Η Μακεδονία είναι Ελληνική (επιχειρήματα-χάρτης Vardarska)

Η Μακεδονία είναι Ελληνική γιατί:

 1. Το κράτος των Σκοπίων έκλεψε το όνομα της Μακεδονίας το 1945. Μέχρι τότε ονομαζόταν Vardarska (δείτε τον χάρτη παρακάτω ή κάντε κλικ εδώ για μεγαλύτερο χάρτη). Πως μπορεί ένα κράτος να αλλάξει όνομα και εθνικότητα μέσα σε λίγες μέρες;
 2. Ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων Γκληγκόρωφ δήλωσε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα ονόματά τους.
 3. Οι αρχαίες περσικές επιγραφές αναφέρουν τους Μακεδόνες ως Yuna Takabara το οποίο σημαίνει Ίωνες (δηλαδή Έλληνες) με Takabara δηλαδή περικεφαλαία σαν ασπίδα, σαν αυτήν που είχαν οι Μακεδόνες.
 4. Όλα τα ονόματα ανθρώπων , πόλεων της αρχαίας Μακεδονίας είναι ελληνικά: Πέλλα, Δίον, Αμφίπολις, Νεάπολις, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Φιλώτας και πολλά άλλα.
 5. Οι αρχαίοι Μακεδόνες λάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες , κάτι που επιτρεπόταν μόνο στους Έλληνες.
 6. Ο φημισμένος γεωγράφος της αρχαιότητας Στράβων έγραψε: «Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».
 7. Ο Προφήτης Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη, 200 περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προέβλεψε ότι «ο Βασιλιάς των Μήδων και των Περσών θα κατατροπωθεί από έναν Έλληνα Βασιλιά και ότι αυτόν τον πρώτο μεγάλο Βασιλιά θα τον διαδεχθούν τέσσερις Βασιλιάδες από το ίδιο Βασίλειο».
 8. Όλοι οι λαοί ( Ρωμαίοι, Εβραίοι, Καρχηδόνες, Πέρσες…) που γνώρισαν τους Μακεδόνες τους θεωρούσαν Έλληνες.
 9. Όλες οι αρχαίες επιγραφές στην Πέλλα, στο Δίον , στη Βεργίνα και σε ολόκληρη την αρχαία Μακεδονία είναι γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα και όχι στην Σλαβική η οποία εμφανίστηκε 1000 χρόνια μετά την ύπαρξη των αρχαίων Μακεδόνων και είναι η σημερινή γλώσσα του κράτους των Σκοπίων.
 10.  Κανείς αρχαίος Έλληνας, Ρωμαίος ή άλλος ιστορικός δεν έγραψε για μακεδονικό έθνος διότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.
 11. Η λέξη Μακεδόνας προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη "μακεδνός" , η οποία σημαίνει μακρύς , διότι οι Μακεδόνες ήταν υψηλόσωμοι.

 

Vardarska s