Φεύγουν από τον κόσμο έτσι ώστε στην ησυχία να "συντονιστούν καλύτερα στη συχνότητα του Θεού", όπως έλεγε ο άγιος Παΐσιος.
Ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, ο οποίος γιορτάζει σήμερα, είχε τέτοια χαρά μέσα του που συνήθιζε να προσφωνεί τους επισκέπτες του με τις λέξεις "χαρά μου".
Αυτή την αναφαίρετη, αδιάψευστη και ατελείωτη χαρά εύχομαι να αποκτήσουμε αυτή την χρονιά όλοι μας, αγαπητοί φίλοι.

 


 

Evangelos Dimitriadis

 

3/1/2017

 

Μαγαζάκια στην πολιτική για προσωπικά οφέλη, μαγαζάκια στον αθλητισμό για να προωθούνται όσοι είναι "εκλεκτοί", μαγαζάκια στα πανεπιστήμια για να παίρνουμε όσους είναι "δικοί μας", μαγαζάκι κατάντησε η Ελλαδίτσα μας, ενώ έχει τις δυνατότητες να είναι τεράστια υπεραγορά.
Προσθέστε σε αυτά και την παροιμιώδη ατιμωρησία στην χώρα μας και ..... περαστικά μας.
Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την ελεεινή κατάσταση;

 

Αρχή φόρμας

 

Evangelos Dimitriadis

 

3/1/2017

 

Πως λέγεται αυτό, που θέλεις τα καλύτερα για τον εαυτό σου, τα μέτρια έως ελάχιστα για το κράτος σου, αλλά θαυμάζεις τα κράτη τα οποία έχουν τα καλύτερα και από αυτά προσφέρουν στους πολίτες τους;
ΕΓΩΪΣΜΟΣ - Εθνική σχιζοφρένεια

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

4/1/2017

 

Το ερώτημα που τίθεται πολύ συχνά είναι: φταίνε οι πολιτικοί για το επίπεδο και τα έργα του λαού ή ο λαός ο οποίος ανάλογα με το επίπεδό του αναδεικνύει τέτοιους πολιτικούς;
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο, πολιτικών και λαού και ο ένας επηρεάζει τον άλλο.
Είναι όμως αδιαμφισβήτητο πως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαρύνει τους πολιτικούς και ο λόγος είναι προφανής.
Ο αρχηγός είναι αυτός που με το παράδειγμά του επηρεάζει τον λαό του, είναι αυτός π
ου θα εμπνεύσει υπακοή και τήρηση των νόμων, γιατί αυτός πρώτος τους τηρεί, είναι αυτός που θα εμπνεύσει πνεύμα αυτοθυσίας και αγάπης για την πατρίδα, γιατί αυτός πρώτος το εφαρμόζει και το κάνει πράξη με τα έργα του.
Θυμηθείτε πως ο Μέγας Αλέξανδρος έριξε στη γη το λιγοστό νερό που του είχε απομείνει, όταν τον πληροφόρησαν πως το νερό τελείωσε για τον στρατό του.
Όπως, όταν μια οικογένεια δεν λειτουργεί σωστά οι πρώτοι που ευθύνονται είναι οι γονείς, όταν ένα σχολείο δεν λειτουργεί σωστά ο πρώτος που ευθύνεται είναι ο διευθυντής, όταν μια ομάδα δεν λειτουργεί σωστά ο πρώτος που ευθύνεται είναι ο προπονητής, έτσι και όταν μια χώρα δεν λειτουργεί σωστά ο πρώτος που ευθύνεται είναι ο ηγέτης της.
Συνεπώς χρειαζόμαστε ηγέτες οι οποίοι θα εμπνεύσουν τον λαό και θα τον οδηγήσουν ψηλά και όχι απλά κακούς διαχειριστές μιας κατάστασης.

 

Αρχή φόρμας

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

4/1/2017

 

"Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης" (Α. Αϊνστάιν)

 

Αρχή φόρμας

 


Evangelos Dimitriadis

 

5/1/2017

 

Εύγε Γιάννη (Αντετοκούμπο).
Φυσικά και δεν υπογράφουμε πάνω στο εθνικό σύμβολο, στη σημαία μας και πολύ περισσότερο δεν της βάζουμε φωτιά, όπως κάνουν κάποιοι απάτριδες και ανθέλληνες.
Με ενέργειες σαν του Γιάννη, ο οποίος σημειωτέον φόρεσε και το χακί του Ελληνικού στρατού, σίγουρα υπάρχει ελπίδα για αυτή την χώρα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

6/1/2017

 

Έχεις αμέτρητες ευκαιρίες γύρω σου, βλέποντας την τελειότητα της δημιουργίας, και μέσα σου ακούγοντας την φωνή της συνείδησής σου, να αισθανθείς την ύπαρξη του Θεού.
Έχεις έναν και μοναδικό λόγο που σε εμποδίζει να το κάνεις.
Τα πάθη σου με τα οποία έχεις συμβιβαστεί και έπαψες να τα πολεμάς.
Καλή φώτιση σε όλους μας, αγαπητοί φίλοι.

 


Evangelos Dimitriadis

 

8/1/2017

 

Πάντα θα υπάρχουν, δυστυχώς, αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη για όλα. Στην πραγματικότητα δεν χάνουν ευκαιρία να "λαλούν εκ του περισσεύματος της καρδίας τους" και να βγάζουν τη μιζέρια τους προς τα έξω.
Αναφέρομαι στην πρώτη ανακοίνωση περί προσεύλεσης αύριο στα σχολεία, λόγω ισχυρού παγετού, στις 9:30 η οποία πολύ καλώς μετατράπηκε αργότερα σε οριστικό κλείσιμο των σχολείων.

Λοιπόν βρέθηκαν άνθρωποι να πουν πως "στον ιδιωτικό τομέα θα προσέλθουν οι εργ
αζόμενοι στις δουλειές τους, ενώ οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί....." κ.λ.π. κ.λ.π.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί στα μάτια των παιδιών ο εκπαιδευτικός δεν έχει το κύρος που είχε παλαιότερα. Γιατί απλούστατα αυτό περνάει στα παιδιά από κάποιους, ευτυχώς ίσως όχι πολλούς, γονείς.
Θέλω μια φορά έναν από αυτούς τους γονείς να τον καλέσω στην τάξη, να του δώσω τον λόγο και να του ζητήσω να προσπαθήσει να μεταδώσει με ζήλο και όρεξη κάποια από τις γνώσεις που έχει, στα παιδιά. Με λίγα λόγια να έρθει και να δει την τάξη στην πράξη.
Και άντε εμάς τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στην τάξη δεν μας νοιάζεται. Τα παιδιά, όπως άλλωστε και οι εκπαιδευτικοί, που θα τεθούν σε κίνδυνο με την μετακίνησή τους, σε κίνδυνο με την έκθεσή τους σε ισχυρό παγετό, σε κίνδυνο από τα παγωμένα σχολεία που θα συναντήσουν, δεν τα νοιάζεται;
Απλά και μόνο να βγάλει την κακία του εναντίον των εκπαιδευτικών ήθελε για αυτό και τα είπε αυτά. Κρίμα, ειλικρινά κρίμα.

 


Evangelos Dimitriadis

 

9/1/2017

 

Άντε που παραπονιέστε πως δεν χιονίζει μέσα στην πόλη. Το έστρωσε και μέσα στην πόλη των Σερρών και οι προβλέψεις λένε πως θα χιονίζει συνεχώς μέχρι αύριο.
Για χιονοπόλεμο, από αύριο φυσικά.

 


Evangelos Dimitriadis

 

9/1/2017

 

-Θα σου πω κάτι και βάλ'το καλά στο κεφάλι σου
-Τι ρε μάνα;
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-Σκούφος

 


Evangelos Dimitriadis

 

10/1/2017

 

Το χιόνι, μας επισκέπτεται διακριτικά, αρχοντικά, χωρίς κανέναν θόρυβο και σκεπάζει με "αγαπητική" επιμέλεια τις πάμπολλες ασχήμιες και ατέλειες εδώ στη γη. Μας χαρίζει τέλος αφιλοκερδώς, με τα δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια των νιφάδων του ποιος μπορεί να τις μετρήσει άραγε, αυτό το υπέροχο κατάλευκο πέπλο ομορφαίνοντας και στολίζοντας τα πάντα γύρω μας.
Δεν νομίζετε πως αν τα χαρακτηριστικά του αυτά τα είχαμε εμείς οι άνθρωποι, θα είχαμε φτιάξει έναν παράδεισο επί γης;

 


Evangelos Dimitriadis

 

11/1/2017

 

Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση, χαμογέλα, χαιρέτησε, ευχήσου, πες έναν καλό λόγο, άνοιξε νέους δρόμους επικοινωνίας και ταυτόχρονα διατήρησε τους παλιούς, ζέστανε καρδιές, έστω και αν εξωτερικά κάποιοι δείχνουν να μην το θέλουν.
Το χαμόγελο που θα σου ανταποδώσουν, όσοι μπορέσουν, θα είναι ανεξίτηλη ανάμνηση χαράς.

 


Evangelos Dimitriadis

 

12/1/2017

 

«Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, ενώ σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο».
Henri Jeanson, 1900-1970, Γάλλος συγγραφέας.
Θα το σχολιάσω με μια φράση του Ντοστογιέφσκι:
«Αν δεν υπάρχει Θεός, τα πάντα επιτρέπονται».

 

Αρχή φόρμας

 

Μου αρέσει!


Evangelos Dimitriadis

13/1/2017

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανόητοι (χωρίς νου), και ας μη το γνωρίζουν, και ας μη το παραδέχονται. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ανόητοι δε σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν νουν, όπως όλοι οι άνθρωποι, αλλά ότι ο νους τους δεν έχει σοφία.
Τότε, η ιστορία και η καθημερινότητα έχουν δείξει, πως μπορεί να πέσει ο άνθρωπος πολύ πιο χαμηλά από τα προσφιλή μας άλογα (χωρίς νου και λογική) ζώα, στη ζωή των οποίων το ένστικτο υπαγορεύει τουλάχιστον κάποιους κανόνες.

Θέλετε ένα απλό,
 καθημερινό παράδειγμα: ευεργετείστε ας πούμε κάποια σκυλάκια και καταγράψτε από πόσα θα έχετε σαν ανταπόδοση ευγνωμοσύνη.
Ευεργετείστε ανθρώπους και καταγράψτε από πόσους θα έχετε σαν ανταπόδοση ευγνωμοσύνη.
Από τους δέκα λεπρούς οι οποίοι θεραπεύτηκαν, ένας επέστρεψε για να ευχαριστήσει τον Χριστό.
Λέτε το ποσοστό να είναι σε αυτό το επίπεδο και σήμερα;


Evangelos Dimitriadis

13/1/2017

Δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις, αν υπάρχουν, αλλά πρέπει τα έργα μας να φέρνουν τελικά θετικό αποτέλεσμα, για εμάς και τους γύρω μας.
Αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας για αυτόν τον στόχο, είναι η αρετή μας και η άοκνη προσπάθειά μας με ζήλο και μεράκι, για όποιο έργο κάνουμε στη ζωή μας.

Γιατί όλοι βασίζονται στους ανθρώπους που προχωρούν μπροστά, ανοίγουν δρόμους και φέρνουν τελικά ευνοϊκό αποτέλεσμα.

 

 


Evangelos Dimitriadis

14/1/2017


Έστω
Α= κ *ΑΔ
όπου Α=ανάπτυξη, κ=σταθερά κρατισμού και ΑΔ=αριθμός αχρείαστων δημοσίων υπαλλήλων (αυτών που διορίζονται εκεί όπου δεν χρειάζονται, απλά για αύξηση της εκλογικής πελατείας).
Σύμφωνα με αυτή την εξίσωση η χώρα μας έπρεπε να έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη, συνεπώς η εξίσωση αυτή, η οποία εφαρμόζεται στην Ελλάδα ως προς το δεύτερο μέλος, δεν επαληθεύεται. 
Αν και δεν ανήκω στους περί την "οικονομικήν επιστήμην σπουδάσαντες", απλά χρησιμοποιώντας την κοινή λογική θα έγραφα την εξίσωση της ανάπτυξης κάπως έτσι:
Α= (Κτ + ΚΕ +ΣΠ + ΚΑ + ΚΦ)/(ΥΦ + ΓΦ + ΦΔ)
όπου Κτ= καινοτομία, ΚΕ= κίνητρα για επιχειρήσεις, ΣΠ= σταθερό περιβάλλον, ΚΑ=κατανάλωση, ΚΦ= κεφάλαια, ΥΦ= υπερβολική φορολόγηση, ΓΦ= γραφειοκρατία και ΦΔ= φοροδιαφυγή.
Το μόνο μέγεθος που έχει επιθυμητή τιμή στην Ελλάδα είναι η Κτ, δηλαδή η καινοτομία.
Τα υπόλοιπα έξι θέλουν ρύθμιση, δηλαδή αύξηση τα ΚΕ, ΣΠ, ΚΑ και ΚΦ και μείωση τα ΥΦ, ΓΦ, ΦΔ. Τότε θα ξαναέρθει η ανάπτυξη.
Ας με συγχωρήσουν οι οικονομολόγοι αν έχω διαπράξει λάθη στο σκεπτικό μου, αλλά είναι απλές σκέψεις κοινής λογικής.
Εσείς βλέπετε να πλησιάζουμε κάποια από τις επιθυμητές τιμές, τα τελευταία χρόνια;

 

"Ο χειρότερος κουφός είναι αυτός που δεν θέλει να ακούσει". (Παροιμία)
Μα φυσικά, εφόσον του κλείνει τα αυτιά της ψυχής του ο εγωϊσμός του. 
Έχετε δει πολλούς να παραδέχονται τα λάθη τους και να ακούνε, να αποδέχονται και να εφαρμόζουν μια σωστή και σώφρονα συμβουλή;
Μήπως έχουμε πλεόνασμα από αυτούς τους κουφούς στη χώρα μας;

Τέλειο!