Μερικές δημοσιεύσεις μου στο facebook_1

1. Μεγάλη Παρασκευή πρωΐ - Η αποκαθήλωση
Ότε εκ του ξύλου σε νεκρόν, ο Αριμαθαίας καθείλε, την των απάντων ζωήν, σμύρνην και σινδόνι σε, Χριστέ, εκήδευσε και τω πόθω ηπείγετο, καρδία και χείλει, σώμα το ακήρατον σου περιπτύξασθαι όμως συστελλόμενος φόβω, χαίρων ανεβόα σοι. Δόξα τη συγκαταβάσει σου , φιλάνθρωπε.
Αναλογιστείτε , αγαπητοί φίλοι, ότι ο Αριμαθαίας ήθελε να αγκαλιάσει και να φιλήσει το πανάγιο σώμα του νεκρού Ιησού , αλλά "συστελλόμενος φόβω" λόγω του ότι κρατούσε τον ίδιο τον Χριστό στα χέρια του δίσταζε, προφανώς αισθανόμενος την αναξιότητά του.
Εμείς οι σύγχρονοι χριστιανοί οι οποίοι έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να αγγίζουμε , αλλά να παίρνουμε μέσα μας τον Χριστό και να ενωνόμαστε μ' Αυτόν με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας πώς πρέπει άραγε να προσερχώμαστε σ'αυτό το μυστήριο;
Δόξα τη συγκαταβάσει σου φιλάνθρωπε.

 

 

2. Μεγάλη Εβδομάδα πάλι και φέτος. Οι εκκλησίες θα γεμίσουν από χιλιάδες ανθρώπους. Είναι η πίστη μας, οι παραδόσεις μας.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάθε φορά αυτή την περίοδο κάποιοι θα μιλήσουν άλλοτε για "δήθεν Άγιο Φως", άλλοτε για τα απόκρυφα ευαγγέλια, άλλοτε για αμαρτίες του αναμάρτητου Χριστού, άλλοτε για δήθεν σύζυγο του Χριστού και διάφορες άλλες γελοιότητες και ύβρεις στο πρόσωπο του Χριστού; Τι τους ενοχλεί άραγε και επιτίθενται;
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τους ενοχλεί η απέραντη αγάπη του Χριστού για εμάς τους ανθρώπους.
Ξέρετε άραγε πολλούς θεούς που να προφητεύθηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν έρθουν στη γη, να έγιναν άνθρωποι ,να έκαναν θαύματα, να σταυρώθηκαν και να αναστήθηκαν; Προσωπικά γνωρίζω μόνον έναν, τον Χριστό.
Ξέρετε πολλούς από εμάς οι οποίοι θα είχαν τη δύναμη να εξαφανίσουν από προσώπου γης αυτόν που θα ήταν εχθρός τους και όμως να δεχτούν να τους εξευτελίσει, να τους χαστουκίσει, να τους φτύσει στο πρόσωπο, να τους μαστιγώσει και τελικά να τους σταυρώσει υπομένοντας όλα αυτά γιατί αγαπούν αυτόν που τους εχθρεύεται, μέχρι θανάτου; Ο Χριστός το έκανε.
Λοιπόν όσοι δεν θέλετε να πιστεύετε είστε ελεύθεροι να το κάνετε. Μην προσπαθείτε, όμως, να προσβάλλετε και να μειώσετε την δική μας πίστη για να δικαιολογήσετε την απιστία σας.
Αφήστε μας, λοιπόν να λυπηθούμε, να κατανυχθούμε, να προσευχηθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τελικά να χαρούμε την Ανάσταση του Χριστού και εσείς συνεχίστε τον δρόμο σας. Καλή Ανάσταση σε όλους.

 

 

3. Εγώ τα πάντα για σένα (η αγάπη του Χριστού για τους ανθρώπους):

Ἐγὼ εἶμαι πατέρας, ἐγὼ ἀδελφός, ἐγὼ νυμφίος, ἐγὼ οἰκία, ἐγὼ τροφή, ἐγὼ ἔνδυμα, ἐγὼ ρίζα, ἐγὼ θεμέλιον, κάθετι τὸ ὁποῖον θέλεις ἐγώ· νὰ μὴν ἔχεις ἀνάγκην ἀπὸ τίποτε. Ἐγὼ καὶ θὰ σὲ ὑπηρετήσω· διότι ᾖλθα νὰ ὑπηρετήσω, ὄχι νὰ ὑπηρετηθῶ. Ἐγὼ εἶμαι καὶ φίλος, καὶ μέλος τοῦ σώματος καὶ κεφαλὴ καὶ ἀδελφός, καὶ ἀδελφὴ καὶ μητέρα, ὅλα ἐγώ· ρκεῖ νὰ διάκεισαι φιλικὰ πρὸς ἐμέ. Ἐγὼ ἔγινα πτωχὸς διὰ σέ· ἔγινα καὶ ἐπαίτης διὰ σέ· ἀνέβηκα ἐπάνω εἰς τὸν Σταυρὸν διὰ σέ· ἐτάφην διὰ σέ· εἰς τὸν οὐρανὸν ἄνω διὰ σὲ παρακαλῶ τὸν Πατέρα· κάτω εἰς τὴν γῆν ἐστάλην ἀπὸ τὸν Πατέρα ὡς μεσολαβητὴς διὰ σέ. Ὅλα δι᾿ἐμὲ εἶσαι σύ· καὶ ἀδελφὸς καὶ συγκληρονόμος καὶ φίλος καὶ μέλος τοῦ σώματος. Τί περισσότερον θέλεις; Γιατὶ ἀποστρέφεσαι αὐτὸν ποὺ σὲ ἀγαπᾷ; (Άγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος, για την αγάπη του Χριστού προς τους ανθρώπους)

 

 

4. Για όσους χρησιμοποιούμε τη λέξη ΑΓΑΠΗ αξίζει να διαβάσουμε παρακάτω τον ύμνο της αγάπης και να μην ξεχνούμε ότι η αγάπη είναι στόχος ζωής.

Εάν υποθέσουμε ότι ομιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, δεν έχω όμως αγάπη, έγινα όμοιος με τον άψυχο χαλκό , που βουΐζει, όταν τον χτυπούν, ή προς το κύμβαλο που βγάζει θορυβώδη και χωρίς σημασία ήχο. Και εάν έχω το χάρισμα της προφητείας και εάνγνωρίζω όλα τα μυστικά σχέδια των βουλών του Θεού και έχω όλη τη γνώση που μπορεί να αποκτήση ο άνθρωπος, και εάν έχω κάθε βαθμό πίστεως ώστε να μεταθέτω και βουνά ακόμη, δεν έχω όμως αγάπη, δεν είμαι τίποτε. Και εάν διαθέσω όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω με ψωμιά τους φτωχούς, και εάν παραδώσω το σώμα μου για να καώ, δεν έχω όμως αγάπη, δεν ωφελούμαι τίποτε από αυτές τις θυσίες. Εκείνος που έχει την αγάπη είναι μεγαλόψυχος, ανεκτικός και με πλατειά καρδιά, γίνεται ευεργετικός και ωφέλιμος. Η αγάπη δεν φθονεί, δεν ξιππάζεται και δεν φέρεται με αλαζονεία και προπέτεια, δεν φουσκώνει από οίηση και υπερηφάνεια. Δεν πράττει τίποτε το άσχημο, δεν ζητεί τα δικά της συμφέροντα, δεν ερεθίζεται από θυμό και οργή, δεν σκέπτεται ποτέ κακό κατά του πλησίον, ούτε λογαριάζει το κακό που έπαθε από αυτόν. Δεν χαίρει όταν βλέπει να γίνεται κάτι άδικο, χαίρει δε όταν βλέπει την αλήθεια να επικρατεί. Σκεπάζει όλες τις ελλείψεις του πλησίον και δεν τον διαπομπεύει για αυτές, σχηματίζει ευμενή πεποίθηση σε όλα για τον αγαπόμενο και όταν αυτός παρεκτρέπεται ελπίζει ότι θα διορθωθεί, σε όλα δείχνει υπομονή για τον πλησίον. Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ, αλλά μένει πάντοτε ισχυρή. (Απ. Παύλος)

 

 

5. "Χωρίς οικογένεια δεν ζείς,
χωρίς πατρίδα δεν ξέρεις που ζείς,
χωρίς το Θεό δεν ξέρεις γιατί ζείς"

 625500 535020569870717 493773978 n

 

6. " Εννόησον σπινθήρα εις πέλαγος εμπεσόντα. Μη δύναται στήναι ή φανήναι; Όσον σπινθήρ προς πέλαγος , τοσούτον κακία προς την του Θεού φιλανθρωπίαν. Μάλλον δε ουδέ τοσούτον ,αλλά πολλώ πλέον. Το μεν γαρ πέλαγος , καν μέγα η , μέτρον έχει. Η δε του Θεού φιλανθρωπία , απεριόριστος". άγ. Ιωάννης Χρυσόστομος. (ακολουθεί η απόδοση στη νεοελληνική).

"Σκέψου έναν σπινθήρα που έχει πέσει μέσα στο πέλαγος.Μπορεί να σταθεί ή να φανεί; Όπως ο σπινθήρας μέσα στο πέλαγος έτσι και η κακία ως προς του Θεού την φιλανθρωπία. Ή μάλλον όχι έτσι , αλλά πολύ περισσότερο. Διότι το πέλαγος παρόλο ότι είναι μεγάλο είναι περιορισμένο. Η φιλανθρωπία του Θεού είναι απεριόριστη." άγ. Ιωάννης Χρυσόστομος.

Ποιος μπορεί να ..... αντισταθεί σε τέτοιου μεγέθους φιλανθρωπία και αγάπη του Θεού για εμάς τους ανθρώπους; Καλή Ανάσταση αγαπητοί φίλοι σε όλους.

 

 

7. Ένα μικρό μέρος του κατηχητικού λόγου ο οποίος διαβάζεται το βράδυ της Αναστάσεως:
.....Φιλότιμος γάρ
ν Δεσπότης, δέχεται τόν σχατον, καθάπερ καί τόν πρτον. ναπαύει τόν τς νδεκάτης, ς τόν ργασάμενον πό τς πρώτης. Καί τόν στερον λεε καί τόν πρτον θεραπεύει. Κκείνω δίδωσι καί τούτω χαρίζεται. Καί τά ργα δέχεται καί τήν γνώμην σπάζεται. Καί τήν πρξιν τιμ καί τήν πρόθεσιν παινε. Οκον εσέλθετε πάντες ες τήν χαράν το Κυρίου μν·...........(αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος)
Όταν ο Θεός μας συμπεριφέρεται με τέτοια αρχοντιά, μεγαλοψυχία και φιλανθρωπία κανείς δεν πρέπει να είναι απελπισμένος, κατσούφης και λυπημένος αγαπητοί φίλοι. Χριστός Ανέστη , χρόνια πολλά σε όλους.

 

 

8. Μερικές .... ανοιξιάτικες σκέψεις, αλλά με τόσα λουλούδια γύρω μας τι άλλο να σκεφτείς αυτή την εποχή.

«ΚΑΤΑΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΚΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ … »

15261956

Ἂν «καταµάθουµε τὰ κρίνα τοῦ ἀγροῦ», τὸ πῶς ἀρχίζουν τὴν ζωή τους καὶ πῶς τὴν συνεχίζουν, θὰ ἀπορήσουµε µὲ τὶς δυσκολίες τους. Ἐµπόδια σὲ κάθε τους βῆµα. Ἡ παρουσία τους εἶναι ἕνας θρίαµβος τῆς ἐλπίδας. Μία ἀδιάψευστη µαρτυρία τῆς θείας Προνοίας. Καὶ τὸ συµπέρασµα. Ἂν γιὰ τὰ ἀγρολούλουδα, ποὺ εἶναι ἕνα χορτάρι καὶ δὲν ἔχουν προορισµὸ νὰ ζήσουν αἰώνια, ὁ Θεὸς τόσο φροντίζει, ὥστε νὰ τὰ στολίζη, νὰ τὰ αὐξάνη, πολὺ περισσότερο δὲν θὰ φροντίση γιὰ τὸν ἄνθρωπο; (Ματθ. ϛ´ 30).
Μας το έχει επιβεβαιώσει , άλλωστε, με το αδιάψευστο στόμα του:"Ιδού εγώ μεθ΄ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος".
Η απόφαση είναι δική μας αν ζητούμε τη βοήθειά Του ή ελπίζουμε μόνο σε γνωριμίες, χρήματα, ανθρώπινη δύναμη η οτιδήποτε άλλο εφήμερο, που σήμερα είναι και αύριο σαν ατμός χάνεται.
Χριστός Ανέστη

 

 

9. Χωρίς καμμία δόση κοινωνικού ρατσισμού δεν θα έπρεπε κάποιος να πει στην Conchita (η γυναίκα με το μούσι που κέρδισε τον χθεσινό διαγωνισμό της Eurovision) ότι αυτό που προβάλει είναι απλά μια διαστροφή; Ο Θεός έπλασε άντρα και γυναίκα. Όχι άντρα με γυναικείο στήθος ούτε γυναίκα με μούσι. Από όσο ξέρω η ομοφυλοφιλία είναι μια από τις περισσότερο απεχθείς αμαρτίες.
Για να πω την αλήθεια όταν το είδαν τα παιδιά μου είπαν και τα δυο: "αηδία".
Να χαιρόμαστε την Ευρώπη στην οποία ζούμε όπως επίσης και τους 12 βαθμούς τους οποίους η ορθόδοξη Ελλάδα έδωσε στο παραπάνω τραγούδι.

 

 

10. Κάποτε , λέει το ανέκδοτο , έκανε ο Θεός μια γιορτή και κάλεσε όλες τις αρετές. Παρατήρησε , όμως , ότι δύο από αυτές δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Τις πλησιάζει λοιπόν και τις ρωτά: "γιατί δεν μιλάτε οι δυο σας;" "δεν γνωριζόμαστε" ήταν η απάντηση. "Ποια είναι τα ονόματά σας" τις ρωτά και πάλι ο Θεός. "Εμένα με λένε αγαθοεργία" "και εμένα με λένε ευγνωμοσύνη".
Συνεπώς αγαπητοί φίλοι μην περιμένετε πάντοτε σαν ανταπόδοση της αγαθοεργίας σας την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων. Άλλωστε και από τους δέκα λεπρούς του ευαγγελίου οι οποίοι θεραπεύτηκαν από τον Χριστό , ένας επέστρεψε για να Τον ευχαριστήσει.

 

11. Μια φορά πήγε κάποιος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα και ξύρισμα. Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση. Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα… Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του Θεού, ο κουρέας αναφώνησε: ‘Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.’

‘Γιατί το λες αυτό;’ ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: ‘Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για νακαταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι; Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά;

Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος. Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.’ Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση.

Ο κουρέας τελικά τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε. Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο. Τότε είπε στον κουρέα: ‘Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!‘
‘Πως μπορείς να το λες αυτό;’ ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας.
‘Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα, τι είναι αυτά που λες;’
‘Όχι!’ απάντησε ο πελάτης και εξήγησε: ‘Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ’ έξω.‘
‘Μα… οι κουρείς ΌΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.’
‘Ακριβώς!’ απάντησε ο πελάτης. ‘Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός, επίσης ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε Αυτόν και δεν αναζητούν σε Αυτόν βοήθεια. Γι’ αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.’

Πηγή: agioritikovima.gr

 

12.                    Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ !

 

 

 

News  Μόσχα, 17 Μαρτίου 2006, 14:40, ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Το σημείο του Σταυρού και της Ορθόδοξης (Χριστιανικής) προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν της οπτικές ιδιότητες του νερού.
Μία μελέτη.

 

   Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του
Σταυρού και της προσευχής.
«Είναι διαπιστωμένο ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό νόημα. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα:
Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μια στιγμή.Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα», είπε η φυσικός Angelina Malakhovskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Zhizn την Παρασκευή.
Η Malakhovskaya έχει μελετήσει τη δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα. Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευθεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στη δημοσιότητα. Ειδικότερα έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία Ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού να μετασχηματίζει τη δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.
Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την δύναμη της δράσης της Κυριακής προσευχής (Πάτερ ημών) και του Ορθοδόξου σημείου του Σταυρού στα παθογενή βακτήρια.Δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες) πάρθηκαν για έρευνα. Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococcus, ένα κολοβακτηρίδιο. Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότιαν η Κυριακή προσευχή λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό ακόμη και πάνω από 1000 φορές.
Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή. Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διάφορα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε, συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους.Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα είχαν την πίεση του αίματός τους να τείνει να σταθεροποιηθεί, και τους αιματικούς δείκτες βελτιωμένους. Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν: Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.
Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα, με τα τρία δάχτυλα βαλμένα μαζί απρόσεκτα ή τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων (στο μέσο του κούτελου,το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και στα κοιλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο), το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, ή απουσίαζε εντελώς.

 

Εδώ θα βρείτε το αυθεντικό κείμενο http://www.interfax-religion.com 

 

απόδοση στα ελληνικά υπό Λεοντίου Μoναχού Διονυσιάτου

 

 πηγή :  Διαβάστε περισσότερα http://www.imdleo.gr

 

 

13. Ο Μέγας Αλέξανδρος λίγο πριν πεθάνει συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.

Αυτές ήταν:

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονταιστον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων. Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

 

 

 

 

 

14. Το πιο ακριβό φιλί

 

Καθήσαν οι σοφοί κι αφού ζυγιάσαν
κάθε φιλί, το πόσο αξίζει λογαριάσαν.
Κι ήβραν: Της μάνας, έναν κόσμο μαγικό.
Της γης τα πλούτη το φιλί το αδερφικό.
Του ζευγαριού, τον ήλιο με τ’ αστέρια.
Του φίλου, την Παράδεισον ακέρια.
Όμως, απ’ όλα τα φιλιά, το πιο πολύ,
βρήκαν βαρύ να ‘ναι του Ιούδα το φιλί.
Κι είπαν: «Αυτό ‘ναι το φιλί το πιο ακριβό,
αφού κοστίζει έναν ολάκερο θεό».

 

 15. Χριστούγεννα 2014

 

Χριστούγεννα αγαπητοί φίλοι και φέτος. Μα ποιος ήταν άραγε ο Χριστός;
Ήταν , με τα σημερινά δεδομένα, δημοκράτης με ιδέες επαναστατικές για την εποχή του; Αναμφισβήτητα ναι γιατί ποιος άλλος ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τους φτωχούς , τους μικρούς, τους καταφρονεμένους και προώθησε πραγματικά επαναστατικές ιδέες όπως αυτή της αγάπης;
Ήταν αντισυστημικός , δηλαδή πήγε κόντρα στο "σύστημα" της εποχής του το οποίο αποτελούσαν οι γραμματείς , αλλά και η ρωμαϊκή αυτοκρατορία; Αναμφισβήτητα ναι και μάλιστα υποστηρίζοντας αμετάκλητα τις ιδέες του οδηγήθηκε στο θάνατο.
Ήταν μήπως αντιρατσιστής; Αναμφισβήτητα ναι , διότι συζητούσε ακόμα και με τους Σαμαρείτες , γένος μισητό και κατώτερο για τους ομοεθνείς του.
Ήταν μήπως υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και όλων των αδυνάτων; Αναμφισβήτητα ναι , γιατί ανέβασε τη γυναίκα στη θέση που της άξιζε , δηλαδή να είναι ίση (όχι ίδια) με τον άντρα και υποστήριξε σθεναρά το δίκαιο του αδύνατου , του φτωχού, του αρρώστου.
Ήταν μήπως πλήρης οικολογικής συνείδησης; Αναμφισβήτητα ναι , διότι αν επισκεφθείτε κάποιο ορθόδοξο μοναστήρι σήμερα θα καταλάβετε τι δίδαξε ο Χριστός για την αγάπη στη Φύση. Δεν θα δείτε μοναστήρι το οποίο να ρυπαίνει το περιβάλλον ούτε με το παραμικρό σκουπίδι ή να εκμεταλλεύεται βάναυσα τον φυσικό πλούτο. 
Ήταν μήπως φιλόζωος; Αναμφισβήτητα ναι διότι αγαπούσε , αλλά και υποτάσσονταν σ'αυτόν όλο το ζωϊκό βασίλειο.
Το ερώτημα λοιπόν , που τίθεται είναι: έχει θέση σήμερα ο Χριστός σε μια ομάδα δημοκρατών , σε μια ομάδα αντισυστημικών, σε μια ομάδα αντιρατσιστών, σε μια ομάδα φεμινιστριών, σε μια ομάδα οικολόγων ή σε μια ομάδα φιλόζωων; 
Έχω την εντύπωση πως όχι. Συνεπώς μήπως βρισκόμαστε σε μια παράνοια;
Νομίζω ότι τα λόγια του Γερμανού μαθηματικού Leibniz ταιριάζουν απόλυτα στην περίπτωσή μας: "αν η γεωμετρία ήταν αντίθετη στα πάθη μας , σίγουρα θα υπήρχαν άνθρωποι που θα αμφισβητούσαν την ορθότητα των αποδείξεών της". 
Τα πάθη μας, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι είναι αυτά που δεν μας αφήνουν να βάλουμε το Χριστό στη ζωή μας.

 

 

16. «Ἰδού ἕστηκα ἐπί τήν θύραν καί κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καί ἀνοίξῃ τήν θύραν, καί εἰσελεύσομαι πρός αὐτόν καί δειπνήσω μετ’ αὐτοῦ καί αὐτός μετ’ ἐμοῦ».

Πόση αρχοντιά, πόση λεπτότητα, πόση διακριτικότητα δείχνει αυτή η εικόνα; Όπως είχε πει ο μακαριστός π. Ευσέβιος Βίττης "ο Χριστός δεν είναι αναρχικός, δεν σπάει την πόρτα για να μπει μέσα, σέβεται και δεν βιάζει την ελευθερία του ανθρώπου".

Τώρα , λοιπόν, που ξεκινά η Σαρακοστή ας Του ανοίξουμε την πόρτα. Ο ασφαλέστερος δρόμος είναι να συγχωρούμε τους συνανθρώπους μας. Εσπερινός της συγχωρήσεως απόψε, συγγνώμη σε όλους αγαπητοί φίλοι και καλή Σαρακοστή.

 

 

Christos thyra

 

 

17. Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα.
«Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι» (Μάρκ. η΄ 34). 
Μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια κάποιου φωτισμένου ομιλητή που είχε πει: " Πάντως πρέπει να πούμε ότι ο Χριστός δεν είναι καθόλου καλός δημαγωγός και λαοπλάνος". 
Δεν μπορείς να περιμένεις να έχεις οπαδούς τη στιγμή που τους λες αν θέλουν να σε ακολουθήσουν , να απαρνηθούν τον κακό εαυτό τους , να σηκώσουν τον προσωπικό τους σταυρό και να σε ακολουθήσουν !!! 
Έλα όμως που μέχρι σήμερα αναδεικνύει η εκκλησία Του αγίους και μάρτυρες που δίνουν και τη ζωή τους ακόμη για Αυτόν. Μας κερδίζει όλους το ότι είναι Αληθινός, δεν ξεγελά για να ελκύσει και μας αποκαλύπτει ξεκάθαρα τι θα απολαύσουμε αν νικήσουμε τον κακό εαυτό μας. Αυτή την αλήθεια να είχαμε οι άνθρωποι στις σχέσεις μας με τους άλλους θα είχαμε κάνει τη γη παράδεισο.

stavros

 

 

 

18. Μεγάλη Εβδομάδα 2015

Christos pasxon

Ιουδαίοις σκάνδαλον, Έλλησι δε μωρία. Οι Ιουδαίοι σκανδαλίζονται στην ιδέα ότι ο Βασιλιάς πάσχει, νικιέται, υποφέρει, ενώ οι Έλληνες θεωρούν κάτι τέτοιο μωρία, ανοησία. Στους πρώτους απαντούμε λέγοντας ότι φαινομενικά νικιέται, αλλά τελικά θριαμβεύει νικώντας ακόμη και το θάνατο, δείχνοντας τον δρόμο της θυσίας, αλλά και της ανάστασης σε όσους πιστέψουν σ'Αυτόν. Στους δεύτερους απαντούμε ότι βεβαίως και είναι "τρέλα" και "μωρία" για τα ανθρώπινα μέτρα να είσαι πραγματικός χριστιανός. Οι χριστιανοί δεν είναι συμβιβασμένα αδύναμα ανθρωπάκια που απλά πηγαίνουν στις εκκλησίες και κάνουν μεγάλους σταυρούς. Αντλώντας δύναμη από τον Χριστό είναι το φως του κόσμου και το αλάτι της γης που φωτίζουν τους υπόλοιπους και προλαβαίνουν τη σαπίλα και τη σήψη. Τέτοιους πνευματικούς λεβέντες άνδρες και γυναίκες χρειαζόμαστε πάντα και πολύ περισσότερο σήμερα. 
Καλή Ανάσταση αγαπητοί φίλοι σε όλους.
 

 

 

19. "Τo μεγαλύτερο αίτιο της απιστίας δεν είναι τόσο πολύ η διεφθαρμένη ζωή όσο η υπερηφάνεια και η αυτάρκεια...η μεγαλύτερη αμαρτία που απομακρύνει τον άνθρωπο από το Θεό είναι η υπερηφάνεια...ότι βδέλυγμα παρά τω Θεώ πας υψηλοκάρδιος". 
(π. Ευσέβιος Βίττης, 3η ὁμιλία στην προς Κορινθίους επιστολή)http://www.eusebiosvittis.gr/
Πραγματικά έτσι είναι, γιατί η πόρνη μετανόησε, ο αρχιτελώνης Ζακχαίος έκανε το ίδιο, ο ληστής πάνω στο σταυρό επίσης. Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι όμως όχι μόνο δεν μετανόησαν, αλλά απεναντίας σταύρωσαν τον Χριστό.

 

20. "... καταβάτω νυν από του σταυρού και πιστεύσομεν επ' αυτώ...". 
Αυτό ζητούσαν οι αρχιερείς και οι γραμματείς από τον εσταυρωμένο Χριστό. Ακόμη και τώρα οι ταλαίπωροι έλεγαν ψέματα. Είχαν δει ήδη τόσα θαύματα, νεκρούς να ανασταίνονται, ασθενείς να θεραπεύονται, τυφλούς να ανακτούν το φως τους, ανάπηρους να περπατούν και τόσα άλλα και όμως δεν είχαν πιστέψει στο Χριστό. Τι θα άλλαζε τώρα τάχα στην πωρωμένη ψυχή τους αν Αυτός κατέβαινε από το σταυρό; Μόλις περνούσε η αρχική εντύπωση και ο θαυμασμός θα επανέρχονταν στην γνωστή σκληροκαρδία τους. 
Αν ήταν πραγματικά να πιστέψουν ο Χριστός με την άπειρη φιλανθρωπία Του θα το έκανε και αυτό για να τους σώσει. Θα κατέβαινε από τον σταυρό. 
Αν η ψυχή δεν είναι δεκτική προς το θαύμα και μπροστά στα μάτια να συμβεί θα το αποδώσει ... σε συμπτώσεις ή οτιδήποτε άλλο. 
Ο ουρανός σκοτείνιασε μέρα μεσημέρι, η γη εσείσθη, το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη, νεκροί αναστήθηκαν, γεγονότα που έκαναν τον Ρωμαίο εκατόνταρχο Λογγίνο να πιστέψει και να γίνει αργότερα και μάρτυρας και οι αρχιερείς ζητούσαν από τον Χριστό να κατεβεί από το σταυρό για να πιστέψουν. Πόσο κλειστά πρέπει να έχει κάποιος τα μάτια της ψυχής για να μην αποδέχεται τέτοια θαύματα;

 

21.  Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά αγαπητοί φίλοι.

Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια, εορταζέτω γουν πάσα κτίσις την έγερσιν Χριστού, εν η εστερέωται.

 

Ένα σχόλιο θέλω να κάνω για κάποιες φαιδρότητες οι οποίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αμφισβητώντας την θαυματουργική αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Αυτή η επίθεση στην ορθοδοξία φαίνεται πως ήταν φέτος της μόδας. 
Το να είναι κάποιος άθεος ή αδιάφορος είναι ελεύθερος να το κάνει. Το να προσπαθεί, όμως να δικαιολογήσει την αθεΐα του μειώνοντας ή εξευτελίζοντας τα θαύματα της ορθοδοξίας, το βρίσκω εντελώς λάθος και ανέντιμο.

 

Ο ορθόδοξος πατριάρχης (μόνο σε αυτόν ανάβουν οι λαμπάδες θαυματουργικά) ελέγχεται εξονυχιστικά πριν εισέλθει στο κουβούκλιο του Τάφου. Εκτός αυτού υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά το κυριότερο χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες για τις αστραπές και εκλάμψεις του Αγίου Φωτός μέσα στο ναό λίγο πριν ανάψουν θαυματουργικά οι λαμπάδες του ορθόδοξου πατριάρχη. Επίσης τα πρώτα λεπτά που ανάβουν οι λαμπάδες των πιστών η φλόγα δεν καίει το δέρμα.

Τέλος, όταν παλιότερα είχαν βγάλει επίτηδες τον ορθόδοξο πατριάρχη εκτός του ναού, το Άγιο Φως έσκισε την μαρμάρινη κολόνα και βγήκε έξω από το ναό και άναψε τις λαμπάδες του ορθόδοξου πατριάρχη. Αυτό μπορεί να το δει όποιος επισκεφτεί τα Ιεροσόλυμα. Τυχαίο; Δεν νομίζω. 
Χριστός Ανέστη.

 

 

22. Όταν κάποτε ένας επιφανής ξένος ρώτησε τον νομπελίστα ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη: " Μα σοβαρά πιστεύετε ότι είστε πράγματι κατ' ευθείαν απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή;" , ο Σεφέρης του απάντησε:, "όχι, είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας, που μας μίλησε ελληνικά, που προσευχήθηκε ελληνικά, που μας νανούρισε με ιστορίες για τα κατορθώματα του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Διάκου και του Παπαφλέσσα, και που είδαμε την ψυχή της να βουρκώνει την Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στο ξόδι του νεκρού Θεανθρώπου".
Χριστός Ανέστη.

 

23. 

Ακούμε και διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό τα γνωστά για τους "κακούς" ξένους οι οποίοι επιβουλεύονται την Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Συνεπώς είναι λάθος να καλλιεργούμε την εντύπωση σαν Έλληνες, ότι όλοι μας οφείλουν λόγω των πραγματικά ένδοξων προγόνων μας και της τεράστιας προσφοράς τους στην ανθρωπότητα. Κατά τη γνώμη μου η αιτία των δεινών μας είναι η παρακάτω:
Ελληνικέ λαέ,
Όταν αιτούσουν διακοποδάνεια και μπουζουκοδάνεια και όποια άλλα δάνεια ώστε να θρέψεις την ματαιοδοξία σου μη μπορώντας να τα ξεπληρώσεις και απλά φορτώνοντάς τα με «ευνοϊκές» ρυθμίσεις στο κρατικό χρέος δηλαδή στα παιδιά μας τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα να έχουν στην πλάτη τους τα δικά σου χρέη, είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Όταν διασπάθιζες τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις γεμίζοντας τα χωριά με Cayenne, είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Όταν βίωνες στο πετσί σου τον παροξυσμό των "παχέων αγελάδων", είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Όταν επιδιδόσουν σε κομματικό "γλύψιμο" για να διοριστείς στο δημόσιο, ενώ ήσουν ανάξιος να γράψεις ορθώς το όνομά σου ξεφτυλίζοντας έτσι κάθε έννοια αξιοκρατίας, είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Όταν δεν ήθελες να πληρώσεις τους φόρους που σου αναλογούσαν, αλλά παρ’ όλα αυτά έστελνες το παιδί σου σε δημόσιο σχολείο και μετά πανεπιστήμιο, γιατρευόσουνα σε δημόσιο νοσοκομείο και γενικά χρησιμοποιούσες όλα τα κοινωνικά αγαθά , είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Όταν λάδωνες τους εκάστοτε κυβερνώντες για να «πάρει τη δουλειά» η κρατικοδίαιτη επιχείρησή σου αντί να την κάνεις διεθνώς ανταγωνιστική, είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Όταν κάθε λίγο έφερνες στην εξουσία πολιτικούς που σου έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» και εξαφάνιζες πολιτικά όσους τολμούσαν να υπαινιχθούν νοικοκύρεμα της Ελλάδας μας , είχες ξεχάσει τους προγόνους που έχυσαν αίμα.
Τώρα που εξανεμίστηκαν τα δανεικά και προσγειώθηκες στην πραγματικότητα, θυμήθηκες τους προγόνους και πως πρέπει να αποζημιωθείς. Είσαι αντάξιος του Ομήρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Λεωνίδα και του Μεγαλέξανδρου;
Τίποτα πιο χυδαίο από την καπήλευση των νεκρών για την εξυπηρέτηση ιδιοτελούς οφέλους.

 

24. 

 

Επειδή πολλές φορές συζητούμε για τον πόνο, συνήθως με αρνητικά σχόλια διαβάστε και την άλλη άποψη:
"Ο ψυχικός πόνος είναι ευλογημένος, γιατί γίνεται εμβόλιο κατά της υπερηφανείας, της σκληρότητας, της απομάκρυνσης από το Θεό. Ο πόνος γεννά τα δάκρυα και οδηγεί στην κάθαρση. Είναι ο πόνος που ωριμάζει τον άνθρωπο, τον καλλιεργεί και τον σμιλεύει." (μοναχός Μωϋσής αγιορείτης). 
Από όσο ξέρω όσο ζούσε (εκοιμήθη πρόσφατα) είχε κάνει πάνω από δέκα εγχειρήσεις. 
Εννοείται ότι κανείς μας δεν θέλει τον πόνο στη ζωή του θα είχαμε όμως "σμιλευτεί από άμορφο μάρμαρο σε ωραίο άγαλμα χωρίς τη σμίλη του πόνου και των δοκιμασιών στη ζωή μας"; (π. Ιωήλ)

 

 

25. 

Ρώτησαν κάποτε τον φιλόσοφο Σωκράτη πότε ένας άνθρωπος θεωρείται μορφωμένος. Δεν ανέφερε καθόλου την συσσώρευση γνώσεων. Απεναντίας απάντησε με τον εξής τρόπο: «Η μόρφωση, είναι θέμα συμπεριφοράς. Ποιους ανθρώπους θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές... 
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική... 
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές 
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα... 
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους... 
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους... 
7. Αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...».

 
 
 

26.

Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου  - Οδυσσέας Ελύτης.

Και φυσικά εκτός από την ανεπανάληπτη βιολογική μας μητέρα, η οποία είναι η προσωποποίηση της θυσίας, υπάρχει και η μεγάλη μας μητέρα, η μητέρα όλων των χριστιανών η γλυκιά Παναγιά μας, η οποία πρεσβεύει πάντοτε υπέρ ημών.

Ας μην τις ξεχνούμε και τις δυο.

(Για την σημερινή γιορτή της μητέρας, αν και οι μητέρες γιορτάζουν κανονικά στις 2 Φεβρουαρίου την ημέρα της Υπαπαντής).

 

 

27.

"Η ευτυχία ως απουσία του πόνου, της θλίψης, των δυσκολιών, της αρρώστιας, της φθοράς και του θανάτου είναι μια θλιβερή ροζ φαντασίωση που οδηγεί κατά μαθηματικό τρόπο στην κατάθλιψη". Δημήτρης Καραγιάννης παιδοψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής.

 

 

28.

Μην καθαρίζεις τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια μόνο από τον κήπο σου. Πολύ πιο σημαντικό είναι να τα ξεριζώσεις από την ψυχή σου.

 

 

29. 

 

Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού να πάρει αγάπη από τους γονείς στη βρεφική του ηλικία. Τυχερός, λοιπόν, ο μικρούλης της φωτογραφίας.

 

Ας μην ξεχνάμε να ευχαριστούμε και εμείς τους δικούς μας γονείς για την αγάπη που μας έδωσαν. Αν οι γονείς μας δεν είναι μαζί μας σ'αυτή τη ζωή τότε μια προσευχή γι'αυτούς και κυρίως τα καλά μας έργα είναι η καλύτερη ευχαριστία προς αυτούς.

 

 

3fc07c5a187a268f266c4b822ed1151c-960x659

 

 

 

 

30.

Έχω την εντύπωση ότι λείπει σήμερα η υπομονή από πολλούς και κυρίως από τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι καθοριστική σημασία παίζουν οι μηχανές και κυρίως οι υπολογιστές οι οποίοι μας συνηθίζουν στην ιδέα ότι όλα γίνονται ταχύτατα με ένα κλικ ή με ένα Enter. Κάποιοι από τους στόχους μας χρειάζονται υπομονή ετών για να επιτευχθούν. Άντε δώστο αυτό στους νέους να το καταλάβουν.

 
 
 
Ἡ ὑπομονή κατεργάζεται σιγά σιγά τήν ὡρίμανση καί ὁλοκλήρωσή μας.Ἓνα φυτό δέν μποροῦμε νά τό μεγαλώσουμε τραβώντας το, γιατί θά τό ξεριζώναμε.Ποτίζοντάς το ὃμως ὑπομονητικά θά τό κάνουμε νά μεγαλώση, νά ἀνθίση καί νά καρπίση. Ὑπομονή λοιπόν παντοῦ.Ὑπομονή γιά τήν πνευματική μας πρόοδο μέ μεθοδική ἐργασία. Ὑπομονή μέσα στήν οἰοκογένεια. Ὑπομονή ἒξω ἀπό τό σπίτι, στό ἐπάγγελμα, στήν κοινωνία. Ὑπομονή πρό πάντων στίς δοκιμασίες τῆς ζωῆς. Ὑπομονή, γιά νά ξαναγυρίσουμε στό κείμενό μας, προκειμένου οἱ πιστοί ὡς σύνολο, ἀλλά καί ὁ καθένας χωριστά, νά ἀντιμετωπίσουν δύσκολους καί χαλεπούς καιρούς πού προαναγγέλλονταν μέσω τῆς Ἀποκαλύψεως.(Ρωμ.ε΄1-5) Ἱερομ. Εὐσεβίου, Ὁμιλίες Πνευμ.Οἰκοδομῆς στήν Ἀποκάλυψη, Τόμος Α'

 

 

 

31. 

Ποτέ δεν γίνεται ζευγάρι όταν περιφέρουμε τον εγωϊσμό μας σαν μοναδικό όπλο για ένα τόσο σπουδαίο θέμα της ανθρώπινης ζωής. Υπάρχει ένας άξονας που συνδέει τους δύο πόλους . Και αυτός είναι η αγάπη. 
Α. Ασπιώτης

 

 

32.

Η πόρτα του Καλού δεν πρέπει ποτέ να μένει κλειστή.
Ας μην περνάει μέρα, που να μην ανοίγεις έστω για λίγο αυτή την πόρτα.
Μια σύντομη προσευχή για τον άλλο, μια μικρή εξυπηρέτηση, ένας ενθαρρυντικός λόγος, ένα τηλεφώνημα, είναι ικανά να ανοίξουν την πόρτα του Καλού, που δεν είναι άλλη από την πύλη του Ουρανού.
(με αφορμή την σημερινή ημέρα της Πεντηκοστής).

 

33.

 

«Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχη μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός».

 

Αγ. Παΐσιος ο αγιορείτης

 

 

 

34.

Όταν αγαπάμε συγχωρούμε τα ελαττώματα των άλλων. Όταν δεν αγαπάμε, δεν συγχωρούμε ούτε και τα προτερήματά τους.

 

 

35.

10405532 896597293695158 2202697326474499941 n

Όταν θα έχουμε τέτοιους πολιτικούς, αλλά και τέτοιους πολίτες όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Όσο θα μας γεμίζουν με ψέμματα και εμείς θα τους πιστεύουμε γιατί θέλουμε να ακούμε ευχάριστα ψέμματα, θα καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, αλλά μαζί τους και η χώρα. 

 

 

36.     7/6/2015

Οι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο έχουν αιτήματα και κάνουν απεργία. Ο εργοδότης τους ενημερώνει ότι δεν "βγαίνει" οικονομικά αν τους ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα. Οι εργαζόμενοι, υποκινούμενοι και από τους συνδικαλιστές τους, επιμένουν στην απεργία μέχρι τέλους. Ο εργοδότης κλείνει το εργοστάσιο και μένουν όλοι άνεργοι και πλέον απελπισμένοι για το πως θα επιβιώσουν.
Το ερώτημα είναι εξυπηρέτησε ο παραπάνω αγώνας τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, τωρινών αλλά και μελλοντικών οι οποίοι είχαν ελπίδα να βρουν δουλειά; Σίγουρα όχι. Οι αγώνες μας και οι προσπάθειές μας πρέπει να έχουν έναν εφικτό στόχο. Όχι απλά να γίνονται γιατί είμαστε κολλημένοι σε ιδεοληψίες, οι οποίες μας κάνουν όχι πραγματικά ελεύθερους.
Μήπως σας θυμίζει την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων μηνών με τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων; Σε τελική ανάλυση αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Περιμένουμε να το δούμε.

 

 

 

37.             8/6/2015

Είχε ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης παλαιότερα το εξής εξωφρενικό: υπήρξε αίτημα, σε κάποιο υπουργείο,για χορήγηση άδειας δημιουργίας επιχείρησης βασισμένης σε καινοτόμο ιδέα σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, από νέους Έλληνες. Ο φάκελος μετά από απανωτές "ενοχλήσεις" των υποψήφιων επιχειρηματιών προς την δημόσια υπηρεσία, βρέθηκε μετά από μήνες στην ίδια θέση, όπου αφέθηκε εξ'αρχής. Προφανώς ανέμενε το κατάλληλο "λιπαντικό" για να γυρίσουν τα γρανάζια της κρατικής μηχανής, ώστε επιτέλους να δοθεί η άδεια δημιουργίας της νέας επιχείρησης. Αποτέλεσμα οι νέοι μας να περάσουν, μαζί με την ιδέα τους, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όπου τους δόθηκε άδεια σε ....... 48 ώρες!!!! δημιουργώντας μια επιτυχημένη επιχείρηση. 
Ζημιά για την Ελλάδα: μια καινοτόμος επιχείρηση λιγότερη, θέσεις εργασίας για τους νέους μας λιγότερες, έσοδα από φόρους για το κράτος μηδενικά, διαφήμιση (brand name) της Ελλάδας στο εξωτερικό ως χώρας δημιουργίας και καινοτομίας μηδαμινή.
Και όλα αυτά για να εισπράξουν κάποιοι παράνομα χρήματα. 
Αν αυτό δεν είναι εθνική προδοσία τότε τι είναι; Ρωτώ πρώτα από όλους τους κυρίους συνδικαλιστές οι οποίοι θα σπεύσουν να προστατέψουν "τον καημένο τον υπάλληλο" για να μην απολυθεί αυτοστιγμή, όπως έπρεπε, και μάλιστα έχει να πληρώνει και διαφυγόντα κέρδη για το κράτος, όπως έπρεπε να προβλέπει ο νόμος.
Να λοιπόν και πάλι τα γνωστά κολλήματα που μας γυρίζουν προς τα πίσω ενισχύουν τη γραφειοκρατία και την αδιαφάνεια και δεν αφήνουν τη χώρα να προκόψει. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ δεν εμπλέκεται ούτε η ομάδα των δανειστών μας ούτε κανείς άλλος παρά μόνο ο απύθμενος εγωϊσμός κάποιων "συμπατριωτών" μας αν και αμφιβάλλω αν αξίζει να λέγονται έτσι γιατί για αυτούς Ελλάδα και πατρίδα είναι μόνον ο εαυτός τους.

 

 

 

 

 

38.

 

Ποια κινέζικα; Η πιο δύσκολη γλώσσα είναι τα "ξεκάθαρα" και την μιλούν πολύ λίγοι !!

 

 

39.

Αποχαιρετίσαμε χθες, με μια υπέροχη γιορτή, τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Σερρών. Η χαρά αλλά και η συγκίνηση ήταν φανερές σε όλους τους μαθητές, καθηγητές και γονείς. Καλή τύχη σε ότι κάνουν τα παιδιά στη ζωή τους.
Τελικά το λειτούργημα του καθηγητή είναι ανεπανάληπτο και όσες φορές και να χρειαζόταν να διαλέξω το δρόμο που θα ακολουθήσω στη ζωή μου αυτό το λειτούργημα θα διάλεγα και πάλι.

100 3260 s

 

 

40.    19/6/2015

Jesus hope

Πάντοτε επίκαιρο και οπωσδήποτε και στις μέρες μας. Για να συμβεί, όμως, το θαύμα πρέπει να βγούμε έξω από τον ορθολογισμό μας και να πιστέψουμε ότι Αυτός μπορεί να το κάνει. Άλλωστε αυτό είναι το θαύμα, κάτι έξω από τη λογική μας, έξω από τους φυσικούς νόμους, αλλιώς δεν θα ήταν θαύμα αλλά απλά ένα φυσικό φαινόμενο.
Ας μην ταραζόμαστε, θλιβόμαστε και απογοητευόμαστε λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, με όσα και αν ακούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν ή μας απειλούν κάποιοι ότι πρόκειται να συμβούν, αρκεί το τιμόνι να το έχουμε δώσει σε Αυτόν.
Ας το καταλάβουμε ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο σε Αυτόν που έχει φτιάξει το σύμπαν των εκατομμυρίων γαλαξιών και τρισεκατομμυρίων αστέρων, που έχει αναστήσει νεκρούς, που έχει θεραπεύσει κάθε είδους ασθένεια και το κάνουν και οι άγιοί Του μέχρι σήμερα. Λέτε να Του είναι δύσκολο να μας βοηθήσει και σήμερα; Λέτε να Του είναι δύσκολο να λύσει τις πολύπλοκες εξισώσεις και τα οικονομικά συστήματα μέσω των οποίων κάποιοι προσπαθούν να μας "τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί";
Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια. Επειδή σέβεται την ελευθερία μας πρέπει εμείς να Του το ζητήσουμε να μας βοηθήσει. Το κάνουμε ή περιμένουμε από ανθρώπους, κόμματα και εξουσίες μόνο να δώσουν τη λύση;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

41.

Άνοιξε καινούργιο εστιατόριο στη σελήνη.
Πολύ ελαφρύ φαγητό, αλλά καθόλου ατμόσφαιρα.

 

42.

"Οι ωραίες στιγμές προδιαθέτουν την ψυχή σε προσευχή, την καθιστούν λεπτή, ευγενική, ποιητική. Ξυπνήστε το πρωΐ, να δείτε τον βασιλιά ήλιο να βγαίνει ολοπόρφυρος από το πέλαγος. Όταν σας ενθουσιάζει ένα τοπίο, ένα εκκλησάκι, κάτι ωραίο, να μη μένετε εκεί, να πηγαίνετε πέραν αυτού, να προχωρείτε σε δοξολογία για όλα τα ωραία, για να ζείτε τον μόνον Ωραίον. Όλα είναι άγια, και η θάλασσα και το μπάνιο και το φαγητό. Όλα να τα χαίρεστε. Όλα μας πλουτίζουν, όλα μας οδηγούν στη μεγάλη Αγάπη, όλα μας οδηγούν στον Χριστό... Η φύση είναι το μυστικό Ευαγγέλιο". άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης.

 

43.

"Στην εποχή μας που έχουν αυξηθεί οι γνώσεις, δυστυχώς η εμπιστοσύνη μόνο στη λογική κλόνισε την πίστη από τα θεμέλια και γέμισε τις ψυχές από ερωτηματικά και αμφιβολίες.Γι' αυτό στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζήται και δεν εξηγείται με την λογική. Είναι μερικοί που προσπαθούν να τα πιάνουν όλα με το μυαλό. Όταν κανείς προσπαθεί να τακτοποιήσει τα πράγματα μόνο με τη λογική, ζαλίζεται. Πρέπει να βάλει το Θεό μπροστά από κάθε ενέργειά του. 
Με την λογική σας περιορίζετε την θεϊκή δύναμη, (απευθυνόμενος σε κάποιον Καθολικό) γιατί την θεία Χάρη την πετάτε στην άκρη. Εσείς στον αγιασμό ρίχνετε συντηρητικό, για να μη χαλάσει. Εμείς στα χαλασμένα ρίχνουμε αγιασμό και γίνονται καλά. Πιστεύουμε στην Χάρη που αγιάζει και ο αγιασμός κρατάει και διακόσια και πεντακόσια χρόνια, δεν χαλάει ποτέ". 
άγιος Παΐσιος Αγιορείτης.

 

44.

"Στο στάδιο αυτοί που τρέχουν, δεν κοιτάζουν πίσω να δουν που βρίσκονται οι τελευταίοι, γιατί, αν το κάνουν, θα μείνουν αυτοί τελευταίοι. Όταν προσπαθώ να μιμηθώ τους προχωρημένους, η συνείδηση λεπτύνεται. Όταν όμως βλέπω τους πίσω, δικαιολογώ τον εαυτό μου και λέω ότι δεν είναι σπουδαία τα σφάλματά μου εν συγκρίσει με τα δικά τους. Επαναπαύομαι στον λογισμό μου ότι υπάρχει και ο κατώτερός μου. Έτσι πνίγω τη συνείδησή μου ή καλύτερα, καταλήγω να έχω μια καρδιά σοβαντισμένη, αναίσθητη".
αγ. Παΐσιος αγιορείτης

 

 

 

 

45.

 

Σήμερα 12 Ιουλίου 2015 σηκώνουμε το βλέμμα ψηλά. Ξεφεύγουμε από Eurogroup, συνόδους κορυφής και όλα τα σχετικά. Σήμερα είναι ο πρώτος εορτασμός του αγίου Παϊσίου του αγιορείτου, ενός σύγχρονου αγίου ο οποίος εκοιμήθη 12 Ιουλίου του 1994 και πολλοί από εμάς είχαμε την ευλογία και την χαρά να τον γνωρίσουμε από κοντά.
Άνθρωπος απλός, ταπεινός, αλλά και γεμάτος θεία Χάρη. Έτσι είναι όλοι οι άγιοι, αγαπητοί φίλοι. Δεν είναι φαντάσματα, ξωτικά ή υπεράνθρωποι. Είναι κοινοί θνητοίσαν εμάς.
Το 1992 τον Ιούλιο, όταν τον συναντήσαμε στο κελάκι του, μαζί με πολλούς προσκυνητές, ήταν απόγευμα και κρατιόταν από ένα κλαδί ελιάς για να στηριχτεί, προφανώς πολύ κουρασμένος γιατί δεχόταν με αγάπη από τα ξημερώματα τους συνανθρώπους του. Άλλος έλεγε τον πόνο του, άλλος το παράπονό του, άλλος όπως και εμείς ήθελε απλά να τον γνωρίσει, άλλος να του ζητήσει να προσευχηθεί για κάποιον δικό του. Κανέναν δεν έδιωχνε, όλους τους κερνούσε το λουκούμι και το δροσερό νερό και όλα αυτά αφιλοκερδώς. Αν αυτό δεν είναι αγάπη τότε τι είναι;
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως αυτό το οποίο ήθελα να τον ρωτήσω μου το απάντησε χωρίς να προλάβω να το ρωτήσω, απλά απαντώντας στο ερώτημα του φίλου μου απαντούσε και σε μένα. Μα αυτό, σκέφτομαι, ήθελα να το ρωτήσω στη συνέχεια, αλλά δεν πρόλαβα, γιατί είχα πάρει ήδη την απάντηση.
Είχαμε μείνει τελευταίοι έξω από το κελάκι του μας συνόδεψε μέχρι τον φράχτη, μας ξανακέρασε λουκούμι ("μα πήραμε πάτερ" του είπαμε, "πάρτε και άλλο ευλογία είναι" μας απάντησε) και αφού ρώτησε τα ονόματά μας, μας ευλόγησε τον κάθε έναν κοιτάζοντάς τον στα μάτια (τι να του αποκάλυπτε άραγε για εμάς το Άγιο Πνεύμα;) και στη συνέχεια φύγαμε.
Μην φοβάστε, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι , γιατί όσο η Ελλάδα μας αναδεικνύει αγίους, πνευματικούς λεβέντες και αγωνιστές, δεν θα μας εγκαταλείψει ο Θεός.
Σήμερα ο μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του δανείστηκε τα λόγια του αγίου Παϊσίου ο οποίος είχε πει για την Ελλάδα μας: " θα περάσει η Ελλάδα μια καταιγίδα, αλλά θα έρθει μετά η θεϊκή λιακάδα".
Άγιε του Θεού Παΐσιε πρέσβευε υπέρ ημών.

 

 

46.

Maria Magdalini

Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, σας αναφέρω αυτό που έζησα και βίωσα προσωπικά. 
Όταν είχα επισκεφθεί, πριν από χρόνια την Ι.Μ. Σιμωνόπετρας στο Άγιο Όρος, ο υπεύθυνος μοναχός μας έβγαλε την λειψανοθήκη που βλέπετε για να προσκυνήσουμε το χέρι της αγίας. Μας είπε ότι το χέρι διατηρεί σταθερή θερμοκρασία περίπου 37 βαθμών Κελσίου και μας πρότεινε να φιλήσουμε το χέρι για να το διαπιστώσουμε. Ήρθε η σειρά μου και θέλετε από δισταγμό, από επιπολαιότητα, δεν φίλησα ακριβώς πάνω στην θερμοαγωγική διάφανη ζελατίνη που καλύπτει το χέρι, αλλά κυρίως στο μεταλλικό περίβλημα. Πήγα τελευταίος πίσω στη σειρά, ομολογώ μη έχοντας πειστεί απολύτως για τους 37 βαθμούς του χεριού και ο μοναχός κοιτάζοντάς μας στα μάτια, μας ρώτησε αν είχαμε νιώσει όλοι το ζεστό χέρι της αγίας. Αν και ήμουν τελευταίος, αλλά επειδή δεν μπορώ να υποκριθώ ή να πω ψέμματα, μου απευθύνει το λόγο προσωπικά και μου λέει: "εσείς βλέπω δεν έχετε πειστεί, ελάτε να ξαναφιλήσετε το χέρι". Πήγα, αγαπητοί φίλοι μπροστά και αυτή τη φορά φίλησα ακριβώς πάνω στη θερμοαγωγική διάφανη ζελατίνη. Το χέρι ήταν πράγματι ζεστό, όπως ενός ζωντανού ανθρώπου.
Μας ανέφερε ο μοναχός, ότι έχουν έρθει επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια για να εξετάσουν το χέρι και να βρούν πιθανές κρυφές πηγές θερμότητας, δεν έχουν βρει όμως τίποτα. Σημειωτέον ότι το χέρι ευωδιάζει την ημέρα εορτής της αγίας. 
Τις πρεσβείες της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής να ζητούμε αγαπητοί φίλοι.

 

 

 

 

47.

 

Ποιος είναι ο διακριτικός άνθρωπος;
"Η διάκριση ξεχωρίζει το ορθό, επιλέγει το αγαθό, κρίνει το καλύτερο, αποφεύγει τα άκρα, βαδίζει τη μέση οδό. Ψάχνει για την καλύτερη απάντηση σε ένα ερώτημα που τίθεται, την πρέπουσα λύση. Η διάκριση είναι απαραίτητη για όλους, ιδιαίτερα όμως για τους διδάσκοντες, τους καθοδηγούντες και συμβουλεύοντες. Δεν χρειάζεται ούτε υπερβολική αυστηρότητα ούτε μεγάλη επιείκεια.
Ο διακριτικός γνωρίζει τι θα πει, πότε θα το πει, γιατί θα το πει, πόσοθα πει, τι δεν θα πει.
Στις καθημερινές διαπροσωπικές σχέσεις χρειάζεται πλησίασμα, κατανόηση, συνεργασία, ευγένεια, καταδεκτικότητα, πνεύμα θυσίας.
Ιδιαίτερα τους νέους, όταν τους πιέζουμε, δεν τους βοηθάμε. Αντιδρούν, δεν ακούνε και απομακρύνονται. Το μεγάλο ζόρισμα, μπούχτισμα και στρίμωγμα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο ανελεύθερος εξαναγκασμός είναι αφιλάνθρωπος.
Κάθε άνθρωπος έχει το κλειδί του, το κλικ του. Να μη στεκόμαστε απέναντί του ως ανακριτές, δικαστές, ψυχαναλυτές και κατήγοροι.
Μερικοί νομίζουν ότι θα πρέπει πάντοτε να είναι σοβαροφανείς, αχαμογέλαστοι, εντελώς τυπικοί και σκληρά ψυχροί. Το γλυκό χαμόγελο, το μετρημένο χιούμορ, η ζεστή ματιά, ο ιλαρός λόγος και η ευπροσηγορία βοηθούν πιο πολύ.
Διακριτικός συνήθως είναι ο ταπεινός άνθρωπος".
μοναχός Μωϋσής αγιορείτης

 

 

 

 

 

 

 

48.

Διαβάζοντας κάποιες γραμμές, τις οποίες παραθέτω στη συνέχεια, από το υπέροχο βιβλίο του κ. Καραγιάννη "Έρωτας ή τίποτα" μου έρχονται στο μυαλό τα χρόνια στα οποία αναζητούσαμε τον σύντροφό μας, τον άνθρωπό μας και σκεφτόμασταν ή συζητούσαμε με δικούς μας ανθρώπους και με φίλους για τις παραχωρήσεις που θα έπρεπε να κάνουμε στην τελική μας επιλογή.
"Δεν μπορεί κάποιος να επιλέγει ένα σύντροφο, στον οποίο καταγράφει πλήθος αρνητικών στοιχείων κατ' αυτόν, και να προχωρεί μαζί του με την ελπίδα ότι θα αλλάξει στη διαδρομή. Οι άνθρωποι βέβαια αλλάζουν, αλλά μόνο όταν το θέλουν και το προσπαθούν. Κανείς δεν έχει αλλάξει σημαντικά την προσωπικότητά του κατόπιν απαίτησης κάποιου άλλου. ...........
Τι πιθανότητα έχουν να ζήσουν ερωτικά για μια ζωή δύο νέοι που στο ξεκίνημα της σχέσης τους ασχολούνται με τα κινητά τους για να διασκεδάζουν την ανία τους, ενώ έχουν δώσει ραντεβού υποτίθεται για να είναι μαζί; "

 

 

 

49.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ με όλη τη σημασία της λέξης. 
Διαβάστε το κείμενο από έναν κάτοικο της Μυτιλήνης η οποία δέχεται κύματα μεταναστών.

"Nα βάζεις στο χέρι Σύρου πρόσφυγα πενήντα ευρώ και εκείνος να μη τα δέχεται με τίποτα λέγοντας "εγώ είμαι ένας, θα τα καταφέρω, δώσε τα σε μια οικογένεια". Να συζητάς νύχτα στην Αγκαλιά που δεν έχει ρεύμα για την "Καρδιά του Σκότους" του Κόνραντ παρέα με Πακιστανό καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Λαχώρης. Να σου απαγγέλλει νεαρός Αφγανός στίχους της Σαπφούς και να σου λέει πως λυπάται που ήρθε βρώμικος πρόσφυγας στο νησί της. Να στέκεσαι σαν μαλάκας ακούγοντας από νεαρό Παλαιστίνιο μηχανικό-μηχανολόγο για τον Ηρόστρατο και τις υδραυλικές του μελέτες. Να τρως χοντρή ήττα στο σκάκι (τέσσερις φορές απανωτά) από δεκαπεντάχρονο από τη Σρι Λάνκα....Να λαμβάνεις με το ταχυδρομείο δεκάδες δέματα με τακτοποιημένα ρουχαλάκια από όλο τον πλανήτη και με σημειώματα "Υπομονή". "Βαστάτε". "Σταγόνα στον ωκεανό, μα σταγόνα". Να έρχεται ο μεροκαματιάρης, στην ηλικία σου και να σου δίνει μια τσάντα αναλγητικά που αγόρασε κάνοντας έρανο στη δουλειά του και να έχουν τσοντάρει όλοι. Να σχολάει dj από το νυχτερινό του μεροκάματο σε μπαρ, να τον πετυχαίνεις εφτά η ώρα το πρωί ξενύχτη και να σου δίνει εβδομήντα ευρώ, ο,τι έβγαλε ολόκληρο το βράδυ "για να βοηθήσω τους ανθρώπους" και να φεύγει χαμογελώντας κάνοντας και μια σούζα. Να μην ξέρεις να εξηγήσεις στον παππού από το Χαλέπι πως αυτό που πάτησε βγαίνοντας από τη βάρκα είναι αχινός, να μη ξέρεις τη λέξη στα αγγλικά και να πετάγεται μια στρουμπουλή κοπελίτσα και να σε ταπώνει με προφορά χαμογελώντας "sea urchin!" Να έρχεται Έλληνας μετανάστης από Γερμανία και να σου λέει πεταχτά ενώ χάνεσαι πως θα πάει να προπληρώσει φρούτα και να καταλαβαίνεις πως σου πλήρωσε τα φρούτα όλου του επόμενου μήνα και βάλε και να μην ξέρεις καν το όνομά του να πεις ευχαριστώ. Να σου στέλνει μήνυμα ο Σύριος με την υπέροχη οικογένεια που πέρασε από την Αγκαλιά πριν ένα μήνα και να σου λέει "είμαστε Γερμανία, τα καταφέραμε, είμαστε ζωντανοί". Είπα να μην κάνω άλλη ανάρτηση για αυτήν την εβδομάδα, μα τέτοια πράγματα αν δεν τα μοιραστώ θα σκάσω...Καταστάσεις που δεν είχαμε τη δύναμη να φανταστούμε. Αλήθεια δεν έχω δικαίωμα να μην πω τι ζούμε, τα καλά και τα κακά, δεν έχω το δικαίωμα".

 

 

 

 

 

 

 

 

50.

 

Η ιστορία του μολυβιού...

 

Το αγοράκι παρακολουθούσε τον παππού του που έγραφε ένα γράμμα... 
Κάποια στιγμή ρώτησε... ''Γράφεις μια ιστορία που μας συνέβη; Και μήπως κατά τύχη αφορά εμένα;'' 
Ο παππούς σταμάτησε το γράψιμο, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό του... ''Η αλήθεια είναι ότι γράφω για σένα... Αλλά το μολύβι που χρησιμοποιώ, έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τις λέξεις που γράφω... Ελπίζω όταν μεγαλώσεις να γίνεις σαν κι αυτό...''
Το παιδί κοίταξε το μολύβι με περιέργεια, αλλά δεν παρατήρησε τίποτα ιδιαίτερο σ’ αυτό... 
''Μα είναι σαν όλα τ’ άλλα μολύβια που έχω δει μέχρι σήμερα!'' 
''Το καθετί εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα... 
Υπάρχουν στο μολύβι πέντε χαρίσματα που αν κατορθώσεις να τα κάνεις δικά σου, θα έχεις ειρηνικές σχέσεις με όλο τον κόσμο...'' 
''Το πρώτο χάρισμα... Μπορεί να κάνεις σπουδαία πράγματα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς, ότι υπάρχει κάποιο χέρι που οδηγεί τα βήματά μας... Αυτό το χέρι το ονομάζουμε Θεό, και Αυτός μας οδηγεί σύμφωνα με τη θέλησή Του...'' 
''Το δεύτερο χάρισμα... Κάθε τόσο πρέπει να σταματάω το γράψιμο και να χρησιμοποιώ ξύστρα... Αυτή η πράξη μου, προξενεί στο μολύβι κάποιο πόνο, αλλά στο τέλος το κάνει πιο μυτερό... Έτσι, μάθε ν’ αντέχεις κάποιες ταλαιπωρίες, θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο...'' 
''Το τρίτο χάρισμα... Το μολύβι σου δίνει πάντα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις σβηστήρα, για να διορθώνεις τα λάθη σου... 
Μάθε, ότι το να διορθώνουμε τα λάθη μας, δεν είναι κάτι κακό, αλλά είναι μάλλον απαραίτητο για να κρατηθούμε στον ίσιο δρόμο...'' 
''Το τέταρτο χάρισμα... Το πιο σημαντικό σ’ ένα μολύβι, δεν είναι το ξύλο ή η εξωτερική του μορφή, αλλά ο μόλυβδος που βρίσκεται μέσα σ’ αυτό... Γι’ αυτό να δίνεις περισσότερη σημασία στα όσα συμβαίνουν εντός σου...'' 
''Τέλος, το πέμπτο χάρισμα του μολυβιού... Αφήνει πάντα κάποιο σημάδι... Κατά τον ίδιο τρόπο μάθε πως ό,τι κι αν κάνεις σ’ αυτή τη ζωή, θα αφήσει ίχνη και προσπάθησε να έχεις επίγνωση των πράξεών σου...''

 

Paolo Coelho

 

 

 

51.

Θέλω μια κυβέρνηση η οποία πρώτα από όλα, να διδάξει και να εμπνεύσει με τη συμπεριφορά της ήθος στους πολίτες.
Το δεύτερο το οποίο απαιτώ να κάνει η κυβέρνηση είναι να τσακίσει και όχι απλά να καταπολεμήσει, τα τρία τέρατα που κρατούν δεμένη την πραγματική ανάπτυξη, δηλαδή την γραφειοκρατία, την φοροδιαφυγή και την διαφθορά.
Τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ευρηματικούς και καινοτόμους Έλληνες οι οποίοι θα απογειώσουν κυριολεκτικά την Ελλάδα μας.
Αυτή θα επιβραβεύσω σαν ικανή κυβέρνηση, αυτή που θα γίνει τελικά μακροπρόθεσμα ωφέλιμη και όχι απλά περιστασιακά ευχάριστη.
Ζητάω πολλά;

 

 

 

52.

Πόση είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής σήμερα; 
Παρακολουθούμε τα γεγονότα με ανθρώπους να σφαγιάζονται, άλλους να καίγονται ζωντανοί, οικογένειες ολόκληρες και μωρά παιδιά να πνίγονται στη θάλασσα, κάποιους να προσπαθούν να θησαυρίσουν από τους ταλαίπωρους μετανάστες με αποκορύφωμα την τραγική φωτογραφία του πνιγμένου τρίχρονου Αϊλάν και λυπόμαστε για όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται, αλλά ταυτόχρονα ντρεπόμαστε για το επίπεδο που μπορεί να κατεβεί το ανθρώπινο γένος όταν εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντά του και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον πλησίον. 
Από την άλλη μας γεμίζουν ελπίδα κάποιοι σαν τον μακαριστό πλέον παπα Στρατή της Μυτιλήνης και όσους ανώνυμα κάνουν πράξη την αγάπη εξυπηρετώντας αφιλοκερδώς τους ταλαίπωρους μετανάστες.
Όσο για την "πολιτισμένη" Δύση η οποία είτε προκαλεί, είτε ανέχεται αυτές τις καταστάσεις, καθώς και για τους φονιάδες που προκαλούν αυτήν την καταστροφή ταιριάζουν, αλοίμονό τους, απόλυτα τα λόγια του Χριστού: 
" ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης;"
Ίσως θα ρωτήσει κάποιος και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; 
Αν δεν μπορείς να πας στα νησιά μας για να βοηθήσεις, αν δεν έχεις πολλά χρήματα να δώσεις, και πάλι μπορείς να βοηθήσεις. Με την καρδιακή και γεμάτη αγάπη και συμπόνοια προσευχή σου και για τα θύματα και τους δοκιμαζόμενους, αλλά και για τους θύτες. Είναι πράξη αγάπης και σαν τέτοια θα την λάβει ο Θεός. Και τότε Αυτός έχει την δύναμη να δώσει τη λύση, να είστε σίγουροι.

Aylan

 

 

 

 

 

53.

"Τα πάθη και οι αρετές μας είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο αγωνίζεσαι και μειώνεις ένα πάθος σου, μειώνονται και τα υπόλοιπα. Αντίθετα όσο αγωνίζεσαι να αυξήσεις κάποια αρετή σου, αυξάνονται και οι υπόλοιπες". π. Ευσέβιος Βίττης

 

 

54. 5/9/2015

Χθες αν και παρακολούθησα τον αγώνα μπάσκετ της Ελλάδας με τα Σκόπια δεν πρόλαβα τα αίσχη των φιλάθλων των Σκοπιανών, οι οποίοι έμαθα ότι γιουχάιζαν τον εθνικό μας ύμνο και φώναζαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. 
Είναι γνωστό ότι ο άδειος τενεκές κάνει περισσότερο θόρυβο για αυτό και νομίζω πως δεν πρέπει να ασχολείται κανείς με αυτούς τους υποανάπτυκτους.
Αυτό, όμως που με εκνευρίζει είναι η ύπουλη ενέργεια της FIBA να γράψει MKD αντί του ισχύοντος FYROM στην οθόνη της τηλεόρασης κάτι το οποίο σωστά απέκρυψαν τα δικά μας κανάλια, γιατί μου θυμίζει την ενέργεια των "συμμάχων" μας πέραν του Ατλαντικού να αναγνωρίσουν, εδώ και χρόνια, τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, ενώ ακόμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Το ίδιο έχει κάνει και η ομόδοξη Ρωσία και φυσικά η γειτονική Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι σαν να μην γνωρίζουν ιστορία, παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και μας ζητούν να βρούμε λύση.
Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε; Την δεκαετία του '90 είχαν γίνει συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, κοντά ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη με το κράτος, αλλά και την εκκλησία να συμμετέχουν.
Σήμερα ενώ οι Σκοπιανοί με την ανοχή και παρότρυνση της Δύσης προχωρούν, εμείς κοιμόμαστε. Καλόν ύπνο Έλληνες.

 

 

55. Διαβάστε και άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις εδώ:

Με χρονολογική σειρά από Δεκέμβριο 2015 έως Σεπτέμβριο 2015

 

 

 

 

 

 

56. 5/1/2016

 

Με την ευκαιρία του αυριανού (μεγάλου) Αγιασμού των Θεοφανείων ας πάμε κόντρα στον ορθολογισμό της εποχής μας αναφέροντας γεγονότα τα οποία δεν εξηγούνται επιστημονικά.

 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται ότι το νερό του Αγιασμού (μικρού η μεγάλου), μετά τις ευχές που διαβάζει ο ιερέας, γίνεται φορέας αγιαστικής χάριτος αλλά και αδιόρατος θώρακας στις προσβολές των πονηρών πνευμάτων. 
Το αγιασμένο αυτό νερό, ενάντια στους νόμους Βιολογίας και Χημείας , διατηρείται αγνό και πεντακάθαρο ακόμη και εκατοντάδες χρόνια μετέπειτα. 
Δεν μυρίζει, δεν σαπίζει, δεν αλλάζει χρώμα, δεν σκουληκιάζει. 
Αυτές οι Εκκλησιαστικές ευχές πού μπορούν να διαβαστούν μόνο από Ορθόδοξο ιερέα, (όχι λαϊκό), επενεργούν σαν βομβαρδισμός με ακτίνες Γάμα, θα λέγαμε, διατηρώντας το νερό όχι για έναν χρόνο (όπως γίνεται σε κάποια τρόφιμα ), αλλά για δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια. 
Μπουκαλάκια που βρέθηκαν με τέτοιο νερό σε θεμέλια παλαιών σπιτιών που δόθηκαν για πολυκατοικίες, είχαν νερό ανέπαφο, καθαρό, και πόσιμο. Εργολάβοι πολυκατοικιών που τα συνάντησαν, έχουν να διηγηθούν περίεργες ιστορίες ...

 

 

 

 

57. 6/1/2016

"Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει αδιέξοδο. Δεν υπάρχει αδιέξοδο, γιατί υπάρχει ο εξομολόγος, που έχει την χάρη να συγχωρεί.
Μέσα στην Εκκλησία, που έχει τα μυστήρια που σώζουν, δεν υπάρχει απελπισία. Μπορεί να είμαστε πολύ αμαρτωλοί. Εξομολογούμαστε όμως, μας διαβάζει ο παπάς και έτσι συγχωρούμαστε και προχωρούμε προς την αθανασία, χωρίς καθόλου άγχος, χωρίς καθόλου φόβο."
άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

 

 

 

 

58. 10/1/2016

Ποτέ μην ξαπλώνεις για να κοιμηθείς, χωρίς να έχεις συμφιλιωθεί με όσους έτυχε να θυμώσεις ή να λογοφέρεις.
Είναι ένας πολύ καλός έλεγχος για τον εαυτό σου, το να εξακριβώσεις πόσο χρόνο αντέχεις να περάσεις χωρίς να συμφιλιωθείς. 
Όσο λιγότερος είναι ο παραπάνω χρόνος, τόσο πιο ειρηνικά θα περνάς τη ζωή σου.
Καληνύχτα σε όλους, αγαπητοί φίλοι.

 

 

 

 

 

59. 11/1/2016

 

Μην ξανακούσω την ανοησία ότι δεν παράγουμε τίποτα στην Ελλάδα. Άλλη μια διεθνώς επιτυχημένη ελληνική επιχείρηση.
Ξυπνήστε άρχοντες αυτής της χώρας. Κίνητρα χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να απογειωθούν. Όταν λέμε φυσικά κίνητρα δεν εννούμε τη μείωση των μισθών των εργαζομένων. Πολλές από αυτές τις επιτυχημένες επιχειρήσεις διατήρησαν ή και αύξησαν τους μισθούς (Καρέλια, Olympia Electronics και πολλές άλλες).
Ξυπνήστε άρχοντες και δώστε κίνητρα στις επιχειρήσεις διότι οι χώρες τις οποίες θαυμάζετε και στις οποίες σπουδάσατε εσείς και τα παιδιά σας φημίζονται για την υγιή επιχειρηματικότητά τους.
Χώρα δίχως επιχειρήσεις είναι καταδικασμένη να παραμένει καταχρεωμένη χώρα δημοσίων υπαλλήλων.
Έλεος πια.

 

 

Την υπογραφή νέων, εξαγωγικών συμβολαίων με Ολλανδία, Γαλλία, Ινδία, Κύπρο και Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα η Θέων Αισθητήρες.
NAFTEMPORIKI.GR|ΑΠΟ NAFTEMPORIKI

 

 

 

 

 

 

60. 15/1/2016

" Η κυριότερη, όμως, προϋπόθεση, για να αντιληφθεί και να διακρίνει ο άνθρωπος την αλήθεια, είναι η ταπείνωση. Ο εγωϊσμός σκοτίζει το νου του ανθρώπου, τον μπερδεύει, τον οδηγεί στην πλάνη." άγιος Πορφύριος.

Συνεπώς, αγαπητοί φίλοι δεν πρέπει όχι μόνο να λέμε, αλλά ούτε και να σκεφτόμαστε το γνωστό "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;".
Στο κάτω κάτω αν είσαι όμορφος, αν είσαι έξυπνος, αν είσαι υπομονετικός, αν είσαι παρατηρητικός, αν είσαι καλλίφωνος, αν είσαι αθλητικός, αν είσαι μελετηρός, αν είσαι άριστος τεχνίτης, αν έχεις ικανότητες που ξεπερνούν αυτές των άλλων ανθρώπων, μην ξεχνάς ότι όλα αυτά είναι χαρίσματα, δηλαδή σου δόθηκαν. Απλά έκανες σωστή χρήση των χαρισμάτων σου.
Μην υπερηφανεύεσαι, λοιπόν και αφήνεις τον εγωϊσμό σου να φουντώνει. 
Ο θαυμασμός σου να αποδίδεται περισσότερο σε Αυτόν που δίνει τα χαρίσματα και λιγότερο σε αυτόν που απλά τα χρησιμοποιεί.

 

 

 

 

 

 

61. 23/1/2016

 

Είναι πολύ σημαντικό... αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

 

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

 

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.

 

Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

 

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.

 

Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.

 

ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

 

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.

 

Η λέξη μιλά από μόνη της.

 

Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.

 

Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

 

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.

 

Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

 

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!

 

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ.

 

Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

 

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!

 

Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

 

Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.

 

ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

 

Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

 

Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! .."

 

 

 

 

 

62. 23/1/2016

"... ουχί οι δέκα εκαθαρίσθησαν; Οι δε εννέα που;"
Δεν καθαρίστηκαν από την λέπρα και οι δέκα; Οι άλλοι εννέα που είναι;
Από τους δέκα λεπρούς του σημερινού ευαγγελίου, οι οποίοι έγιναν καλά, μόνον ένας επέστρεψε για να ευχαριστήσει τον Χριστό.
Λέτε η αναλογία αυτών που δείχνουν ευγνωμοσύνη σε σχέση με αυτούς που ευεργετούνται να είναι ίδια και σήμερα; Ένας στους δέκα;
Ο αγνώμων θεωρεί ότι του οφείλεις την ευεργεσία, είσαι υποχρεωμένος να του κάνεις το καλό. Για αυτό και σπεύδει κοντά σου όσο έχει την ανάγκη σου και μόλις ευεργετηθεί, ξεχνά και να σε ευχαριστήσει ή απλά λέει ένα τυπικό ευχαριστώ χωρίς να είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει, αν εσύ βρεθείς στην ανάγκη.
Ο ευγνώμων δεν ξεχνά ποτέ την ευεργεσία που του έκανες. Ο ευγνώμων είναι καλλιεργημένος πνευματικά και αισθάνεται υποχρεωμένος στον ευεργέτη του.
Έμπρακτη ευγνωμοσύνη λοιπόν στον συμμαθητή, στον φίλο, στον συνεργάτη, στον/στην σύζυγο, στον δάσκαλο, στους γονείς, μα πάνω από όλους στον ίδιο τον Θεό για τις αμέτρητες φορές που μας έχει ευεργετήσει στην ζωή μας.

 

 

 

 

63. 23/1/2016

Πολλοί θα τρόμαζαν αν στον καθρέφτη, αντί για το πρόσωπό τους, αντίκριζαν τον χαρακτήρα τους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφεύγουν με κάθε τρόπο αυτόν τον καθρέφτη, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον νόμο του Θεού.

 

 

 

64. 23/1/2016

Η αρετή είναι σαν το ποτάμι. Όσο βαθύτερο είναι τόσο λιγότερο θόρυβο κάνει.

 

 

 

 

 

65. 23/1/2016

" Όσο λιγότερη ευχέρεια έχει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε λέξεις, τόσο μικρότερος είναι ο πειρασμός να σκεφτεί."
Μήπως δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτά που περιγράφει ο Όργουελ;
Σας λένε κάτι τα greeklish της νεολαίας και η λεξιπενία η οποία μαστίζει πολλούς;

nea omilia1 s

 

 

 

 

 

 

 

66. 23/1/2016

Η ζωή του καθενός μας είναι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ποτέ δεν είναι ολόιδια.
Προσθέστε στο παραπάνω και το ότι ο καθένας από εμάς είναι μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα και θα αντιληφθείτε πόσο λάθος είναι όσοι θεωρούν τους ανθρώπους μάζα, νούμερα στη σειρά και αναλώσιμες μονάδες.

 

 

 

 

67. 24/1/2016

Όταν διαβάζω τέτοια κείμενα, αγαπητοί φίλοι, σκέφτομαι πως είμαστε πλασμένοι για να αγγίζουμε τον ουρανό και εμείς σερνόμαστε στο χώμα.
Θα έγραφα σαν τίτλο στο κείμενο: Η πλήρης ελευθερία και η τέλεια χαρά.
" Όσο μπορείτε να νηστεύετε, όσες μετάνοιες μπορείτε να κάνετε, όσες αγρυπνίες θέλετε να απολαμβάνετε, αλλά να είστε χαρούμενοι. Να έχετε τη χαρά του Χριστού. Είναι η χαρά που διαρκεί αιώνια, που έχει αιώνια ευφροσύνη. Είναι η χαρά του Κυρίου μας, που δίνει την ασφαλή γαλήνη, τη γαλήνια τερπνότητα και την πάντερπνη ευδαιμονία. Η χαρά η πασίχαρη, που ξεπερνά κάθε χαρά. Ο Χριστός θέλει και ευχαριστείται να σκορπάει τη χαρά, να πλουτίζει τους πιστούς Του με χαρά. Εύχομαι, "ίνα η χαρά υμών η πεπληρωμένη". άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

 

 

 

 

 

68. 24/1/2016

"...Ο άνθρωπος δεν έρχεται στο κόσμο για να περνά καλά, αλλά για να ζει με νόημα..."

 

 

 

28/1/2016

 

"Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει".
28 Ιανουαρίου 2008: Ο μακαριστός Xριστόδουλος, περνά στην αιωνιότητα και στην Ιστορία του Ελληνικού γένους!

 

30/1/2016

 

“Για τα κτήματα που έχουν δοθεί στα παιδιά φροντίζουμε, όχι όμως και για τα παιδιά. Βλέπεις την ανοησία γονέα. Άσκησε την ψυχή του παιδιού πρώτα και κατόπιν θα έλθουν όλα τα άλλα. Όταν η ψυχή του παιδιού δεν είναι ενάρετη, καθόλου δε το ωφελούν τα χρήματα και όταν είναι, καθόλου δεν το βλάπτει η φτώχεια. Θέλεις να το αφήσεις πλούσιο; Μάθε το να είναι καλός άνθρωπος… Γιατί πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει ανάγκη από πολλά χρήματα και που περιβάλλεται από πολλά αγαθά, αλλά εκείνος που δεν έχει ανάγκη από τίποτε”.
Λόγια προς τους γονείς του αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου

 

30/1/2016

 

Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής των Τριών Ιεραρχών κάποια ελάχιστα αποσπάσματα από την σοφία τους :
“Ντρέπομαι”, έλεγε ο Χρυσόστομος “κάθε φορά που βλέπω πολλούς πλούσιους να γυρίζουν εδώ κι εκεί, να ιππεύουν άλογα με χρυσά χαλινάρια, κι όταν έλθει η ώρα να δώσουν κάτι στον φτωχό, γίνονται από τους φτωχούς φτωχότεροι”.
Παραιτήθηκε ο Άγιος Γρηγόριος από τον θρόνο της Κων/πόλεως όταν διαπίστωσε αιρετικές κακοδοξίες.
Χτυπά αλύπητα ο Χρυσόστομος, την ανηθικότητα της αυτοκράτειρας Ευδοξίας. “Ο Θεός” της γράφει “σου έδωσε το βασιλικό σκήπτρο για να απονέμεις παντού την δικαιοσύνη. Χώμα και στάχτη, χόρτο και σκόνη, σκιά και καπνός και όνειρο είναι ο άνθρωπος, ακόμα κι αν είναι ισχυρός άρχοντας.
Δώσε τέλος στον πόνο και στη δυστυχία των απελπισμένων. Μήπως θα κατέβουν μαζί σου στον τάφο τα σταφύλια των κλημάτων, τα χρήματα και η δόξα της εξουσίας;”. Εξορίστηκε ο Άγιος και πέθανε από τις κακουχίες μακριά στα βάθη της Μ. Ασίας, έδωσε όμως παράδειγμα αιώνιο.
“Η διδασκαλία στην τάξη” λέει ο Μ. Βασίλειος, “πρέπει να γίνεται ευχάριστα, γιατί μόνο τότε η γνώση παραμένει μόνιμα. (Τέρπειν τε άμα και διδάσκειν)”. Για τούτο και τα μαθητικά βιβλία πρέπει να είναι σαφή και ευχάριστα. Ο δάσκαλος δεν πρέπει να διατάζει, όταν είναι ανάγκη να συμβουλεύει, ούτε να συμβουλεύει, όταν είναι ανάγκη να διατάζει”.
Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ονομάζει “τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών” το άγειν άνθρωπον, το έργο του δασκάλου.

 

 

 

 

 

31/1/2016

 

"Δεν ζεις σε αυτή τη ζωή απλά για να περνάς καλά, αλλά για να ζεις με νόημα".
Το ζητούμενο, λοιπόν είναι, τι δίνει νόημα στη ζωή σου;
Τι άλλο από την διαρκή αναζήτηση της Αλήθειας και του αληθινού;
Κατά βάθος όλοι επιδιώκουν αληθινή φιλία, αληθινή αγάπη, αληθινές σχέσεις και κοινωνία με τους συνανθρώπους, αληθινή ψυχαγωγία, τα πάντα αληθινά και πάνω από όλα αληθινό Θεό.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να έχει νόημα η ζωή μας δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε την Αλήθεια, έστω και αν κάποιες φορές είναι κρυμμένη και μας θαμπώνει περισσότερο το κίβδηλο και το ψεύτικο.

 

3/2/2016

 

- Απόδειξέ μου, σε παρακαλώ, ότι υπάρχει Θεός.
- Δεν μπορώ να το κάνω. Θέλω, όμως, να σου ζητήσω κάτι.
- Πες μου τι θέλεις;
- Απόδειξέ μου, σε παρακαλώ, μιας και είσαι Φυσικός, ότι υπάρχει το ηλεκτρόνιο. Δείξε μου μια εικόνα, μια φωτογραφία του.
- Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί η διακριτική ικανότητα των καλύτερων ηλεκτρονικών μικροσκοπίων δεν είναι αρκετή για να διακρίνει το μικροσκοπικό αυτό σωματίδιο.

- Τότε πως ξέρεις και υποστηρίζεις με βεβαιότητα ότι υπάρχει;
- Υπάρχει γιατί βλέπω τα αποτελέσματα από την ύπαρξή του, μπορώ να εξηγήσω τον κόσμο γύρω μου εξαιτίας της ύπαρξής του και φυσικά μπορώ με κάποια πειράματα να δω τα ίχνη από το πέρασμά του.
- Όσα λες για το ηλεκτρόνιο, εγώ τα βλέπω για τον Θεό. Βλέπω ένα τέλειο σύμπαν που είναι αποτέλεσμα της ύπαρξής Του, εξηγώ τον κόσμο γύρω μου εξαιτίας της ύπαρξής Του και αντιλαμβάνομαι τα ίχνη από το πέρασμά Του καθημερινά στη ζωή μου. Για αυτό είμαι σίγουρος ότι υπάρχει.

 

Αρχή φόρμας

 

μαι...

 

Έλεος!

 

ΣχολιάστεΚοινοποιήστε

 

21Οι ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, Elias Pantazis και 19 ακόμη

 

1 κοινοποίηση

 

Σχόλια

 

Babis Strouthopoulos ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΟ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ! ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΑ, ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ! ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΕΟΣ Η ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΑ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΣ! Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΜΗΝ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ!

 

Μου αρέσει!·Απάντηση·4 Φεβρουαρίου στις 4:44 μ.μ.

 

Evangelos Dimitriadis Αγαπητέ Μπάμπη, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως ο Θεός είναι ένας και ας του αποδίδουμε πολλά επίθετα. Το ζητούμενο είναι να τον προσεγγίσουμε, άλλος κοσμολογικά, άλλος ηθικά, άλλος με κάποια δοκιμασία ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αρκεί να κάνουμε πράξη το "έρχου και ίδε" που είπε ο Φίλιππος στον Ναθαναήλ όταν βρήκε τον Χριστό και ο Ναθαναήλ είχε ενδοιασμούς για Αυτόν. Η καλύτερη "απόδειξη" για την ύπαρξή Του θα βρίσκεται τότε στην καρδιά μας.

 

7/2/2016

".....ένα από τα στοιχεία που συνιστούν την ελευθερία του ανθρώπου, είναι και η ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί και για τις αποφάσεις τις οποίες παίρνει".
Επειδή πολλές φορές ακούμε κάποιους να ομολογούν "το κεφάλι μου ήθελε σπάσιμο", "δεν μου κοβόταν το χέρι καλύτερα;" κ.λ.π. η παραπάνω φράση για την ελευθερία, είναι πάντα επίκαιρη. Η ελευθερία περιέχει και την ευθύνη της απόφασης.
Το θέμα είναι πως με τις αποφάσεις και ενέργειες κάποιων, υποφέρουν και άλλοι άνθρωποι, συνεπώς εκεί η ευθύνη είναι ακόμα πιο μεγάλη.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι η ελευθερία απαιτεί ώριμους και λογικούς ανθρώπους, γιατί αλλιώς μπορεί να αποβεί επιζήμια για τους άλλους.
Σκέψου ώριμα και λογικά λοιπόν, πριν αποφασίσεις.

8/2/2016

"Για να σε πληγώσω χρειάζομαι λίγα δευτερόλεπτα και φτηνό σάλιο.
Μα για να σε αγαπήσω χρειάζομαι μια ολόκληρη ζωή..."
π. Λίβυος
Τι κάνει όμως τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο και ουράνια χαρούμενο; Σίγουρα το δεύτερο, ακόμα και αν δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο να αγαπά, απλά γιατί η προσπάθειά που κάνει έχει αγνές προθέσεις.

10/2/2016

"Αρκεί μια στιγμή για να γίνεις ήρωας, αλλά χρειάζεται ολόκληρη ζωή για να γίνεις αξιοπρεπής άνθρωπος" Μπριουλά Π.
"Η αξιοπρέπεια είναι αβρά και ευπρεπής υπερηφάνεια" Αριστοτέλης
"Η αξιοπρέπεια είναι ευγένεια" Σωκράτης
Τεράστια, λοιπόν η ευθύνη μας ως γονείς και εκπαιδευτικοί να διδάξουμε στα παιδιά μας να είναι αξιοπρεπή. Να σέβονται τον εαυτό τους, για να τους σέβονται και οι άλλοι.

11/2/2016

" Όποιος αγαπάει λίγο, δίνει λίγο. Όποιος αγαπάει περισσότερο, δίνει περισσότερο κι όποιος αγαπάει πάρα πολύ, τι έχει αντάξιο να δώσει; Δίνει τον εαυτό του ".
άγ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

14/2/2016

Τέρμα τα .....άντα. Καλώς τα .....ήντα.
Δευτέρα 14/2/1966 ώρα 9:00 ήρθα στον κόσμο.
Οφείλω απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους γονείς μου για όσες θυσίες έχουν κάνει για εμένα και για το ότι με μεγάλωσαν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.
Ευχαριστώ όλους εσάς τους φίλους για τις ευχές και την αγάπη σας.
Πάνω από όλους όμως δοξάζω τον Θεό για όσα δώρα μου χάρισε, με μεγαλύτερο από αυτά την οικογένειά μου και την υπέροχη Ελένη μου.

16/2/2016

" Η επιστήμη βρίσκεται σε αντίθεση με διάφορες θρησκευτικές αντιλήψεις.
Αυτό οφείλεται είτε σε λάθη ή υπερβολές της πρώτης είτε σε πλάνες της δεύτερης.
Αν όμως η επιστήμη βασίζεται στην ανακάλυψη της αλήθειας του κτιστού κόσμου και η αληθινή και υγιής θρησκεία στην αποκάλυψη της αλήθειας του Θεού, τότε πού βρίσκεται το πρόβλημα;
Τα προβλήματα ανακύπτουν όταν η επιστήμη κυριαρχείται από αλαζονεία και η θρησκευτική αντίληψη από στενότητα.
Η επιστήμη δεν συμπληρώνει τη θρησκεία, δηλαδή την αλήθεια του Θεού∙ ο Θεός δεν χρειάζεται συμπληρώματα. Απλά η πίστη στον Θεό ολοκληρώνει την επιστημονική γνώση. Σκοπός της επιστήμης είναι η ερμηνεία του κόσμου, ενώ της πίστης η υπέρβασή του.
Είναι τόσο αληθινό αυτό που σας λέω!
Η επιστήμη μοιάζει με ένα αεροπλάνο που ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα, χαμηλά, με ψηλές βέβαια ταχύτητες, ενώ η πίστη είναι ταξίδι με πύραυλο στο άπειρο.
Δεν συγκρίνεται το δεύτερο με το πρώτο ".
μητροπολίτης Νικόλαος Χατζηνικολάου

18/2/2016

-Δημοσιογράφος: Μπορούν να υπάρξουν άγιοι άνθρωποι σήμερα, πατέρες, μητέρες, παιδιά, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι όμως δεν έχουν σχέση με την εκκλησία;
-π. Νικόλαος Χατζηνικολάου: Αυτό το μοντέλο που περιγράφετε είναι ο καλός, ο αγνός άνθρωπος. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σήμερα.
Ο άγιος δεν είναι αυτός που απλά κατάφερε κάτι, αλλά είναι αυτός που φανερώνει τον Θεό στον κόσμο. Είναι αυτός τον οποίο τον βλέπεις και λες "υπάρχει Θεός", δεν σου μένει αμφιβολία με την αγία ζωή του, ότι υπάρχει Θεός.

20/2/2016

" Οι αρετές και τα πάθη μας μοιάζουν με τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο αυξάνουμε κάποια αρετή, ανεβαίνει η στάθμη και στις άλλες. Αντίθετα όσο ελαττώνουμε κάποιο πάθος μας, κατεβαίνει η στάθμη και στα υπόλοιπα."
π. Ευσέβιος Βίττης

21/2/2016

 

" η υψοποιός ταπείνωση ".
Υπέροχη έκφραση, από την υπέροχη ελληνική γλώσσα. Σημαίνει η ταπείνωση η οποία, τελικά σε υψώνει στα μάτια Θεού και ανθρώπων. Αν και ταπεινός, όμως υψωμένος. Λογική κατάληξη η ύψωση τελικά του ταπεινού, γιατί δεν νομίζω να ξέρετε πολλούς που να συμπαθούν τον υπερήφανο.
Αυτός ήταν ο τελώνης της σημερινής παραβολής, ο οποίος επαναλάμβανε το γνωστό: " ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ ".

Από την άλλη ο υπερήφανος Φαρισαίος: " δίνω ελεημοσύνες, προσεύχομ
αι κ.λ.π. κ.λ.π και δεν είμαι όπως οι άλλοι άνθρωποι, ούτε όπως αυτός ο τελώνης...." Τι υπερηφάνεια; 
Ας είναι μακριά από εμάς τέτοιες συμπεριφορές.
Καλό Τριώδιο σε όλους αγαπητοί φίλοι, το οποίο θυμηθείτε, τελειώνει το βράδυ της Ανάστασης.

 

Αρχή φόρμας

 

Έλεος!

 

ΣχολιάστεΚοινοποιήστε

 

17Οι Σοφία Ζαφειροπούλου, Apostolis Kuiroukidis και 15 ακόμη

 

Σχόλια

 

Xry Ara Υψοποιός ταπείνωση!!!εξαιρετική έκφραση!μπράβο Βαγγέλη

 

26/2/2016

 

Περίεργο πράγμα η καρδιά.....όσο τη σπαταλάς, τόσο περισσότερη έχεις!!!

 

Κ. Μόντης

 

28/2/2016

 

Κάποτε ζούσε ένας πατέρας, ο οποίος είχε δυο γιούς. Ο ένας από αυτούς αποφάσισε ότι θέλει να πάρει το μερίδιό του από την περιουσία του πατέρα και να πάει μακριά "να ζήσει την ζωή του".
Ο πατέρας, αν και λυπήθηκε, του ικανοποίησε την επιθυμία, γιατί προτιμούσε την ελευθερία και όχι την καταπίεση για τα παιδιά του.
Ο γιος βρήκε πολλούς "φίλους" εκεί που πήγε, μιας και ξόδευε αλόγιστα τα χρήματά του σε κάθε είδους ασωτεία και απόλαυση. Με λίγα λόγια "περνούσε καλά", όπως θα λέγαμε σήμερα.
Όταν όμως τελείωσαν τα χρήματα μαζί με αυτά τελείωσαν και οι "φίλοι". Χρειάστηκε , αυτός που ήταν άρχοντας, όταν ζούσε κοντά στον πατέρα του, να πέσει πολύ χαμηλά, να ταπεινωθεί αναγκαζόμενος να κάνει δουλειές που δεν ήταν καθόλου του γούστου του, ίσα-ίσα για να μην πεθάνει της πείνας.
" Τι κάνω εγώ εδώ" σκέφτηκε μετά από κάποιο διάστημα. " Ζω σε αυτή την κατάντια και την μιζέρια, ενώ ακόμα και οι υπηρέτες του πατέρα μου ζουν απείρως καλύτερα από εμένα".
" Θα πάω κοντά του και θα του ζητήσω χίλιες φορές συγγνώμη, παρακαλώντας τον να με κρατήσει κοντά του, έστω και σαν υπηρέτη του".
Έτσι και έκανε. Καθώς όμως πλησίαζε στο σπίτι του πατέρα του, απέχοντας αρκετά ακόμα, τον είδε ο πατέρας του και από την ανείπωτη χαρά του έτρεξε προς τον γιο του.
Ο γιος άρχισε να ζητά συγγνώμη, να ταπεινώνεται μπρος στον πατέρα του, να πέφτει στα πόδια του και να του ζητά να τον δεχτεί ως υπηρέτη του.
Ο πατέρας, γεμάτος αγάπη για το παιδί του, όχι μόνο δεν τον μαλώνει με εκφράσεις του τύπου "σου τα έλεγα εγώ", αλλά τον συγχωρεί πάραυτα και δίνει εντολή να τον περιποιηθούν, να τον στολίσουν σαν άρχοντα και να ετοιμάσουν χαρμόσυνο, γιορτινό τραπέζι για όλους.
Ο μεγαλύτερος γιος, όμως μαθαίνοντας τα νέα σκανδαλίστηκε, εκνευρίστηκε και δεν ήθελε να μπει στο σπίτι. Θεωρούσε ότι μόνον αυτός είχε δικαίωμα στην αγάπη του πατέρα, γιατί ποτέ δεν τον είχε λυπήσει, όπως έλεγε. Η υπερηφάνεια η οποία υπέβοσκε μέσα του φανερώθηκε τώρα.
Θεωρούσε ότι ο μετανοημένος γιος δεν έχει θέση δίπλα στον πατέρα, παρά μόνον αυτός ο "ηθικός" και "αναμάρτητος".
Βγήκε λοιπόν ο καλός πατέρας και τον παρακαλούσε να μπει στο σπίτι για να χαρεί μαζί τους, γιατί "ο αδελφός σου ήταν χαμένος και βρέθηκε, ήταν νεκρός και αναστήθηκε", του έλεγε.

 

Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η υπέροχη σημερινή παραβολή του ασώτου, για την οποία λένε πως και ολόκληρο το ευαγγέλιο να είχε χαθεί, αρκούσε αυτή και μόνο για να στηριχθεί πάνω της η ορθόδοξη θεολογία και διδαχή της αγάπης. Ο γεμάτος αγάπη πατέρας δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Θεό.
Τώρα αν προσπαθήσουμε να καθρεφτιστούμε σε κάποιον από τους πρωταγωνιστές σε ποιον ή ποιους λέτε να προσομοιάζουμε;

 

28/2/2016

Αν αληθεύει, τότε πρόκειται για την χειρότερη μορφή ρατσισμού κατά του ρασοφόρου μητροπολίτη ή ιερέα. Απαγορεύτηκε στον μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο να μιλήσει σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, στα οποία τον κάλεσαν τα ίδια τα παιδιά.
Έχει δικαίωμα να μπει και να μιλήσει στο σχολείο ο ψυχολόγος, ο κοινωνικός λειτουργός, ο εκπαιδευτικός, ο γιατρός και τόσοι άλλοι και ο μόνος που αποκλείεται είναι ο μητροπολίτης;
Το ότι προσκλήθηκε από τα παιδιά, το ότι ο συγκεκριμένος μητροπολίτης έχει ανακηρυχθεί από το περιοδικό ΤΙΜΕ ως ένα από τα δέκα καλύτερα μυαλά παγκοσμίως με τις σπουδές και έρευνες που έχει κάνει, το ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό και προς την Εκκλησία, δεν μετράνε καθόλου;
Κρατήστε την αθεΐα σας, η οποία στο κάτω-κάτω είναι και δικαίωμά σας, δεν έχετε όμως το δικαίωμα να βάζετε φραγμούς στα νέα παιδιά για να μην γνωρίσουν τον Θεό. Ούτε δημοκρατικό είναι, ούτε και συνταγματικά σωστό.
Αν νομίζετε ότι με νόμους και ρυθμίσεις θα καταφέρετε να σώσετε τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά, από την πνευματική σύγχυση, από τις λάθος επιλογές, είστε γελασμένοι. Χριστό και Ελλάδα χρειάζονται οι νέοι μας, πάρτε το χαμπάρι. Αλλιώς θα κλαίμε στα ερείπια της νεολαίας μας σε λίγα χρόνια.

6/3/2016

Έχοντας ενημερωθεί για τα τελευταία επίκαιρα γεγονότα για τον πόλεμο στην Συρία και το προσφυγικό, σκέφτομαι πόσο χαμηλά, αλλά ταυτόχρονα και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο γένος.
Από την μια έχουμε την πρόκληση του φρικιαστικού πολέμου από τους ισχυρούς της Γης για δικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, την πλήρη εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο όταν κάποιοι ταλαίπωροι μετατραπούν ξαφνικά από νοικοκύρηδες σε πρόσφυγες και την ανοχή των "πολιτισμένων" κοινωνιών να ζουν οι πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες, αρκεί να μην διαβούν τα σύνορα των χωρών τους.
Από την άλλη έχουμε πραγματικούς ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν από τον χρόνο τους, το υστέρημά τους, από τον ίδιο τον εαυτό τους για να ανακουφίσουν, όσο μπορούν, τον ανθρώπινο πόνο. Έχουμε ανθρώπους, με όλη την σημασία της λέξης, οι οποίοι προσφέρουν ανώνυμα ότι μπορούν, αποζημιώνονται όμως με ένα ευχαριστώ, με ένα δάκρυ χαράς, με μια αγκαλιά, με δυο χαρούμενα παιδικά μάτια τα οποία μόλις πριν δέχθηκαν την προσφορά μιας απλής καραμέλας.
Πως είναι δυνατόν στην άλλη ζωή να αξίζουν και οι δυο κατηγορίες ανθρώπων να γευτούν την ίδια χαρά, αγαλλίαση και ευτυχία;
Ακόμη και να μην το είχε πει ο Χριστός για την ύπαρξη Παραδείσου και Κολάσεως, το περί δικαίου αίσθημα το οποίο όλοι έχουμε μέσα μας, θα απαιτούσε αυτή την ύπαρξη.
Κυριακή της Κρίσεως σήμερα, αγαπητοί φίλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα οποία θα μας συνοδεύουν πάντα είναι τα έργα μας. Μακάρι να είναι πάντα καλά.
Δώστε ότι μπορείτε στην ενορία της γειτονιάς σας, αυτή την εβδομάδα για τους πρόσφυγες. Θα συγκεντρωθούν και θα αποσταλούν για να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους.
Έτσι ήμασταν πάντα οι Έλληνες, συμπονετικοί, φιλάνθρωποι. Ας το αποδείξουμε και τώρα.

9/3/2016

Νοημοσύνη: εξυπνάδα, ικανότητα για σύλληψη θεμάτων, αντίληψη, κρίση, πνευματική ικανότητα προσαρμογής σε νέα προβλήματα.
Νοήμων είναι εκείνος που γνωρίζει πως να συμβάλλει στην αντιμετώπιση μιας απρόβλεπτης κατάστασης.
Νομίζω πως ένας από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες, είναι να δημιουργεί ανθρώπους με νοημοσύνη.

13/3/2016

 

«Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς θεϊκό».
Το να συγχωρείς όσους σου έχουν φταίξει είναι πάνω από όλα πνευματική λεβεντιά.
Η συγχώρεση είναι μια υπόθεση πολύ προσωπική. Δεν έχει να κάνει με τον άλλον, αλλά με εμάς, με τη δική μας ανάγκη να απαλλαγούμε από ένα φορτίο που μας βαραίνει και να κερδίσουμε ξανά την εσωτερική μας γαλήνη.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Stanford βρήκε ότι οι σπουδαστές που είχαν εκπαιδευτεί να συγχωρούν όσους τους πλήγωναν, θύμων
αν λιγότερο και ήταν πιο αισιόδοξοι από εκείνους που δεν είχαν εκπαιδευτεί. Επιπλέον, έρευνες τονίζουν ότι οι άνθρωποι που συγχωρούν ευκολότερα έχουν λιγότερο στρες, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, κοιμούνται καλύτερα, δεν υποφέρουν από κατάθλιψη και έχουν πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα. 
Συμπέρασμα: Μιας και σήμερα το απόγευμα είναι ο εσπερινός της συγχωρήσεως αγαπητοί φίλοι, αν θέλουμε να μοιάζουμε στον Θεό, αν θέλουμε να είμαστε λεβέντες και λεβέντισσες και αν θέλουμε να κάνουμε καλό στον εαυτό μας πρέπει να ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.
Καλή Σαρακοστή αγαπητοί φίλοι σε όλους.

 

Αρχή φόρμας

 

style='orphans: auto;text-align:start;widows: 1;-webkit-text-stroke-width: 0px; word-spacing:0px' alt="Xry Ara" class="img UFIActorImage _54ru img" v:shapes="_x0000_i1028">

 

Xry Ara Μπράβο Βαγγέλη! καλό είναι να θυμόμαστε η να μαθαίνουμε τι γιορτάζουμε...

 

16/3/2016

Και εκεί που πραγματικά ήμουν έτοιμος να στείλω μια επιστολή στα Αγγλικά, στον ανιστόρητο υπουργό της Αυστρίας ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία και τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, μας προέκυψαν φίλια πυρά για το ίδιο θέμα της Μακεδονίας μας από υπουργό της κυβέρνησης και από τον δημοσιογράφο ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου στα λεγόμενα του υπουργού.
Με διακατέχουν πολλά συναισθήματα, το κυριότερο όμως είναι αυτό της ιερής αγανάκτησης. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.Έλεος πια...
Θα ξαναγράψω το εξής πολύ απλό.
Η Αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν το προσπαθούν κάποιοι. Η Αλήθεια είναι πρόσωπο και είναι ο ίδιος ο Χριστός.
Σκεφτείτε το καλά όσοι αποφασίζετε να συγκρουστείτε με την Αλήθεια.
"... σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν...." "... είναι σκληρό να κλωτσάς τα καρφιά..." έχει πει το αδιάψευστο στόμα της Αλήθειας.

20/3/2016

 

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ
Να κάνεις
κάποιον
θλιμμένο
να γελάσει.

 

Λίγο το χείλι του
να σκάσει.

 

Πάλι το κέφι του
να βρει.

 

20/3/2016

Σήμερα που τυπικά μπαίνουμε στην άνοιξη, σήμερα γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών εικόνων στις εκκλησιές μας. Εύχομαι σε όλους αγαπητοί φίλοι η άνοιξη να υπάρχει πάντα μέσα μας.
Για να γίνει αυτό πρέπει να αναστηλώσουμε την εικόνα του Θεού, δηλαδή τον άνθρωπο, τον εαυτό μας, τους γύρω μας.
Ας μην ξεχνούμε και όσους βρίσκονται σε δοκιμασία, όπως ο Παύλος, ο μαθητής για τον οποίο γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να θεραπευθεί στην Αμερική.
Ας βοηθήσουμε οικονομικά όσο μπορούμε, ας βοηθήσουμε όμως και με μια προσευχή από καρδιάς.

25/3/2016

Πως να κατανοήσουμε εμείς οι παχυλοί νόες (παχυλά μυαλά) τα εορταζόμενα σήμερα γεγονότα;
Πως να δεχθούμε το μυστήριο, το θαύμα της ενσάρκωσης του ίδιου του Θεού στην μήτρα μιας πάναγνης νέας κοπέλας της Παναγίας μας;
Πως να πιστέψουμε κάτι τέτοιο σήμερα την εποχή του διαφημιζόμενου και πανταχόθεν προβαλλόμενου πανσεξουαλισμού, της κάθε είδους διαστροφής και αισχρότητας;
Πως να πείσουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας πως όλα αυτά είναι πέρα για πέρα αληθινά και ιστορικώς καταγεγραμμένα, όταν όλο το σύστημα "διδάσκει" το αντίθετο;
Πως να αντιληφθούμε ότι ο Θεός της αγάπης, της χαράς και της ελευθερίας, ζητά μέσω του αρχαγγέλου την συγκατάθεση της γλυκύτατης Παναγίας μας για να συμβεί το θαύμα και πως αν αρνιόταν η Παναγία τίποτα δεν θα είχε γίνει;
Πως να αντιληφθούμε αυτή την μέγιστη τιμή στην Παναγία και την ανύψωση στο πρόσωπο της Παναγίας μας όλων των γυναικών, την οποία θέλησε να φέρει ο Θεός; Μια γυναίκα να γεννήσει τον ίδιο τον Θεό.
Πως να τα συλλάβουμε και να τα αποδεχθούμε όλα αυτά όταν είμαστε σκλάβοι, ραγιάδες των παθών μας;
Η λύση είναι μια και είναι αυτή την οποία διάλεξαν οι αγωνιστές του 1821. Αποτίναξη του ζυγού των παθών μας με αγώνα ο οποίος οδηγεί στην χαρά της νίκης και την κατάκτηση του μέγιστου αγαθού της ελευθερίας.
Ευχηθείτε, αγαπητοί φίλοι, μέχρις εσχάτης μου αναπνοής να παραμείνω Ευ-άγγελος, να αγγέλω το καλό, να μιλώ, να γράφω και να υπηρετώ την Αλήθεια την οποία υπεραγαπώ και δεν θέλω ποτέ να αρνηθώ.

29/3/2016

Ανακάλυψα το παρακάτω κείμενο στο διαδίκτυο και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Διαβάστε το.
" Απόδειξη της ερωτικής μας ανικανότητας είναι η επιδερμικότητα αυτής της εμπειρίας. Όταν ο έρωτας εξαντλείται στα γλυκά λόγια και βιώματα και στη τυποποιημένη τεχνική του έρωτα, που οδηγεί στην στιγμιαία ευδαιμονία, τότε είναι εμφανής ο φόβος και η αδυναμία μας να συναντήσουμε αληθινά το πρόσωπο του άλλου.
Η αγάπη είναι εμπειρία επώδυνη για τον ψυχικό μας κόσμο, γι’ αυτό αποφεύγουμε να ανοιχθούμε πιο ουσιαστικά. Προτιμούμε τις ήρεμες σχέσεις, όπου δεν συνδεόμαστε βαθιά με τον άλλο, για να μπορούμε να εξερχόμαστε όταν προσβάλλεται ο ναρκισσισμός μας.
Το ολοκληρωτικό δόσιμο φέρει την απειλή της αποτυχίας και του εκμηδενισμού. Πως ξέρεις ότι αγάπησες τον κατάλληλο άνθρωπο; Πως ξέρω πως δεν θα γίνω εύκολος για εκμετάλλευση;
Πίσω από κάθε πραγματικό έρωτα υπάρχει υψωμένος ο θάνατος του εγωϊσμού μας, του θελήματός μας, της δύναμής μας, του συμφέροντός μας. Γι’ αυτό ίσως και πολλοί δεν δίνονται ολοκληρωτικά και δεν καταφέρνουν τελικά να βιώσουν μια σχέση πραγματικής αγάπης με κάποιο άλλο πρόσωπο στην ζωή τους.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο συνεπώς και εδώ, λέγεται ΕΓΩΪΣΜΟΣ".

1/4/2016

Αντί πρωταπριλιάτικου αστείου σας παραθέτω τις παρακάτω παροιμίες και αποφθέγματα:
Όποιος μαγειρεύει ψέματα, στο πιάτο του θα τα βρει.
Το ψέμα βγάζει λουλούδια, ποτέ καρπούς.
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ο ψεύτης δεν πιστεύεται κι όταν αλήθεια λέει.
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν". μτφρ: αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια.
Μένανδρος
"Απλά γαρ εστι της αληθείας έπη". μτφρ: τα λόγια της αλήθειας είναι απλά. Αισχύλος
"Δύο πράγματα είναι αχώριστα από το ψέμα, οι πολλές υποσχέσεις και οι πολλές δικαιολογίες". Σααδή
"Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή". Ιησούς Χριστός
Εσείς με ποια πλευρά αποφασίζετε να είστε της αλήθειας ή του ψέματος;
Καλό μήνα αγαπητοί φίλοι σε όλους και εύχομαι να έρθει η αλήθεια στις ζωές μας, στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

2/4/2016

Μακάρι να ήταν δυνατό, να μεταδώσω με μιας στους μαθητές μου ολόκληρη την αλήθεια και την πείρα την οποία έχω αποκτήσει μέχρι σήμερα.
Αισθάνομαι ότι έχω τόσα πολλά να τους πω, αλλά και να μου πουν.
Είναι αυτό που νομίζω πως αισθάνεται κάθε εκπαιδευτικός όταν τα μάτια των παιδιών είναι στραμμένα πάνω του και ζητούν να δουν, να ακούσουν και να παραδειγματιστούν.
Να βοηθηθούν ώστε να αποκτήσουν σταδιακά την εμπειρία την οποία έχουμε οι μεγαλύτεροι και πάνω από όλα να γνωρίσουντην αλήθεια.
“Γνώσεσθε τήν
λήθειαν, καί λήθεια λευθερώσει μς”.
Είναι υπέροχο το έργο του εκπαιδευτικού το έχω ξαναγράψει και το πιστεύω ακράδαντα.

 

Βασίλης Τσούκας EYGE EYAGGELE!!!

 

Δεν μου αρέσει·Απάντηση·1·Χθες στις 4:59 μ.μ.

 

Σύλια Ζέττα Συμφωνω απόλυτα Βαγγέλη ότι είναι υπέροχο το έργο του εκπαιδευτικού! Γι αυτό το λόγο και είναι υπεροχο να ασκούν το λειτουργημα του εκπαιδευτικού όσοι εμφορούνται από παρόμοια αισθήματα αγάπης και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους νέους θωρακισμένοι με επιστημονική σκευή!

 

Δεν μου αρέσει·Απάντηση·3·Χθες στις 5:11 μ.μ.·Τροποποιήθηκε

 

Katerina Arnaoutoglou Όσο υπάρχουν εκπαιδευτικοί σαν εσάς, θα βγαίνουν όχι απλά καλοί μαθητές αλλά υπέροχοι άνθρωποι!!!!!

 

Δεν μου αρέσει·Απάντηση·1·23 ώρες

 

Τέλος φόρμας

Τέλος φόρμας

Τέλος φόρμας

 

 

6/4/2016

Γειά σου Έλληνα ψηφοφόρε εγωϊστή, ξερόλα, ωχαδερφιστή και ανεύθυνε που δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου.
Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι φόρος στην ανόητη ψήφο. Θα είχαμε ξεχρεώσει μέχρι τώρα.
Ας ελπίσουμε τα νέα παιδιά να φερθούν περισσότερο έξυπνα και λογικά όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν.
Θα το γράψω για πολλοστή φορά. Ψηφίζουμε τον λιγότερο χειρότερο και αυτόν που μας λέει τα λιγότερα ψέματα.

12933066 917681968350982 2361039006747370885 n

8/4/2016

"Η αγάπη είναι το πιο ισχυρό διεγερτικό του ανοσολογικού συστήματος. Αν διδάξω τους αρρώστους να αγαπάνε ολόψυχα τους άλλους , θα γίνουν στον οργανισμό τους ριζικές μεταβολές. Μια είναι η αλήθεια: η αγάπη θεραπεύει". Bernie Siegel χειρουργός.

 

10/4/2016

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ " ΑΓΑΠΗ "
Τεχνική Υποστήριξη: Παρακαλώ, πως μπορώ να βοηθήσω;
Πελάτης: Χμ… μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να εγκαταστήσω το πρόγραμμα που λέγεται «Αγάπη>>. Μπορείτε να με καθοδηγήσετε πώς να το κάνω;
Τ.Υ. : Φυσικά μπορώ. Είστε έτοιμος να ξεκινήσουμε;
Π: Είμαι λίγο άσχετος από τεχνολογία, αλλά ας προσπαθήσουμε. Τι πρέπει να κάνω;
Τ.Υ.: Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε και να ανοίξετε το παράθυρο «Η Καρδιά μου». Μπορείτε να την εντοπίσετε;
Π: Ναι, αλλά υπάρχουν άλλα τόσα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πρόβλημα να εγκαταστήσω το «Αγάπη» ενώ τρέχουν τα άλλα;
Τ.Υ: Ποια προγράμματα τρέχουν τώρα;
Π: Μισό λεπτό να δω… υπάρχει ένα που λέγεται «Παλιά Τραύματα», «Χαμηλή Αυτοεκτίμηση», ένα άλλο «Μνησικακία» και «Εκδίκηση».
Τ.Υ.: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόλις εγκαταστήσετε το πρόγραμμα “Αγάπη”, θα διαγράψει βαθμιαία τα προγράμματα αυτά από το λειτουργικό σύστημα. Μπορεί να παραμείνουν στη μνήμη αλλά δεν θα εμποδίζουν τη λειτουργία άλλων προγραμμάτων. Το πρόγραμμα «Αγάπη» θα αντικαταστήσει το «Χαμηλή αυτοεκτίμηση» με μια άλλη ενότητα που λέγεται «Υψηλή αυτοεκτίμηση».Όμως, θα πρέπει να διαγράψετε οριστικά τα υπόλοιπα δύο προγράμματα: «Μνησικακία» και «Εκδίκηση». Αυτά τα δύο εμποδίζουν την εγκατάσταση του προγράμματος “Αγάπη”.
Π: Πως γίνεται να τα διαγράψω; Μπορείτε να μου πείτε;
Τ.Υ.: Με χαρά. Πηγαίνετε με το ποντίκι στην οθόνη σας κάτω αριστερά, εκεί που λέει “Εκκίνηση” και επιλέξτε το πρόγραμμα «Συγχώρεση» και κάνετε ένα κλικ. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να διαγράψετε τελείως τα δύο προγράμματα.
Π: Α, ωραία! Έγινε κιόλας. Ώχ… όμως το πρόγραμμα «Αγάπη» ξεκίνησε μόνο του την εγκατάσταση. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τ.Υ.: Ναι, αλλά να θυμάστε ότι έχετε μόνο τη πρώτη έκδοση του βασικού προγράμματος. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με άλλες «Καρδιές» για να κάνετε αναβάθμιση.
Π: Ωχ! Μου εμφανίζεται ένα μήνυμα λάθους που λέει: “Error – Το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με εξωτερικές παρεμβάσεις’… τι είναι αυτό;
Τ.Υ.: Μην ανησυχείτε. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα «Αγάπη» έχει φτιαχτεί για να τρέχει με εσωτερικές «Καρδιές» αλλά δεν έχει ακόμα τρέξει στη δική σας «Καρδιά». Σε μη-τεχνική γλώσσα, σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας πριν είστε έτοιμος να αγαπήσετε τους άλλους.
Π: Δηλαδή; Τι κάνω τώρα;
Τ.Υ.: Κατεβάστε το πρόγραμμα «Αποδοχή εαυτού» και κάντε κλικ στα παρακάτω αρχεία: «Συγχώρεση εαυτού», «Συνειδητοποίηση της αξίας μου», «Αναγνώριση των ορίων μου».
Π: Εντάξει, το έκανα.
Τ.Υ.: Ωραία. Τώρα αντιγράψτε αυτά τα αρχεία στο βασικό σας φάκελο «Η Καρδιά μου». Το σύστημα θα διαγράψει οποιοδήποτε ασύμβατο αρχείο και θα επιδιορθώσει όλα τα λανθασμένα αρχεία. Επίσης, χρειάζεται να διαγράψετε τα «Αρνητική Κριτική», «Φλυαρία». Μετά πηγαίνετε στο Κάδο ανακύκλωσης και διαγράψτε τα οριστικά και από εκεί.
Π: Έγινε. Ωπ!! O φάκελος «Η Καρδιά μου» αρχίζει να γεμίζει με νέα αρχεία. Τα «γαλήνη» και «πληρότητα» αντιγράφουν μόνα τους τα αρχεία στο φάκελο «Η Καρδιά μου». Είναι φυσιολογικό αυτό;
T. Y.: Ναι. Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα «Αγάπη» έχει εγκατασταθεί και ήδη τρέχει. Κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο. Το πρόγραμμα «Αγάπη» είναι free, δεν χρειάζεστε κωδικό ενεργοποίησης, γι” αυτό δώστε το σε όσους μπορείτε. Μπορεί να σας ανταποδώσουν μερικά καλά αρχεία για αναβάθμιση.
Π: Σε ευχαριστώ, Θεέ μου….

 

 

12/4/2016

"Για να απαλλαγούν τα παιδιά από διάφορα εσωτερικά προβλήματα, δεν είναι αρκετές οι συμβουλές, οι εξαναγκασμοί, η λογική και οι απειλές. Μάλλον γίνονται χειρότερα. Η διόρθωση γίνεται με τον εξαγιασμό των γονέων. Τα παιδιά θέλουν κοντά τους ανθρώπους με πολλή αγάπη που δεν θα τα φοβερίζουν, ούτε θα περιορίζονται στη διδασκαλία, αλλά θα δίνουν άγιο παράδειγμα".
άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

 

 

14/4/2016

Ένα υπέροχο φιλικό παιχνίδι βόλεϋ, έγινε χθες στο 5ο Λύκειο μεταξύ της ομάδας του Α2 και της εικονιζόμενης ομάδας μας του 5ου Γυμνασίου, η οποία αποτελούνταν από μαθητές και καθηγητές. Το διασκεδάσαμε όλοι και φυσικά κανονίζουμε από τώρα το επαναληπτικό παιχνίδι. Ευχαριστούμε το 5ο Λύκειο για την ωραία εμπειρία και την άψογη φιλοξενία.

100 3456

 

 

 

15/4/2016

Μια ακόμη σχολική χρονιά κοντεύει στο τέλος της. Θα την χαρακτήριζα με μια λέξη: ΥΠΕΡΟΧΗ. Γιατί είναι υπέροχο να ανακαλύπτεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή, ποιες εκπλήξεις σε περιμένουν, τις οποίες δεν μπορούσες να φανταστείς και κυρίως ποιους ανθρώπους επρόκειτο να γνωρίσεις.
Η κοινωνία και η επικοινωνία με αξιολογότατους ανθρώπους καθηγητές και μαθητές, η καθημερινή συναναστροφή, η δραστηριότητα, η μάθηση, το γέλιο, το παιχνίδι με έκαναν, ειλικρινά, να χαίρομαι που πήγαινα στο σχολείο.
Είναι πολύ ωραίο να δίνεις χαρά και αγάπη στους γύρω σου και να δέχεσαι το ίδιο από αυτούς.
Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού μας δίνει τη δυνατότητα αυτής της πολύ όμορφης αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους και κυρίως με τα παιδιά.
Εύχομαι όλα τα παιδιά μας να είναι υγιή και να καταφέρουν να κάνουν στη ζωή τους αυτό που θα τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα. Να θυμούνται πάντα ότι είναι αληθινά χαρά μας να επικοινωνούν μαζί μας για να μοιραστούμε προβληματισμούς, σκέψεις, λύπες και χαρές.

17/4/2016

.... κι' αν κάποια στιγμή της ημέρας, όπου και αν βρίσκεσαι, νοιώσεις ότι η ψυχή σου θέλει να πει για εσένα ή για τον πλησίον σου, ένα "Δόξα τω Θεώ" ή "Κύριε ελέησον" ή "Παναγία μου φύλαξέ με", αν λοιπόν αυτό συμβεί, μην τιμωρείς την ψυχή σου στρέφοντάς την αλλού.
Αν η ψυχή σου επιθυμεί να κάνει μια ευχή, μια προσευχή αγάπης και να ανεβεί σε Εκείνον ο οποίος με αρχοντιά και λεπτότητα την καλεί να συνομιλήσει μαζί Του, μην της στερείς αυτή την τέλεια χαρά, επιστρέφοντάς την, χωρίς δεύτερη σκέψη, στις καθημερινές βιοτικές μέριμνες.
Άφησε την καρδιά και την ψυχή σου να γευτούν την γλυκύτητα της μικρής, στιγμιαίας αυτής προσευχής. Το έχουν πάρα πολύ ανάγκη.

 

 

 

18/4/2016

Τομείς με καλές επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα.
Καινοτομία και επιχειρηματικότητα για ανάπτυξη και ευημερία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ*, ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ**, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗΣ***
*Ο κ. Κ. Ζοπουνίδης είναι ακαδημαϊκός, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Audencia Business School και πρόεδρος της Financial Engineering and Banking Society.
**Ο κ. Ηλίας Καραγιάννης είναι καθηγητής στον Τομέα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο George Washington.
***Ο κ. Ευάγγελος Γρηγορούδης είναι καθηγητής, βοηθός κοσμήτορος στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"....Ειδικότερα, χώροι επικέντρωσης του ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να είναι οι καθαρές (πράσινες) τεχνολογίες, λύσεις για αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, οικοτουρισμός και άλλες λύσεις τουρισμού υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και μικρότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, λύσεις για κάλυψη αναγκών επικοινωνίας, νανοβιοϊατρικές θεραπείες, προηγμένα υλικά για εξυπηρέτηση ειρηνικών και άλλων λύσεων, βιολογικές αγροκαλλιέργειες και φαρμακολογικές συνθέσεις εκτός επωνυμίας (generic medicines) καθώς και λύσεις εκμάθησης εξ αποστάσεως με παγκόσμια εμβέλεια".
Το πλήρες άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-4-2016.

 

 

23/4/2016

Αν θέλεις να δεις την Ανάσταση, πρέπει πρώτα να ζήσεις την Σταύρωση.
Αν δεν σταυρώσεις τον εγωϊσμό σου, η ψυχή σου δεν πρόκειται ποτέ να αναστηθεί.
Καλή Ανάσταση, αγαπητοί φίλοι, σε όλους.

 

 

 

24/4/2016

Έχεις σκεφτεί πως τα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται την Μεγάλη Εβδομάδα σε αφορούν προσωπικά;
Έχεις σκεφτεί πως ο Χριστός έπαθε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε προσωπικά για εσένα και για τον κάθε έναν από εμάς;
Το ίδιο προσωπική και βιωματική πρέπει να είναι και η σχέση σου με Αυτόν. Θα σου χτυπήσει πολλές φορές, μέσα στη ζωή, την πόρτα της ψυχής σου με περισσή λεπτότητα, διακριτικότητα και αρχοντιά περιμένοντας να Του απαντήσεις και να Τον δεχθείς.
Μην γυρίζεις την πλάτη σου στην αγάπη Του, γιατί όπως έλεγε ο άγιος Παΐσιος: " ... και αυτός που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα με τη μηχανή του στους δρόμους και αυτός που σκαρφαλώνει στις κορυφές των βουνών και ο κάθε άνθρωπος, τον Χριστό ψάχνει να βρει και ας μην το ξέρει....."

 

 

 

 

 

26/4/2016

Τι αντίθεση και αυτή που βλέπουμε σήμερα Μ. Τρίτη;
Ο Αναμάρτητος Θεός να δέχεται με αγάπη την αμαρτωλή πόρνη γυναίκα, να της επιτρέπει να Του πλύνει τα πόδια με ακριβό άρωμα και πάνω από όλα να την συγχωρεί και από την άλλη οι γύρω, εξίσου αμαρτωλοί άνθρωποι, να βλέπουν ίσως και υποτιμητικά την πόρνη ταπεινούμενη, ο δε Ιούδας να σκέφτεται γιατί να ξοδευτεί άδικα τόσο ακριβό άρωμα.
Από την μια η άπειρη θεϊκή αγάπη και από την άλλη η ανθρώπινη "λογική" και μικρότητα.

 

 

 

29/4/2016

Έχω την εντύπωση πως οι τραγικότερες μορφές της Μ. Εβδομάδας είναι οι σταυρωτές, οι αρχιερείς, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι. Η πόρωσή και ο απύθμενος εγωϊσμός τους, δεν τους επέτρεψαν να δουν αυτό που κατάφερε να δει ο ληστής, η πόρνη, ο αρχιτελώνης και την ώρα της σταύρωσης ο ρωμαίος εκατόνταρχος, δηλαδή την Αλήθεια.
Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σκοτείνιασε, την ώρα της σταύρωσης του Χριστού, ο ουρανός το καταμεσήμερο για τρεις ώρες, νεκροί αναστήθηκαν και εμφανίστηκαν σε πολλούς, το καταπέτασμα του ναού σχίστηκε στα δυο, έγινε μέγας σεισμός και παρόλα αυτά οι φαρισαίοι παρέμειναν άπιστοι.
Οδήγησαν στον τάφο τον οποίο ασφάλισαν με βαρύτατο λίθο, νομίζοντας πως θα Τον κρατήσουν εκεί μέσα, ποιον; Την ίδια την Ζωή. Αν είναι δυνατόν να κρατήσεις την Ζωή μέσα στον τάφο.
Ο Χριστός έσπασε τα δεσμά του θανάτου και του τάφου και αναστήθηκε, δείχνοντας και σε εμάς ότι μας περιμένει η ανάσταση.
Αν κάποιο δάκρυ κυλίσει από τα μάτια, αγαπητοί φίλοι, σήμερα που βλέπουμε την άδικη θανάτωση του δικαιότατου και πανάγαθου Χριστού, ο οποίος στον σταυρό φορτώθηκε τις αμαρτίες όλων μας, αφήστε το να κυλίσει.
Μην ξεχνάτε όμως ότι αύριο ακολουθεί η ενδοξότατη ανάσταση.
Καλή Ανάσταση.

 

 

 

 

Τέλος φόρμας

Τέλος φόρμας

Τέλος φόρμας

 

 

 

30/4/2016

Γνωρίζετε πολλούς θεούς οι οποίοι έχουν δώσει το αίμα τους ,την ζωή τους για τους ανθρώπους και τα γεγονότα της ζωής τους έχουν προφητευθεί εκατοντάδες χρόνια πριν; Μόνο ένας. Ο Ιησούς Χριστός. 

 

 

 

1/5/2016

Ο απόστολος Παύλος γράφει σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού. Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, τότε δεν θα αναστηθεί κανείς άλλος, οπότε η Χριστιανική πίστη είναι μάταια και οι Χριστιανοί ψεύτες. Αν όμως ο Χριστός όντως αναστήθηκε εκ νεκρών, τότε και οι πιστοί που πεθαίνουν κάποια μέρα θα αναστηθούν. 
Η ανάσταση του Χριστού λοιπόν είναι το αποδεικτικό στοιχείο ότι θα αναστηθούμε και εμείς.
Βέβαια, κάποιος μπορεί να ρωτήσει, «και που ξέρω αν αναστήθηκε ο Χριστός πραγματικά;». O Παύλος ήξερε ότι ο Χριστός αναστήθηκε, επειδή τον είχε δει, του είχε εμφανιστεί για αυτό και μεταστράφηκε και από διώκτης έγινε απόστολος του Χριστού. Και όχι μόνο αυτός, αλλά και πολλοί άλλοι είχαν δει τον αναστημένο Χριστό και φυσικά οι απόστολοι και η Μαρία η Μαγδαληνή. Στους αποστόλους εμφανιζόταν για πολλές ημέρες ο αναστημένος Χριστός, τους δίδασκε και τους ενίσχυε στην πίστη, μέχρι την ημέρα που αναλήφθηκε στους ουρανούς.
Χριστός Ανέστη, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, χρόνια πολλά και καλά.

 

 


Evangelos Dimitriadis

6 Μαΐου ·

"Μάθε απ΄ τα λάθη των άλλων. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τα κάνεις όλα αυτοπροσώπως..." Vasilis Samps
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς ρόλους τους οποίους καλούμαστε να παίξουμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Αυτού που θα συμβουλέψει τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, τους νέους έτσι ώστε να μην κάνουν τα λάθη που έκαναν οι μεγαλύτεροι.
Αν θα δεχθούν τη συμβουλή μας, όμως, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν πείθουμε με το παράδειγμά μας.


Evangelos Dimitriadis

7 Μαΐου·

Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους σε αριστερούς και δεξιούς, σε προοδευτικούς και συντηρητικούς. Δεν το κάνω γιατί είναι εικονικοί, πλασματικοί και κίβδηλοι αυτού του είδους οι διαχωρισμοί.
Τους ξεχωρίζω, όμως, σε ψεύτες και ειλικρινείς, σε αναποτελεσματικούς και αποτελεσματικούς, σε απατεώνες και τίμιους, σε τιποτένιους και αξιολογότατους, σε απάτριδες και πατριώτες και φυσικά σε άθεους και ένθεους.
Η επιλογή του λαού μας να τον κυβερνούν, συνήθως, αυτοί που συγκεντρώνουν από τα παραπάνω τα αρνητικά μόνο χαρακτηριστικά, δεν έχει να κάνει με τη νοημοσύνη του, αλλά πάντα με τον εγωϊσμό και την ιδιοτέλειά του.
Περαστικά μας .....


Evangelos Dimitriadis

9 Μαΐου ·

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/5/2016 στο 5ο Λύκειο Σερρών ο επαναληπτικός αγώνας βόλεϋ της μικτής ομάδας του 5ου Γυμνασίου, με αυτή του τμήματος Α2 του 5ου Λυκείου. Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και έληξε με νίκη της ομάδας μας, του Γυμνασίου, με 2-1 σετ.
Η ομάδα μας αποτελούνταν από τους παρακάτω παίκτες:
Xaralampos Komitoudis, Κώστας Στοΐλας, Κώστογλου Αθανασία, Ξίφτου Κατερίνα, Κουβράκη Θεανώ, Τσακιρίδου Χρύσα, Τσιμπίρης Βασίλης, Κόρακα Αντωνία, Δαλάγκα Στεφανία, Κακλίδου Ελισάβε
τ, Μάρκου Δήμητρα, Πιπερτζή Μαρίνα και Evangelos Dimitriadis.
Συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά ευχαριστούμε το 5ο Λύκειο για την άψογη και πάλι φιλοξενία.
Να είμαστε όλοι καλά και την επόμενη σχολική χρονιά να κάνουμε παρόμοιους αγώνες.
Θα μας λείψουν πολύ βέβαια τα υπέροχα παιδιά της Γ' τάξης τα οποία του χρόνου θα είναι στο Λύκειο, αλλά ..... έτσι είναι η ζωή.


Evangelos Dimitriadis

11 Μαΐου ·

Οι πιο ωραίοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει ήταν αληθινοί. Πάντα ήταν ο εαυτός τους. Είχαν μια βαθιά επίγνωση του ποιοι είναι. Δεν είχαν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν. Ήταν γνήσιοι και αυθεντικοί. Άφηναν όλους τους άλλους να ανακαλύψουν το πραγματικό τους μεγαλείο, χωρίς να κρύψουν τίποτα. Ποτέ δεν είχαν προσποιηθεί. Άλλωστε, δεν είχαν λόγο να το κάνουν, αφού ήταν οι πιο ωραίοι άνθρωποι που είχαν υπάρξει.
Οι πιο ωραίοι άνθρωποι υπάρχουν δίπλα μας και οφείλουμε να τους αναζητήσουμε. Οι πιο ωραίοι άνθρωποι είναι αυτοί που επαναφέρουν την πίστη μου στον ίδιο τον άνθρωπο και με κάνουν να ελπίζω για ένα καλύτερο αύριο.


Evangelos Dimitriadis

13 Μαΐου ·

Προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων, για το μάθημα της Φυσικής:
Να αναφέρετε ελληνική μονάδα μέτρησης μικρών αντικειμένων.
Απάντηση: Τζίτζιλα μίτζιλα.


Evangelos Dimitriadis

15 Μαΐου ·

"Πέντε κατηγορίες μητέρων που αφήνουν έντονο και ανεξίτηλο το αρνητικό αποτύπωμά τους στα παιδιά τους:
η θυμωμένη μητέρα, η εξουσιαστική μητέρα, η ναρκισσιστική μητέρα, η μητέρα που φθονεί και η συναισθηματικά μη διαθέσιμη μητέρα".
Άρθρο από κυριακάτικη εφημερίδα.

Στη συνέχεια του άρθρου παρατίθενται παραδείγματα γυναικείων "αστέρων" διεθνούς φήμης, οι οποίες είτε σχολιάζουν αρνητικά τις μητέρες τους, είτε δέχονται αρνητικά σχόλια από τα παιδιά τους, γιατί έχουν αποτύχει σαν μητέρες.
Προσοχή, λοιπόν εσείς που είστε ή πρόκειται να γίνετε μητέρες.


Evangelos Dimitriadis

16 Μαΐου ·

Αν και κάποιοι επιμένουν πεισματικά και εντελώς ανελεύθερα να κρύβουν αυτά τα πρότυπα από τους νέους, ένα τέτοιο πρότυπο λάμπει στους αιώνες και μας δείχνει τον δρόμο:
H Παναγία είναι το ιερότερο, σεμνότερο, ωραιότερο, τιμιότερο, καθαρότερο, ταπεινότερο και πιο σιωπηλό γυναικείο πρόσωπο. Είναι όλο αγάπη, καλοσύνη, συμπόνια, συμπάθεια και κατανόηση. Παρακαλεί και δεν προκαλεί, περιμένει και δεν βιάζεται, μιλά με τη σιωπή της, με το παράδειγμά της. Δεν φωνάζει, δεν απειλεί, δεν
 τρομάζει, δεν πιέζει ποτέ κανένα. Είναι μάνα και καταλαβαίνει, πόνεσε και συμπονά, γνωρίζει να ελπίζει και να μη κουράζει με βίαιες διορθωτικές κινήσεις. Γι΄ αυτό είναι τόσο τιμημένη και αγαπημένη. Χιλιάδες τα ονόματα της, οι εκκλησιές της, οι εικόνες της. Όλη η Ελλάδα είναι πλημμυρισμένη από τη χάρη της. Το μόνιμο διακόνημα της Πανάχραντης Θεοτόκου είναι να δέεται, να προστρέχει, να βοηθά και να σώζει ψυχές. Χαίρεται αφάνταστα. Πρεσβεύει διηνεκώς…


Evangelos Dimitriadis

20 Μαΐου ·

Αν σου αρέσει να ακούς ευχάριστα ψέματα, μην απορείς γιατί στη ζωή σου σε εκμεταλλεύονται οι ψεύτες.


Evangelos Dimitriadis

20 Μαΐου ·

"Μην αδικήσετε, παιδιά, τον εαυτό σας.
Μη πέσετε θύματα της προκατάληψης άλλων.

Είναι φοβερό να ζεις σε ζαχαροπλαστείο και να έχεις υπογλυκαιμία.

Είναι τραγικό να ζεις στην Ελλάδα και να μην έχεις όραμα και ελπίδα.

Η Ορθοδοξία, η ιστορία και η παράδοσή μας είναι πηγές με νερό πλούσιο σε δύναμη, ζωή και έμπνευση.
Αν από αυτό το νερό πιείτε και έτσι πορευθείτε, τότε η ζωή σας θα είναι δημιουργία και τότε δεν θα περιμένετε να αλλάξει ο κόσμος, αλλά θα έχετε ήδη εσείς αρχίσει να αλλάζετε τον κόσμο!"
Από το καινούριο βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου: "Τελευταία μας ελπίδα η πρώτη μας αγάπη"


Evangelos Dimitriadis

22 Μαΐου · 

Αν θέλεις να διώξεις το κακό από τον κόσμο, έχεις πολλή δουλειά να κάνεις. Ξεκίνα όμως πρώτα από τον εαυτό σου. Αν με τη βοήθεια του Θεού πετύχεις, θα έχεις δημιουργήσει μια όαση μέσα στην έρημο. Ίσως να μην καταφέρεις να αλλάξεις όλη την έρημο, σκέφτηκες όμως πόσοι διψασμένοι θα ξεδιψάσουν κοντά σου;


Evangelos Dimitriadis

25 Μαΐου ·

Για τα παιδιά, για τους νέους, για όλους μας:
Αν σε τιμωρώ, χωρίς να βγάζω κακία, είναι γιατί ενδιαφέρομαι για σένα.
Αν σε τιμωρώ, χωρίς υπερβολές, είναι για να σου μάθω μέχρι που φτάνουν τα όριά σου.
Αν σε τιμωρώ με ανθρωπιά, είναι γιατί πρέπει να αποδώσω δικαιοσύνη.
Αν σε τιμωρώ για κάποιο παράπτωμά σου είναι γιατί προτιμώ να είμαι σε βάθος χρόνου ωφέλιμος, παρά προσωρινά ευχάριστος σε σένα.
Αν σε τιμωρώ, το κάνω γιατί δεν έχεις μάθει ακόμα να ζητάς συγγνώμη όταν σφάλεις.
Αν σε τιμωρώ είναι γιατί τελικά, σε αγαπώ.
Ας μην κάνουμε το λάθος, αγαπητοί φίλοι, ως γονείς αλλά και ως εκπαιδευτικοί, να ρίχνουμε στις ψυχές των παιδιών το φαινομενικά ευχάριστο, αλλά τελικά δηλητήριο, της ατιμωρησίας.
Συμβάλουμε στη δημιουργία ανθρώπων οι οποίοι θα ενεργούν παράνομα.
Ένα κράτος όμως για να προοδεύσει, πρέπει να έχει πολίτες οι οποίοι υπακούουν στους νόμους. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη.


Evangelos Dimitriadis

27 Μαΐου · 

Όλα αρχίζουν με το παράδειγμα στο σπίτι, στο σχολείο και αλλού. Τα πρότυπα αγρυπνούν, "δουλεύουν" υποσυνείδητα και εγείρουν άγνωστους μηχανισμούς μίμησης.
Οι ενήλικες εμπνέουν και μπορούν να ασκούν γοητεία, έχουν πραγματική δύναμη κινητοποιώντας καθοριστικές συμπεριφορές σε ελάχιστο χρόνο.
Είναι υπέροχο να επιλέξει ένα παιδί να εμπιστευτεί, να τιμήσει και να επιδιώξει το παράδειγμα που φαίνεται να πείθει και να ωφελεί.
Συνεπώς, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, μόνο επανεκπαιδεύ
οντας τον εαυτό μας μπορούμε να διαπαιδαγωγήσουμε.
Φανταστείτε, λοιπόν, το έγκλημα που διαπράττουν στις ψυχές των παιδιών προσφέροντας λανθασμένα παραδείγματα, όλοι όσοι "πρωταγωνιστούν" στις μέρες μας στην επικαιρότητα, προβάλλοντας το πρότυπο αυτού που μπορεί να σφάλλει οφθαλμοφανώς, να μην έχει τη λεβεντιά να ζητήσει συγγνώμη και αντ' αυτού να προχωρά σε δικαιολόγηση του εαυτού του με γελοία επιχειρήματα.


Evangelos Dimitriadis

28 Μαΐου ·

Ειλικρινά θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος από την Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία, γιατί αποτελούν πρόβλημα για την Παιδεία μας τα δυο λεπτά της πρωϊνής προσευχής, ο ανά δίμηνο σχολικός εκκλησιασμός και φυσικά οι σχολικές παρελάσεις στις Εθνικές μας γιορτές, έτσι ώστε πρότεινε την κατάργησή τους;
Θυμίζω πως στην Ελλάδα κατοικούν κατά 95% χριστιανοί ορθόδοξοι. Δεν έχουν αυτοί θρησκευτικά δικαιώματα;
Θυμίζω επίσης, μιας και αναφερόμαστε στην παιδεία, τα λόγια της Γραφής "αρχ
ή σοφίας, φόβος Κυρίου", δηλαδή "Η αρχή της σοφίας είναι να έχεις μέσα σου φόβο Θεού".
Θυμίζω επίσης πως οι αγωνιστές του 1821 ξεκινούσαν τον αγώνα τους "για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία". Αυτούς πρέπει να τους ξεχάσουμε;
Γιατί λοιπόν αυτός ο πόλεμος εναντίον της Εκκλησίας και εναντίον της Εθνικής μας μνήμης; 
Γιατί πρέπει να αποκοπούμε πάση θυσία από τις ρίζες μας και ιδιαίτερα οι νέοι μας;
Όποιος πριονίζει, όμως, τις ρίζες του δένδρου που τον τροφοδοτεί πνευματικά είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα νεκρώσει το πνεύμα του.
Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ αυτό στα παιδιά μας και σε κανέναν από εμάς.


Evangelos Dimitriadis

29 Μαΐου·

Say No to Racism.
Ωραίο σύνθημα, το είδαμε και χθες στον τελικό του Champions League.
Ποιος μπορεί να μας πει όμως, ποιος ήταν ο πρώτος αντιρατσιστής επί γης;
Αυτός που σπάζοντας τα δεσμά του ρατσισμού μίλησε για αρκετή ώρα με την Σαμαρείτιδα, όταν Ιουδαίοι και Σαμαρείτες δεν έλεγαν ούτε "καλημέρα", όπως μας λέει το σημερινό Ευαγγέλιο.
Αυτός που σπάζοντας τα δεσμά του κοινωνικού ρατσισμού εναντίον των γυναικών, συνομίλησε σε δημόσιο χώρο με γυναίκα, την Σαμαρείτιδα.
Ιησού Χριστό τον λένε, αλλά μην το φωνάζετε πολύ γιατί στην ορθόδοξη Ελλάδα είναι ξεπερασμένο να λες το όνομά Του.
Έτσι ώστε να έρχεται ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και να μας δίνει παράδειγμα ορθόδοξου πολίτη και ηγέτη, εδώ μέσα στην πηγή της ορθοδοξίας την Ελλάδα.


Evangelos Dimitriadis

2 Ιουνίου ·

Είναι τραγικό να αναθέτουμε σε ανθρώπους που δεν τα έχουν βρει ακόμα με τον εαυτό τους, να αποφασίζουν για τους εαυτούς μας.


Evangelos Dimitriadis

5 Ιουνίου ·

" Μην πολεμάτε να διώξετε το σκοτάδι από το δωμάτιο της ψυχής σας. Ανοίξτε μια τρυπίτσα για να έλθει το φως, και το σκοτάδι θα φύγει ".
άγ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης


Evangelos Dimitriadis

6 Ιουνίου ·

Δεν γίνεται να θέλεις να λέγεσαι ελεύθερος άνθρωπος, ανοιχτό μυαλό και ταυτόχρονα να είσαι δέσμιος του πολιτικού κόμματος, της αθλητικής ομάδας, των χρημάτων ή οποιουδήποτε ελαττώματος ή πάθους.
Θέλεις να δοκιμάσεις τον εαυτό σου; Παρατήρησε πως αντιδράς αν σου θίξουν κάτι από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Μήπως ξεχνάς φιλίες, παρέες και απλά " παίρνεις φωτιά ";
Ο άνθρωπος με ελεύθερη σκέψη μπορεί να μείνει ελεύθερος ακόμα και ανάμεσα στους τοίχους της φυλακής. Δεν επιθυμεί την α
πόλυτη ελευθερία της αναρχίας. Αντίθετα, η επιθυμία του είναι να ξέρει την αλήθεια. Η ελευθερία είναι γι’ αυτόν σκοπός ζωής.
Όπως μας λέει και ο ποιητής μας Μαβίλης:

"Ελευθερία για σένα ζώ,

για σε μόνο παλεύω

κι αν εις τον κόσμο δε σε βρω,

αλλού θα σε γυρεύω".
Πιστέψτε με είναι πραγματική χαρά ακόμα και η απλή συνομιλία με ελεύθερους ανθρώπους τους οποίους είχα προσωπικά την τύχη να γνωρίσω.


Evangelos Dimitriadis

8 Ιουνίου ·

Αναγκάστηκα να παραδεχτώ ότι η επιστήμη, που αγαπούσα τόσο πολύ ήταν ανίκανη να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως: « Ποιο είναι το νόημα της ζωής ; », « Γιατί είμαι εδώ ; », « Γιατί τα Μαθηματικά λειτουργούν έτσι κι αλλιώς ; ». « αν το σύμπαν έχει αρχή, ποιος το δημιούργησε ; », « Γιατί οι φυσικές σταθερές στο σύμπαν είναι τόσο λεπτά ρυθμισμένες, ώστε να επιτρέπουν τη δυνατότητα των σύνθετων μορφών ζωής ; », « Γιατί οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση της ηθικής ; », « Τι συμβαίνει, όταν πεθαίνουμε ; ».
Francis Collins, Δ/της του Προγράμματος Ανθρωπίνου Γονιδιώματος (Η.Π.Α.)
Πόσοι από εμάς, αγαπητοί φίλοι, έχουμε βρει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα;


Evangelos Dimitriadis

11 Ιουνίου ·

Είναι εγωϊστικό να ζητάς από τους άλλους αγάπη, ενώ δεν έχεις εκπαιδεύσει τον εαυτό σου στο κόψιμο του εγωϊσμού σου.


Evangelos Dimitriadis

11 Ιουνίου ·

Μια υπέροχη γιορτή του βόλεϋ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων στις Σέρρες.
Πρόκειται για τους αγώνες παλαιμάχων ανδρών και γυναικών στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες οι οποίοι επιμένουν να έχουν την "τρέλα του βόλεϋ" παρ'όλο ότι βρίσκονται στα "άντα" ή και "ήντα" ακόμη. Την ίδια τρέλα έχουμε παιδιά.
Συγχαρητήρια και στις υπέροχες ομάδες της πόλης μας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αγωνίστηκαν θαυμάσια.
Αν κάποιος γνωρίζει το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων, ας μας ενημερώσει.


Evangelos Dimitriadis

12 Ιουνίου ·

Ολοκληρώθηκε σήμερα στις Σέρρες η θαυμάσια γιορτή των Πανελλήνιων αγώνων βόλεϋ παλαιμάχων, η οποία άρχισε προχθές Παρασκευή 10/6/2016.
Πολλά σχόλια μπορεί να κάνει κάποιος.

Πρώτα από όλα θαυμάσαμε ανθρώπους οι οποίοι ακόμη και στην ηλικία των 55+ έπαιξαν πολύ ωραίο βόλεϋ.
Θαυμάσαμε άνδρες και γυναίκες αθλητές και αθλήτριες για την προσπάθειά τους και για την αγάπη τους για το βόλεϋ, παρά τις πολλές υποχρεώσεις του καθενός.
Είδαμε στην πράξη το φίλαθλο πνεύμα, με παίκτες, αλλ
ά και φίλους των αντίπαλων ομάδων να είναι και μεταξύ τους φίλοι και να αποχαιρετούν ο ένας τον άλλο εγκάρδια μετά το τέλος των αγώνων.
Τελικά πραγματικό αθλητισμό βλέπεις όταν μείνουν μακριά από αυτόν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αθάνατοι αρχαίοι Έλληνες που αγωνιζόσασταν για έπαθλο ένα κλαδί ελιάς.
Εύγε σε όλους τους αθλητές, αλλά και τους διοργανωτές.


Ο Evangelos Dimitriadis κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Πολιτισμος Τυπου 1.

14 Ιουνίου ·

Είσαι μια ανεπανάληπτη και μοναδική στον κόσμο προσωπικότητα. Ναι αυτό είναι αλήθεια για τον καθένα μας.
Μην ξεχνάς όμως πως είσαι και μια ελάχιστη κουκίδα μέσα στα εκατομμύρια των αστεριών του γαλαξία μας, ο οποίος είναι ένας από τα εκατομμύρια γαλαξιών του σύμπαντος.
Αυτό ακριβώς είσαι.


Evangelos Dimitriadis

18 Ιουνίου·

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να μιλάς στον φιλάργυρο για ελεημοσύνη και αφιλοχρηματία, στον σαρκολάτρη και φιλήδονο για αγνότητα και σωφροσύνη, στον εγκληματία για την αξία της ζωής, στον μανιώδη καπνιστή για τον κίνδυνο της υγείας του, στον χαρτοπαίκτη για τον κίνδυνο να χάσει την περιουσία του.
Να μιλάς στο παιδί σου, στον μαθητή σου, στον διπλανό σου, στον φίλο σου για την θεραπεία του πάθους του όταν αυτός σου φαίνεται πως τρέχει ασυγκράτητος πίσω από αυτό.
Μπορεί να έχεις την εντύπωση πως φαντάζεις γραφικός μπροστά σ' αυτόν με όσα του λες, όμως μπορείς να σιωπήσεις;
Μπορείς να τον βλέπεις να τρέχει προς τον γκρεμό και να μην τον συγκρατήσεις; Η αδιαφορία σου τότε θα είναι εγκληματική.
Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα το οποίο θα γιορτάσουμε αυτές τις ημέρες να μας δίνει την διάκριση για να συμβουλεύουμε όταν πρέπει και όπως πρέπει. Πάνω από όλα όμως να μιλά αντί για τα χείλη μας, το παράδειγμά μας.
Καλό τριήμερο αγαπητοί φίλοι.

Μου αρέσει!υπάμαι...

Έλεος!

Σχολιάστε

Κοινοποιήστε

31Οι Nantiaz Nantiaz, Anastasios Symeonidis και 29 ακόμη

Σχόλια

Δέσποινα ΚοκκίνουΈχει νόημα όταν τους αγαπααμε και νοιαζόμαστε....καλημέρα...


Evangelos Dimitriadis

19 Ιουνίου ·

" Εγώ όλα τα αποδίδω στον Θεό για τη δόξα Του. Πιστεύω για τον εαυτό μου ότι είμαι μια παλιοσωλήνα σκουριασμένη που όμως διοχετεύει το ύδωρ το ζων, το πεντακάθαρο, γιατί πηγάζει από το Πνεύμα το Άγιον. Όταν διψάς πολύ δεν σκέπτεσαι αν η σωλήνα, που το νερό περνάει, είναι πλαστική, μεταλλική, σκουριασμένη. Σ' ενδιαφέρει το νερό. Ενώ εγώ είμαι με την ψυχή στα χείλη, ο κόσμος έρχεται σ' εμένα τον ταπεινό. Δεν έχει τίποτα να πάρει από εμένα. Εγώ δεν έχω τίποτα, ο Χριστός μόνο έχει το παν ".
άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης


Evangelos Dimitriadis

20 Ιουνίου ·

" Να χαίρεσθε όσα μας περιβάλλουν. Όλα μας διδάσκουν και μας οδηγούν στον Θεό. Όλα γύρω μας είναι σταλαγματιές της αγάπης του Θεού. Και τα έμψυχα και τα άψυχα και τα φυτά και τα ζώα και τα πουλιά και τα βουνά και η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και ο έναστρος ουρανός. Είναι οι μικρές αγάπες μέσα από τις οποίες φθάνομε στη μεγάλη Αγάπη, τον Χριστό.
Τα λουλούδια, για παράδειγμα, έχουν τη χάρη τους, μας διδάσκουν με το άρωμά τους, με το μεγαλείο τους. Μας μιλούν για την αγάπη του Θεού. Σκορπούν το άρωμά τους, την ομορφιά τους σε αμαρτωλούς και δίκαιους " .
άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης


Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.

25 Ιουνίου ·

Δεν μπορείς να συγκεντρώσεις τόσους ανθρώπους για να σε ακούσουν, απλά και μόνο επειδή είσαι καλός καλλιτέχνης. Ο κόσμος εκτιμά και τον καλό χαρακτήρα των διάσημων ανθρώπων.
Συγχαρητήρια στον υπέροχο Αντώνη Ρέμο, συγχαρητήρια και στους διοργανωτές.

Είμασταν όλοι εκεί.


Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.

26 Ιουνίου ·

Μια πρώτη συνάντηση των αποφοίτων έτους 1983 του 1ου Λυκείου Σερρών έγινε σήμερα στο "New York". Φυσικά έλειπαν πολλοί, αλλά θα ξανασυναντηθούμε και πιστεύω να είναι παρόντες.
Τα συναισθήματα, όταν έχεις να συναντήσεις κάποιους παλιούς συμμαθητές πάνω από τριάντα χρόνια, περιγράφονται με μια λέξη: ΥΠΕΡΟΧΑ.

Όταν έχεις απέναντί σου ωραίους ανθρώπους με πολύ καλούς χαρακτήρες, είναι αναμενόμενο να περάσεις θαυμάσια.
Τελικά, όπως είπε μια συμμαθήτριά μας, ήμασταν πολύ καλή "φουρνιά" μαθητών. Ναι ήμασταν.


Evangelos Dimitriadis

27 Ιουνίου ·

Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με τους συμμαθητές αποφοίτους 1983 του 1ου Λυκείου Σερρών ήθελα να σας μεταφέρω το θαυμάσιο συναίσθημα από την χαρά της επικοινωνίας η οποία ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων.
Κάποιοι άφησαν τις παραλίες, κάποιοι έκαναν χιλιόμετρα για να παραβρεθούν και το τελικό αποτέλεσμα μιας υπέροχης επικοινωνίας μεταξύ μας, μας αποζημίωσε όλους.
Είναι αλήθεια πως αν αποκτήσεις ότι ονειρεύεσαι στη ζωή σου, αλλά στερηθείς την επικοινωνία και ψυχική επαφή με
 τους ανθρώπους, θα είσαι πολύ δυστυχισμένος. 
Συνεπώς ξεβολευτείτε, κινηθείτε προς συνάντηση με φίλους, συνεργάτες, συμμαθητές, συνανθρώπους και η χαρά της επικοινωνίας θα εξαφανίσει τον οποιονδήποτε κόπο σας.
Όπως λένε κάποιοι "μόνος ούτε στον παράδεισο δεν αντέχεις". 
Μα ακριβώς αυτός είναι ο παράδεισος η χαρά της συνεχούς επικοινωνίας με τους ανθρώπους και με τον Θεό.


Evangelos Dimitriadis

29 Ιουνίου ·

Αυτό που χρειαζόμαστε σαν χώρα δεν είναι η απλή αναλογική, αλλά απλά η κοινή λογική.


Evangelos Dimitriadis

1 Ιουλίουστις 9:49 μ.μ.·

Το γυμνό είναι το ωραίο;
Θα πείτε ρητορική ερώτηση, αλλά έχω την εντύπωση πως με τον καταιγισμό γύμνιας που κυκλοφορεί, θα χάσουμε σταδιακά την αίσθηση του πραγματικά ωραίου.


Evangelos Dimitriadis

2 Ιουλίουστις 5:41 μ.μ.·

Με αφορμή πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία:
Ο καλλιεργημένος άνθρωπος δεν προσβάλλει ποτέ τον συνομιλητή του μπροστά σε άλλους, με χοντροκομμένα "αστεία" με τα οποία μόνον αυτός γελάει.
Ο καλλιεργημένος άνθρωπος σέβεται την αξιοπρέπεια του άλλου και για αυτό γνωρίζει πότε να μιλήσει και τι να πει.
Είναι κρίμα να βλέπεις ασπρομάλληδες οι οποίοι ακόμα παραμένουν ακαλλιέργητοι. Πότε έχουν σκοπό να αλλάξουν;
Να μην αφήνετε αναπάντητες τις χοντράδες τους. Να τους βάζετε στη θέση τους με ευγένεια και ανωτερότητα.


Evangelos Dimitriadis

3 Ιουλίουστις 4:07 μ.μ.·

Διάβασα κάπου στο διαδίκτυο την παρακάτω θαυμάσια ευχή:
" Χρόνια πολλά σε μια ψυχή γεμάτη καλοσύνη που ο Θεός μόνο χαρές αξίζει να της δίνει ".
Εύγε και σ' αυτόν που εύχεται τόσο αγαπητικά και ωραία, εύγε και

σ 'αυτόν που κατόρθωσε να ομορφύνει τόσο την ψυχή του, ώστε να είναι άξιος να δέχεται τέτοια υπέροχη ευχή.
Και σκέφτομαι πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να πλησιάσουμε αυτές τις ψυχούλες.
Έχουμε πολύ εγωϊσμό μπροστά μας να τσακίσουμε. 
Έχουμε όμως και Παντοδύναμο βοηθό εκεί ψηλά.


Evangelos Dimitriadis

5 Ιουλίουστις 5:11 μ.μ.·

Έχει άραγε τέλος στον καθέναν μας, η εσωτερική μάχη των "θέλω" με τα "πρέπει";
Έχω την εντύπωση πως μπορεί να γίνει μόνο όταν τα "πρέπει" έχουν βάση την αγάπη και ταυτόχρονα τα "θέλω" αρχίσουν να πλησιάζουν στα "πρέπει".


Evangelos Dimitriadis

7 Ιουλίουστις 12:59 μ.μ.·

Υπέροχη ελληνική γλώσσα. Το ανακάλυψα στο διαδίκτυο, διαβάστε το.
Τι σημαίνει «Α μπε μπα μπλον του κείθε μπλον»;;;
«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…»
Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη! Μεταξύ πολλών παραδειγμάτων ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα:
Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι : δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαν
τασίας και κουταμάρας.
«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.» Τι σημαίνουν αυτά;
Η όλη στιχομυθία, προέρχεται από παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες (και όχι μόνον), και ταυτόχρονα γυμνάζονταν στα μετέπειτα αληθινά πολεμικά παιχνίδια.
«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δείθεν επιτιθέμενη ομάδα)
Τι σήμαιναν αυτά; Μα..απλά ελληνικά είναι! « Σε απεμπολώ, σε απωθώ, σε σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (βλ. έμβολο) με το δόρυ μου, με το ακόντιό μου!!!
http://maiandros.blog-spot.gr


Evangelos Dimitriadis

8 Ιουλίουστις 5:02 μ.μ.·

"Αν ρωτήσεις μια μύγα: "έχει λουλούδια εδώ στην περιοχή;", θα πει : "δεν ξέρω, εκεί κάτω στον λάκκο έχει κονσερβοκούτια, κοπριές, ακαθαρσίες", και θα σου αραδιάσει όλες τις βρωμιές στις οποίες πήγε.
Αν όμως ρωτήσεις μια μέλισσα: "είδες καμιά ακαθαρσία εδώ στην περιοχή;" , θα σου πει: "όχι δεν είδα πουθενά, εδώ ο τόπος είναι γεμάτος από ευωδιαστά λουλούδια" και θα σου αναφέρει ένα σωρό λουλούδια του κήπου, του αγρού κ.λ.π.

Όπως έχω καταλάβει, άλλοι άνθρωποι μοιάζουν με την μέ
λισσα και άλλοι με την μύγα. Αυτοί που μοιάζουν με την μύγα ψάχνουν σε κάθε περίπτωση να βρουν τι κακό υπάρχει και ασχολούνται μ' αυτό.
Αυτοί που μοιάζουν με την μέλισσα βρίσκουν παντού ότι καλό υπάρχει.
Ο βλαμμένος άνθρωπος βλαμμένα σκέφτεται, όλα τα παίρνει στραβά, όλα τα βλέπει ανάποδα. Ενώ όποιος έχει καλούς λογισμούς, ότι και να δει, ότι και να του πεις, θα βάλει καλό λογισμό.
Βλέπει για παράδειγμα την κακότητα ενός εγκληματία, αλλά σκέφτεται πως εκείνος έφτασε στο σημείο να κάνει εγκλήματα γιατί δεν βοηθήθηκε (οικογένεια, ανατροφή), και ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να ήταν στη θέση του, αν δεν τον βοηθούσε ο Θεός.
Ξεκινάει κανείς να πάει κάπου, παθαίνει μια μικρή βλάβη το αυτοκίνητό του και καθυστερεί λίγο να φτάσει στον προορισμό του. Αν έχει καλό λογισμό θα πει:" Φαίνεται ο καλός Θεός έφερε αυτό το εμπόδιο γιατί ίσως θα πάθαινα κάποιο ατύχημα, αν δεν είχα αυτή την καθυστέρηση. Δόξα τω Θεώ". Αν έχει κακούς λογισμούς θα τα βάλει με τον Θεό και θα βρίζει:" Να θα πήγαινα νωρίτερα, άργησα, τι αναποδιά! Και αυτός ο Θεός ....".
Είναι μερικοί που βλέπουν π.χ. μια κίνηση και λένε:"α έτσι θα έγινε" και ύστερα καταλήγουν να είναι σίγουροι ότι έτσι έγινε. Ή βλέπουν τον άλλο σοβαρό και νομίζουν ότι έχει κάτι μαζί τους, ενώ ο άλλος μπορεί να είναι σοβαρός γιατί τον απασχολεί κάτι". 
άγ. Παΐσιος αγιορείτης 
(από το βιβλίο "Γέροντος Παϊσΐου αγιορείτου Λόγοι, Πνευματικός αγώνας)


Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 7 νέες φωτογραφίες.

12 Ιουλίου στις 4:02 μ.μ. ·

Συνεχίζοντας μετά τον αγαπητόBasilis Kiossesτην παρουσίαση των βραβείων που μας απένειμαν οι μαθητές της Γ' τάξης του 5ου Γυμνασίου, σας παρουσιάζω με μεγάλη μου χαρά και ακόμα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη και αγάπη προς τους μαθητές μου, τα δυο μου βραβεία: του sporty (αθλητικού) και friendly (φιλικού) καθηγητή.
Να είστε καλά παιδιά τα συναισθήματα είναι αμοιβαία, καλή ξεκούραση και καλή συνέχεια στο Λύκειο.


Evangelos Dimitriadis

14 Ιουλίουστις 12:24 μ.μ.·

"Να πες πως μας φέρνουν τώρα δέκα δαμάσκηνα. Αν εγώ από λαιμαργία φάω τα οκτώ και σου αφήσω τα δύο, θα σε αδικήσω. Αν πω: "αφού είμαστε δύο, θα φάω τα πέντε και θα σου αφήσω τα άλλα πέντε", τότε έχω την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Αν όμως δω ότι σου αρέσουν τα δαμάσκηνα και φάω μόνον ένα και σου πω: "φάε εσύ τα υπόλοιπα, γιατί εμένα δεν μου πολυαρέσουν, αλλά με πειράζουν και στα έντερα", τότε έχω την θεία δικαιοσύνη.
Θεία δικαιοσύνη είναι να κάνεις αυτό που αναπαύει τον άλλον".
άγ. Παΐσιος αγιορείτης
Για όσους ίσως δεν το ξέρουν η μνήμη του τιμάται πλέον στις 12 Ιουλίου.


Evangelos Dimitriadis

15 Ιουλίουστις 11:36 π.μ.·

Μην περιμένουμε την "επί γης ειρήνη", όσο διώχνουμε από την ζωή μας Αυτόν που δίνει την ειρήνη.


Evangelos Dimitriadis

22 Ιουλίουστις 5:20 μ.μ.·

"Ο ταπεινός ποτέ δεν πέφτει. Από που να πέσει, αφού βρίσκεται κάτω από όλους;"
Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος
Είναι αξιοθαύμαστο πράγματι το πως δοξάζει ο Θεός τους ταπεινούς ανθρώπους. Σαν σήμερα 22 Ιουλίου ημέρα εορτής της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής θυμάμαι πάντα την επίσκεψή μου στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος, όπου φυλάσσεται το χέρι της αγίας. Ο Θεός δοξάζει αυτή την αγία με το ζεστό χέρι της το οποίο έχει 37 βαθμούς θερμοκρασία, αιώνες μετά την κοίμησή της. Ανεξήγητο από φυσικής άποψης, το προσκύνησα όμως και το ένιωσα προσωπικά.


Evangelos Dimitriadis

30 Ιουλίου 2016 

Η άμμος (αμμούδα) είναι βαρύτερη από πέτρα.
Για όλους όσους θεωρούν ότι εφόσον οι πράξεις τους δεν εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα βρίσκονται ..... ένα βήμα πριν την αγιότητα.
" .... και οι μικρές αμαρτίες έχουν και αυτές βάρος. Όταν πήγαινα στον παπα-Τύχωνα να εξομολογηθώ, δεν είχα τίποτε σοβαρό να πω και μου έλεγε:" αμμούδα παιδάκι μου, αμμούδα". Οι μικρές αμαρτίες μαζεύονται και κάνουν έναν σωρό αμμούδα, που είναι όμως βαρύτερη από μια μεγάλη πέτρα. Ο άλλος που έχει κάνει έ
να αμάρτημα μεγάλο, το σκέφτεται συνέχεια, μετανοεί και ταπεινώνεται. Εσύ έχεις πολλά μικρά. Εάν όμως εξετάσεις τις συνθήκες με τις οποίες εσύ μεγάλωσες και τις συνθήκες με τις οποίες μεγάλωσε ο άλλος, θα δεις ότι είσαι χειρότερος από εκείνον.
....... Δεν πρέπει να βγάζει κανείς συμπεράσματα για έναν άνθρωπο από αυτό που φαίνεται, εάν δεν μπορεί να διακρίνει αυτό που κρύβεται".
άγ. Παΐσιος αγιορείτης


Evangelos Dimitriadis

31 Ιουλίου 2016

Θάλασσα πανέμορφη, αλλά που σπάνια είσαι ήρεμη και πάντα έχεις κύμα, για αυτό μοιάζεις με τον κόσμο στον οποίο οι συνεχείς μεταβολές, οι συγκρούσεις και οι αντιτιθέμενες ιδέες, είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Αρχή φόρμας

Αρχή φόρμας

 

 

Εύγε στην "Ορθόδοξη" Ελλάδα. Το είδαμε και αυτό σήμερα. Κάποιοι που αυτοαποκαλούνται "αντιεξουσιαστές" εισέβαλαν στον μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, διέκοψαν την Θ.Λειτουργία, προπηλάκισαν έναν από τους ιερείς, μοίρασαν φυλλάδια υπέρ των μεταναστών και αποχώρησαν. 
Την Θ.Λειτουργία την σεβάστηκαν αμέτρητες φορές οι Τούρκοι κατακτητές όπως και οι Γερμανοί ναζιστές και την διέκοψαν σήμερα οι "Έλληνες" αντιεξουσιαστές. 
Είναι σίγουρο πως αυτά τα ταλαίπωρα ανθρωπάκια δεν έχουν ιδέα για την Θ.Λειτουργία και ακόμα περισσότερο ότι η Εκκλησία δεν είναι παπαδομάγαζο και δεν ανήκει ούτε στον Άνθιμο ούτε σε κανέναν άλλο, αλλά κεφαλή της και αρχηγός της είναι ο ίδιος ο Χριστός.
Αν αυτή δεν είναι φασιστική ενέργεια, όπως άλλωστε οι καταλήψεις κτιρίων, πανεπιστημίων κ.λ.π. , τότε τι είναι;
Φασισμός είναι οτιδήποτε καταπατά με το "έτσι θέλω" τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τα πιστεύω του άλλου.
Ας τους μαζέψει λοιπόν κάποιος, γιατί η υπομονή μας έχει και τα όριά της.
 
 

"Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας". 
Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, προς τους αντιεξουσιαστές, για την εισβολή τους την Κυριακή στον μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης.
Το αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει άμεση καταδίκη του γεγονότος ούτε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ούτε από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λ.π.
Εδώ πληγώνει κάποιος, κακώς φερόμενος, το φτερό μιας πεταλούδας και αμέσως γίνεται χαμός ανά τον κόσμο, διότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των πεταλούδων, όταν όμως πρόκειται για ορθόδοξους χριστιανούς σφυρίζουν όλοι αδιάφορα, είτε παραβιάζονται τα δικαιώματά τους είτε σφάζονται από αλλόθρησκους όπως στην Συρία, στην Αφρική και αλλού. Τι υποκρισία Θεέ μου.
Ειλικρινά δεν μπορώ να θεωρήσω αληθινή αγάπη το να μου λέει κάποιος πως αγαπά τα ζώα αλλά αδιαφορεί για τον Χριστό και τους χριστιανούς, πως αγαπά τους μετανάστες αλλά αδιαφορεί για τον Χριστό και τους χριστιανούς, πως αγαπά την πατρίδα του αλλά αδιαφορεί για τον Χριστό και τους χριστιανούς, γιατί απλά ο Χριστός είναι η ΑΓΑΠΗ. 
Όταν οι άγιοι αγαπούσαν η αγάπη τους ξεχύνονταν αδιακρίτως σε ολόκληρη την πλάση, σε φυτά, ζώα και ανθρώπους κάθε χρώματος και ιδεολογίας. Αγάπη μόνο σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και ταυτόχρονα μίσος στους ορθόδοξους χριστιανούς και στον Χριστό δεν είναι πραγματική αγάπη.
 
 
 

Evangelos Dimitriadis
9/8/2016

Όσο υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες οι οποίοι δακρύζουν στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνου, υπάρχει μέλλον για αυτή την χώρα.
Συγχαρητήρια στην χρυσή ολυμπιονίκη μας Άννα Κορακάκη.

http://www.sport-fm.gr/article/i-aponomi-ta-dakrua-tis-annas-kai-o-ethnikos-umnos-video/3191401


Evangelos Dimitriadis

13/8/2016

Με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο που πλησιάζει:
" Οι άγιοι που έλεγαν "είμαι αμαρτωλός, ελεεινός" το πίστευαν, γιατί τα μάτια της ψυχής τους είχαν γίνει μικροσκόπια. Όσο προχωρούσαν στην πνευματική εργασία, αποκτούσαν ισχυρότερο μικροσκόπιο και έβλεπαν ότι είναι πιο αμαρτωλοί.
Να τώρα βλέπω με γυμνό μάτι το χέρι μου και μου φαίνεται όμορφο. Αν όμως το δω με φακό, θα δω αυτές τις τρίχες, που καλά-καλά τώρα δεν τις βλέπω, σαν κυπαρισσάκια! "Βρε παιδάκι μου, τι είμαι; αγριάνθρωπος;" θα πω. Αν δουλεύετε έτσι πνευματικά, θα σιχαθείτε τον παλαιό εαυτό σας.
Ο παλαιός μας άνθρωπος είναι ένας κακός ενοικιαστής μέσα μας και για να φύγει, πρέπει να γκρεμίσουμε το σπίτι και να αρχίσουμε να χτίζουμε την νέα οικοδομή, τον καινό άνθρωπο".
άγ. Παΐσιος αγιορείτης
Διαβάζοντας κάτι τέτοια σκέφτομαι πως συγκεντρώνουμε, εμείς και τα παιδιά μας, γνώσεις, πτυχία, αποκτούμε δεξιότητες αθλητικές, μουσικές, καλλιτεχνικές και πολλές άλλες, αλλά σε αυτό που ονομάζεται "πνευματική εργασία" όχι απλά είμαστε στάσιμοι, αλλά έχουμε σπαταλήσει άσκοπα πολλά χρόνια. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για ένα ξεκίνημα.
Καλό Δεκαπενταύγουστο, καλή Παναγιά σε όλους, αγαπητοί φίλοι.


Evangelos Dimitriadis

14/8/2016

«Στην κόλαση θα δεις πολλούς και διάφορους, προσευχόμενους, ελεήμονες, μοναχούς, ιερείς, εγκρατείς, παρθένους. Στην κόλαση δεν θα δεις ταπεινούς. Οι ταπεινοί γεμίζουν τον παράδεισο».

παπα-Τύχων ο αγιορείτης 

Εντυπωσιακό, αλλά πως κατακτά κάποιος την ευλογημένη ταπείνωση;
Εμείς δεν δεχόμαστε, όχι απλά αρνητικά σχόλια από τους άλλους, αλλά ακόμα και το ειρωνικό βλέμμα ή την υποψία ότι κάποιος πιθανόν να μας κακολογεί. Αμέσως φουντώνει ο εγωϊσμός μας. Πιστεύουμε πάντα ενδόμυχα μέσα μας πως είμαστε σημαντικοί, σπουδαίοι, μεγάλοι και τρανοί.
Η ταπείνωση, λένε οι θεολόγοι, είναι μία σκάλα με εκατομμύρια σκαλοπάτια. Το πρώτο σκαλοπάτι πατά στη γη, και το τελευταίο, αν υπάρχει για εμάς, ακουμπά στον ουρανό. Το πρώτο είναι η στοιχειώδης ταπείνωση, και το τελευταίο είναι η "τελεία" ταπείνωση, που είχε η Παναγία.
Να λοιπόν ποια θα έχουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση. Η Παναγία ας γίνει το πρότυπο ταπείνωσης το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε.


Evangelos Dimitriadis

15/8/2016

Διάλογος του βυζαντινού αυτοκράτορα Θεόφιλου με την Κασσιανή.
Θεόφιλος: «Ως άρα δια γυναικός ερρύη τα φαύλα» «Από μία γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα κακά [πράγματα]», αναφερόμενος στην αμαρτία και τις συμφορές που προέκυψαν από την Εύα.
Κασσιανή: «Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα» «Και από μία γυναίκα [ήρθαν στον κόσμο] τα καλά [πράγματα]», αναφερόμενη στην ελπίδα της σωτηρίας από την ενσάρκωση του Χριστού μέσω της Παναγίας.
Αυτής της γλυκιάς μητέρας όλων μας, της Παναγίας γιορτάζουμε σήμερα την κοίμηση. Ο Θεός δεν επέτρεψε να αποσυντεθεί στο χώμα το πανάγιο σώμα της για αυτό και όταν άνοιξαν τον τάφο της δεν βρήκαν το σώμα. "Μετέστη προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της Ζωής".
Η Παναγία μας δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο. Θέλουμε να έρχονται από εμάς στον κόσμο τα φαύλα ή τα κρείττονα;
Η Παναγία διάλεξε να έρθουν από αυτή τα κρείττονα.
Βοήθησέ μας Παναγία μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμά σου.

 

 

 

 

«Οι Έλληνες έχουμε την ψυχή να φτάνουμε εκεί που αξίζουμε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που ο εθνικός μας ύμνος έχει ακουστεί δύο φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θέλω να αφιερώσω το χρυσό μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα», Λευτέρης Πετρούνιας.
Εύγε στην Ελληνική λεβεντιά.

 

 

 

 

 

 
 
 
Evangelos Dimitriadis

17/8/2016

Μια θέση στο πάνθεον των Ελλήνων αθλητών αλλά και των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει κατακτήσει από το απόγευμα της Τρίτης ο Σπύρος Γιαννιώτης.
Ο Κερκυραίος πρωταθλητής έχασε στο φώτο φίνις το χρυσό για μια χεριά. 
Ο ίδιος απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι ζητώντας να μην προχωρήσει η ένσταση για να πάρει κι αυτός χρυσό μετάλλιο.
«Σίγουρα ήθελα να βγω πρώτος! Εξάλλου για αυτό κολυμπήσαμε όλοι για να νικήσουμε. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι πέτυχα αυτό που είχα βάλει ως στόχο. 
Να πάρω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αισθάνομαι περήφανος που το πέτυχα. Σήμερα ειδικά στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό του 'δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς ότι έχεις’. Δώστα όλα για όλα είναι η τελευταία σου ευκαιρία’ και αυτό έκανα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε «Πήγαινα μηχανικά, είχα κλείσει τα μάτια… Δεν μου βγήκε η χεριά για να χτυπήσω πρώτος με το χέρι, συμβαίνουν αυτά. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου και έδωσα το 110% των δυνάμεων μου. Είχα κουραστεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, αλλά οι κόποι μου δικαιώθηκαν».
Εύγε σου Σπύρο, στις καρδιές μας είσαι πρώτος. Εσάς πρέπει να έχουν σαν παράδειγμα οι νέοι μας.
Ειλικρινά σας λέω, αγαπητοί φίλοι, αυτές τις ημέρες που παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχω γεμίσει όχι μόνο εθνική υπερηφάνεια, αλλά το σημαντικότερο ελπίδα, ότι με αυτούς τους λεβέντες άνδρες και γυναίκες που βγάζει αυτή η χώρα, θα φτάσουμε εκεί ψηλά που αξίζει στην Ελλάδα μας.

 

 

 

 

 
 

Evangelos Dimitriadis

18/8/16

 

Όχι επειδή είμαι και φυσικός, αλλά είναι πετυχημένο:
-Τι πανέξυπνο που' ναι αυτό το ψάρι.
-Είναι fishικός.

 

 

 

Ο Evangelos Dimitriadis πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.

20/8/2016

Μπράβο στην Κατερίνα για το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας. Μπράβο για τις ταπεινές δηλώσεις της "συγγνώμη που σας ξενύχτησα", μπράβο για το παράδειγμά της. 
Συγχαρητήρια σε όλους τους ολυμπιονίκες μας, συγχαρητήρια και σε όσους αγωνίστηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν μετάλλιο.
Το ξαναλέω οι νέοι μας πρέπει να έχουν τέτοια πρότυπα.
Άραγε ποια μεταχείριση και επιβράβευση θα έχουν από το επίσημο κράτος οι αθλητές μας;
Μήπως παρόμοια με αυτή του Πύρρου Δήμα, για τον οποίο έμαθα πως κάποια εφημερίδα (κυβερνητική) έγραψε σχόλια τα οποία κάθε άλλο παρά τιμούν τον μεγάλο αυτό αθλητή; 
Όταν δοξάζουν οι αθλητές μας την Ελλάδα όλοι οι αξιωματούχοι θέλουν να τους συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους, μόλις όμως εκφραστούν σε κάποιο θέμα ενάντια στις απόψεις της οποιασδήποτε κυβέρνησης, αυτομάτως πρέπει να μειωθούν και να εξευτελιστούν. Ντροπή.
Από ότι μαθαίνω ο Πύρρος Δήμας δέχθηκε θέση στην ομοσπονδία άρσης βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτοί εκτίμησαν την προσφορά του και την τεράστια εμπειρία του. 
Μην πτοείστε αγαπητοί νέοι. Είναι σίγουρο πως για να φτάσετε στην επιτυχία πρέπει να κουραστείτε πολύ, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά από τους μικρούς και τιποτένιους ανθρώπους που θα συναντήσετε μπροστά σας. Δυστυχώς πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και με αυτούς. Όμως η κορυφή σας περιμένει, στον αθλητισμό, στις σπουδές, στο επάγγελμά σας, στην οικογένειά σας και σε ότι άλλο κάνετε με μεράκι στην ζωή σας. 
Καλή επιτυχία.

Katerina Stefanidou gold Rio 2016

 

 

 

 Hellenic metals Rio 2016

 

 

 

 

 

 

 

Evangelos Dimitriadis

21/8/2016

Μεταβαίνοντας το καλοκαίρι από τις Σέρρες στις κοντινές παραλίες, περνώντας από την Αμφίπολη και τον Τύμβο Καστά, αναρωτιόμουν κάθε φορά: "τι γίνεται εκεί πάνω; κινείται κάτι ή κατά την προσφιλή Ελληνική τακτική σταμάτησε κάθε κίνηση, όπως και κάθε χρηματοδότηση;"
Ειλικρινά θα ήθελα κάποιος από τους τοπικούς άρχοντες ή όποιος γνωρίζει κάτι, να μας ενημερώσει.
Είναι πραγματικά θλιβερό και εξοργιστικό σε μια εποχή που η χώρα και η τοπική κοινωνία χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ, να αφήνεται στην τύχη του ένα τεράστιας αξίας μνημείο.
Ένα μνημείο το οποίο αν αξιοποιηθεί στοιχειωδώς θα αποφέρει παγκόσμια προβολή στην περιοχή μας και φυσικά πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και το σημαντικότερο θα αποστομώσει τους ανά την υφήλιο ανιστόρητους, οι οποίοι "βάφτισαν" τους Σλάβους των Σκοπίων "Μακεδόνες".
Είναι εθνική αυτοκτονία οι άλλοι να επιμένουν στο ψέμα τους και η Ελλάδα να έχει τις αποδείξεις στα χέρια της και να τις κρύβει.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω , θα πείτε για τα γραφόμενά μου, το ξέρω αλλά δεν μπορώ τους αδρανείς, αναποτελεσματικούς και μόνο με ιδιοτέλεια ενεργούντες άρχοντες και αξιωματούχους και έναν λαό που πέρα από τον εαυτό του δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο.
"Εγώ θα δώσω την λύση;" είναι η κλασσική απάντηση του νεοέλληνα. Φυσικά και εσύ πρέπει να συμβάλλεις στην λύση.
Γιατί τελικά αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής.

 

 

 

 
 
Evangelos Dimitriadis
23/8/2016
 
 
Όπως το οποιοδήποτε κενό στη φύση, σπεύδει με βία να το γεμίσει ο αέρας ή το νερό, έτσι και το κενό στους λογισμούς μας, στην ψυχή μας και στην ζωή μας είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να παραμείνει κενό.
Δεν αρκεί λοιπόν να προσπαθούμε να μην έχουμε κακούς λογισμούς, κακία στην ψυχή και την ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γεμίζουμε το κενό που δημιουργείται από την εκδίωξη του κακού, με ότι καλό και αγαθό.
Ειδάλλως το κακό που προσπαθούμε να διώξουμε, θα επιστρέψει δριμύτερο και με περισσή βία θα γεμίσει το κενό, βυθίζοντάς μας στην πλήρη δυστυχία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Evangelos Dimitriadis
26/8/2016
 

Τελικά τρίτωσε το κακό. 
Μετά τα προσβλητικά σχόλια προς τον Πύρρο Δήμα, ακολούθησαν ειρωνικά σχόλια προς την Κατερίνα Στεφανίδη και το κερασάκι στην τούρτα η "παράλειψη" πρόσκλησης της Άννας Κορακάκη στην τελετή βράβευσης των ολυμπιονικών.
Σας τα παραθέτω όπως τα βρήκα στο διαδίκτυο:
1. Για τον Πύρρο Δήμα:
Η εφημερίδα (Αυγή) μεταξύ άλλων είχε γράψει: «Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας; Διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της πατρίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών».
2. Για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είχε το θάρρος να δηλώσει πως τους θυμούνται τους αθλητές κάθε τέσσερα χρόνια.
Από κάποιο στέλεχος της κρατικής ΕΡΤ την οποία πληρώνουμε όλοι μας:
" Η σημαιοφόρος μας
Λάθη κάνει η Κατερίνα Στεφανίδη, τώρα που είναι καβάλα στο άλογο. Σε ξέραμε Κατερίνα και σένα και την Κυριακοπούλου. Άρα, δεν ασχολούνται τα ΜΜΕ μαζί σου κάθε 4 χρόνια. Τώρα το ότι δεν υπάρχουν παπαράτσι κάθε μέρα έξω από το σπίτι σου, έχεις δίκιο. Αλλά μένεις λίγο μακριά βρε Κατερίνα. Που να έρθουν USA, εύκολο είναι;
Και η "Αυγή" Κατερινάκι, ναι, life style περιοδικό είναι. Και μόνο που αναρωτιέσαι τι διάολο είναι αυτή η Αυγή, κάτι δείχνει. Είναι λίγο γκάου η Κατερίνα μας ή λάθος κάνω;"
3. Τελειώνοντας διαβάστε ένα μέρος της δήλωσης της Άννας Κορακάκη και θαυμάστε αγάπη για την Ελλάδα και σεβασμό προς την οικογένειά της:
"....... Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά...

Αυτό που θέλω να πω και να το θυμούνται όλοι, είναι ότι εγώ μάτωνα, ματώνω και θα ματώνω για πάντα να αγωνίζομαι για τη χώρα μας, την Ελλάδα, να σηκώνω ψηλά τη σημαία μας και να δίνω λίγη χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον κόσμο που με στηρίζει, με πιστεύει και μου δίνει δύναμη με τις ευχές και την αγάπη του και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι'αυτό!

Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να με ρίξει. Κι αυτό γιατί ανήκω σε μια οικογένεια δεμένη, που μ'έχει εξοπλίσει με ατσάλινη θέληση, πείσμα και δύναμη -τόση που πολλοί δεν την αντέχουν. Αφού δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκατάλειψω ποτέ. Όπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι.

Άννα Κορακάκη".
Εύγε σου Άννα. Τι σχόλιο να κάνει κάποιος σ' αυτά τα υπέροχα λόγια, τα οποία καλύπτουν και τους άλλους αθλητές, αλλά και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σε αυτή την χώρα, μαθητή, φοιτητή, επαγγελματία, εργαζόμενο, οικογενειάρχη, επιχειρηματία και κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα.
Να είσαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλοί πραγματικοί Έλληνες με αγάπη για αυτή την χώρα, οι οποίοι σας έχουν όλους εσάς στην καρδιά τους. Συνέχισε τις προσπάθειες και εσύ και όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με μικρούς και τιποτένιους ανθρώπους. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η επιτυχία τελικά μας στεφανώνει.