Οι μαθητές με αξιολογούν και σχολιάζουν

Το τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-16, μοιράστηκε, με πρωτοβουλία μου, στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σερρών, στους οποίους δίδασκα, το έντυπο αξιολόγησης, το οποίο φαίνεται παρακάτω.

Το έντυπο ήταν γραμμένο στα πρότυπα αυτών που δίνουμε στο ΤΕΙ Σερρών, με ερωτήσεις σχετικές με την καλή προετοιμασία του καθηγητή, τις γνώσεις, την χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας, καθώς επίσης και την άνεση την οποία δίνει στους μαθητές για να θέτουν ερωτήματα. Υπήρχαν τέλος, ερωτήματα για το πόσο φιλικός είναι ο καθηγητής με τους μαθητές στην τάξη, δημιουργώντας κατάλληλο κλίμα στην αίθουσα και φυσικά σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η μεταδοτικότητα του καθηγητή.
Τα αποτελέσματα τα έδειξα στους μαθητές σε μορφή φύλλου Excel και φαίνονται, επίσης, παρακάτω. Αφορούσαν μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης για τα μαθήματα Βιωματικών Δράσεων (Project), Πληροφορικής και Φυσικής. Οι μαθητές μου έδωσαν σε όλα τα ερωτήματα συνολικά, ποσοστό επιτυχίας 89,16%.

Εκπληρώνοντας μια υπόσχεση, την οποία είχα δώσει στους μαθητές μου στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών, μιας και υπήρξε στις γιορτές του Πάσχα ο απαιτούμενος χρόνος, επεξεργάστηκα τα σχόλιά τους, τα οποία περιέχονται στο παραπάνω έντυπο ανώνυμης αξιολόγησής μου από αυτούς, το οποίο τους είχα δώσει πρόσφατα για να το συμπληρώσουν.

Τα σχόλια είναι πραγματικά εντυπωσιακά και φαίνονται στο παρακάτω ερασιτεχνικό βίντεο.
Τα συμπεράσματά μου από αυτά τα σχόλια είναι πολλά. 
Οι μαθητές εκτιμούν την καλή προετοιμασία και την επιστημονική επάρκεια του καθηγητή, την ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αίθουσα, το χιούμορ του καθηγητή, τις ενδιαφέρουσες παρενθέσεις την ώρα του μαθήματος, το ενδιαφέρον του για αυτούς και όσα τους απασχολούν, το μοντέρνο λεξιλόγιό του, την γλώσσα του σώματος και φυσικά το παιχνίδι μαζί τους (βόλεϋ) μετά το μάθημα.
Δεν θέλουν φωνές μέσα στην τάξη, γιατί τα χάνουν, δεν θέλουν να βγαίνει κακία από τους καθηγητές προς αυτούς και φυσικά προτιμούν περισσότερα εποπτικά μέσα διδασκαλίας. 
Βγάλτε και εσείς τα συμπεράσματά σας και μακάρι όλοι να γίνουμε καλύτεροι.

 

ΕΝΤΥΠΟ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Επίσης τον Ιούνιο του 2016, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή της Γ' τάξης του 5ου Γυμνασίου Σερρών, τα παιδιά απένειμαν βραβεία σε κάποιους καθηγητές. Εμένα μου απένειμαν δυο βραβεία, αυτά του αθλητικού (sporty) και φιλικού (friendly) καθηγητή. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου, τα αισθήματα είναι αμοιβαία και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο Λύκειο.

sporty

 

 

friendly