Αρχείο για Μαΐου, 2011

Δείτε εδώ τα θέματα και τις λύσεις για το Δομημένο Προγραμματισμό των ΕΠΑΛ
Δείτε εδώ τα θέματα και τις λύσεις για ταΔίκτυα Υπολογιστών ΙΙ των ΕΠΑΛ


Comments Κανένα σχόλιο »

Διαβάστε περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

Διαβάστε περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

Αυτή είναι μια πρόταση για μια διαθεματική παρουσίαση που κάνω στην Β’ Γυμνασίου σε συνδυασμό με την Γεωγραφία. Σε ένα διάστημα 6-8 μαθημάτων τους ζητώ να δημιουργήσουν μια παρουσίαση για μια πόλη της Ευρώπης. Μέσα από τα μαθήματα αυτά, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αναζήτηση περιεχομένου (κυρίως με το Wikipedia) μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το MS Powerpoint και κάνουν μια από τις πρώτες παρουσιάσεις τους.  Η λογική είναι ότι για 1-2 μαθήματα τους δείχνω πως να φτιάχνουν κάποιες βασικές διαφάνειες, πως να εισάγουν φόντο και κίνηση και τι να αποφεύγουν στην δημιουργία μιας παρουσίασης. Ύστερα, παρουσιάζω την πόλη της Λα Παζ (για να μην πάρω κάποια πόλη της Ευρώπης) και τους ζητώ να φτιάξουν μια παρουσίαση, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ενδεικτικά προτεινόμενη παρουσίαση που είναι απλή, χωρίς υψηλά στάνταρς . Στα υπόλοιπα μαθήματα, δημιουργούν τις δικές τους εργασίες και ύστερα τις παρουσιάζουν.

Γενικότερα, θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ καλή ανταπόκριση από τους περισσότερους μαθητές (όλοι σηκώθηκαν να παρουσιάσουν!). Πολλοί μαθητές έκαναν καλύτερη παρουσίαση από την ενδεικτικά προτεινόμενη, καθώς σίγουρα έχουν όλοι πολλές δεξιότητες που δεν αναδεικνύονται στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος.

Comments Κανένα σχόλιο »

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας διοργανώνουν φέτος στις 2-3 Ιουλίου στα Καμένα Βούρλα το 2ο Summer School στη Σχολική Ψυχολογία με τίτλο:

«Preventing Aggression, Anti-social Behaviors, and Bullying: Promoting Safe, Supportive, and Effective Schools»

(Πρόληψη της επιθετικότητας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και του εκφοβισμού: Προάγοντας Ασφαλή, Υποστηρικτικά και Αποτελεσματικά Σχολεία) με εισηγητή τον καθηγητή Shane Jimerson, πολύ γνωστό και διακεκριμένο συνάδελφο στο χώρο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Δείτε την Πρόσκληση, το έντυπο εγγραφής καθώς και άλλες πληροφορίες.

 

Comments Κανένα σχόλιο »

Από το τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνεται το CIE2011 που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  7-9 Οκτωβρίου 2011,  σε συνεργασία με την ΕΠΥ. Το CIE2011-Conference on Informatics in Education 2011, Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2011) και αποτελεί την εξέλιξη των WIE2009 και WIE2010.

Εστιάζεται στην Πληροφορική και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Έχει ως στόχο το συνδυασμό των εκπαιδευτικών τεχνολογιών καινοτομιών με τις διαδικασίες προηγμένης εκμάθησης, τις τεχνικές, την προαγωγή των εργαλείων και των εναλλακτικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, προσαρμοσμένου στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

Περισσότερες ανακοινώσεις για το συνέδριο στο http://di.ionio.gr/cie/.

Comments Κανένα σχόλιο »

Διαβάστε περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

Δείτε περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou