Αρχείο για Σεπτεμβρίου, 2010

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πληροφορικής, Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής στη Ρόδο, οργάνωσαν στις 28 Σεπτέμβρη στο 6ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου συνάντηση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων (Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Ξενογλώσσσων, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής) που υπηρετούν στα Δημοτικά σχολεία του νησιού της Ρόδου. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γενικού μέρους ακολούθησαν συναντήσεις σε ομάδες ανά ειδικότητα με τον αντίστοιχο Σχολικό Σύμβουλο. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Η Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου   ( ΕΠ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Δ. ) σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου κ. Τσαμπίκα Καράκιζα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής σύμπραξης Grundtvig με θέμα “Becomimg Better Through Collaboration” που ανήκει στα Ευρωπαικά Προγραμμάτα Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει  workshop με θέμα:  «Βιωματικές τεχνικές για την ενδυνάμωση του μαθητή στο περιβάλλον της συνεργατικής μάθησης»

Το εργαστήριο απευθύνεται στους καθηγητές Αγγλικής της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και θα διεξαχθεί τη Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 6.30- 8.30 μμ στις εγκαταστάσεις του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, οδός Μιχαήλ Πετρίδη 29.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή αποστέλλοντας μήνυμα στο τηλέφωνο της ένωσης 6984841870 ή email στη διεύθυνση epekaded@gmail.com

Comments Κανένα σχόλιο »

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές τους έτσι όπως διαμορφώνονται στη σχολική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης των θεμάτων διδακτικής μεθοδολογίας με την αξιοποίηση ΤΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ TA ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ TOY ΕΑΕΠ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Comments Κανένα σχόλιο »

Από την ΠΕΚΑΠ (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής) μας στάλθηκε το έγγραφο-απάντηση του Υπουργείου, το οποίο απαντά θετικά στο αίτημα να προσμετρώνται στους ΠΕ19-20 τα μόρια πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στις ΤΠΕ (επίπεδο1) με βάση τα πτυχία. Δεν ξέρω αν είναι νίκη της κοινής λογικής και του αυτονόητου, είναι όμως οπωσδήποτε μια μερική αποκατάσταση της αδικίας που έδινε τα μόρια πχ στον επιμορφωμένο και δεν τα έδινε στον επιμορφωτή. Βέβαια το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ολοκληρωτικά. Υπάρχει η περίπτωση εκπαιδευτικών, κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με άμεση σχέση και εκπαιδευτική εμπλοκή με την πληροφορική που δεν παίρνουν τα παραπάνω μόρια. Και υπάρχει επίσης και το γενικότερο θέμα της αναγνώρισης της επιμόρφωσης στο πλαίσιο του έργου «Πράξη 1.2.2 “Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και πιστοποίηση”, Υποέργο 1 “Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής», ως επιμόρφωσης επιπέδου2. Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο.

Comments Κανένα σχόλιο »

Αγαπητοί συνάδελφοι

Δείτε στο επισυναπτόμενο, το κάλεσμα για την πρώτη συνάντησή μας, την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στο 7ο Γυμνάσιο, στη Μιχαήλ Πετρίδη.

Επισημαίνω ότι η συνάντηση αφορά και τους συναδέλφους μας που τοποθετήθηκαν στα δημοτικά ή που προσλήφθηκαν εκεί ως αναπληρωτές.

Καλή αρχή!

http://users.sch.gr/tsakarak/Yliko_Blog/Post/Synadisi_plirof_sept_10.doc

Comments Κανένα σχόλιο »

Συμμετοχή της Ένωσης Πληροφορικών στο WIE 2010- Workshop on Informatics in Education

Τρίπολη 11 Σεπτεμβρίου 2010

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα

Comments Κανένα σχόλιο »

Κατεβάστε από εδώ την ύλη των  πανελλαδικών εξετάσεων, για το σχολικό έτος 2010-2011

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou