Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Κα.Π), το παράρτημα Π.Ε.Κα.Π Κεντρικής ? Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε.Κα.Π.Κ.Δ.Μ.) και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. Σερρών διοργανώνουν σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, και το Τμήμα ΣΤ΄-Μελετών της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του Υπ.Ε.Π.Θ., το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση ? Το ψηφιακό σχολείο». Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη βράβευση των καλύτερων σχολικών δικτυακών τόπων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Παράλληλα για πρώτη φορά θα δοθεί βραβείο στον καλύτερο διαδικτυακό τόπο διοικητικής μονάδας (Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης).
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 σε παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο του «2ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνέδριου Ημαθίας» (23-25 Απριλίου 2010). Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Το συνέδριο απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων και σε στελέχη εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Το Συνέδριο απευθύνεται στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα που ασχολείται με τη διδασκαλία της Πληροφορικής στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και επιδιώκει να αποτελέσει ένα χώρο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής νέων ιδεών σχετικά με το επιστημονικό πεδίο της Διδακτικής της Πληροφορικής, τα προγράμματα σπουδών, τις νέες διδακτικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο παιδαγωγικό πλαίσιο της διδασκαλίας της Πληροφορικής. Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
O WRO (World Robot Olympiad ) είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 ? 17 ετών να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στην σημερινή εποχή . Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Η ΕΠΥ σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΠ διοργανώνει ημερίδα στις 29/01/2010 με θέμα το παρελθόν, παρόν και μέλλον του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ), στην Αθήνα.
Φυσικά αν το επιθυμείτε μπορείτε να συμμετάσχετε στην ημερίδα με κάποια ανακοίνωση. Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Δημοσιευμένο από Tsampika Karakiza στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία, tags: Άρθρα
Το πρόβλημα της ύπαρξης τόσων πολλών κενών σε καθηγητές πληροφορικής, στην αρχή της χρονιάς στα Δωδεκάνησα, έφερε στο προσκήνιο ένα δεύτερο εξ ίσου σοβαρό θέμα: Τι θα γινόταν με τα νησιά (Πάτμος, Λειψοί, Τήλος) όπου δεν υπήρχε εκπαιδευτικός να διδάξει το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα; Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Δημοσιευμένο από Tsampika Karakiza στην κατηγορία Παιδαγωγικά, tags: Άρθρα
Το κείμενο που ακολουθεί αφορά μια ερώτηση που ήταν θέμα σε εξετάσεις Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης:
«Να περιγράψετε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο».
Ένας φοιτητής απάντησε: «Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στο λαιμό του βαρόμετρου και στη συνέχεια κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα μέχρι να αγγίζει το έδαφος. Το ύψος του κτιρίου θα ισούται με το μήκος του νήματος συν το μήκος του βαρόμετρου». Συνέχεια… »
Ένα σχόλιο »