Αρχείο για Ιανουαρίου, 2012

Σας αποστέλλουμε οδηγίες σχετικά με τη χρήση εικόνων και vιdeo μαθητών σε δικτυακούς τόπους και ιστολόγια σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών:

Για την ασφάλεια και προφύλαξη των μαθητών/μαθητριών θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και video με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται όταν οι φωτογραφίες μπορούν να συνδυαστούν με προσωπικά στοιχεία των μαθητών. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκθέσει τους μαθητές σε σοβαρούς κινδύνους από κακόβουλους χρήστες.

Εάν χρειάζεται να δημοσιεύσετε εικόνες, τότε προτιμήστε να είναι μακρινές και ομαδικές ώστε να μην φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των παιδιών. Μια καλή λύση είναι να «θολώσετε» τα πρόσωπα στις εικόνες με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που πρέπει να δημοσιευτεί κάποιο video ή φωτογραφίες κοντινές (π.χ. σε περίπτωση συμμετοχής σε διαγωνισμό ή Ευρωπαϊκό έργο) συνιστούμε να ζητήσετε τη γραπτή άδεια γονέα ή κηδεμόνα

Χρήσιμες Συμβουλές: Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

 Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει σε όλα τα σχολεία  τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης δημιουργίας δικτυακού τόπου, σε 5? μόλις λεπτά ! 

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού, ούτε εξειδικευμένα προγράμματα δημιουργίας ιστοσελίδων, ενώ μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

 Χρησιμοποιήστε τον δικτυακό τόπο του σχολείου σας, για:

  • ·         Να προβάλλετε τις δραστηριότητες του σχολείου σας
  • ·         Να αναρτήσετε τις εργασίες των μαθητών σας
  • ·         Να μοιράσετε το εκπαιδευτικό υλικό σας
  • ·         Να δώσετε τη δυνατότητα σε συνεργάτες σας να δημοσιεύσουν περιεχόμενο
  • ·         Να επικοινωνήσετε με τους γονείς των μαθητών σας
  • ·         όποια άλλη εκπαιδευτική ή ενημερωτική χρήση επιθυμείτε

 Η εγκατάσταση του δικτυακού σας τόπου είναι πλέον απλή

1.      Μεταβείτε στην πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr

2.      Συνδεθείτε με τα συνθηματικά σας στο ΠΣΔ (επιλογή: «Σύνδεση»)

3.      Επιλέξτε MySch > Πίνακας Ελέγχου > Δημιουργία ιστοσελίδων

4.      Επιλέξτε την εγκατάσταση joomla 1.5

5.      Συμπληρώστε τη φόρμα που εμφανίζεται με τα απαραίτητα στοιχεία. Η εγκατάσταση διαρκεί μερικά λεπτά.

Η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την διαμορφώσετε και να  προσθέτετε το περιεχόμενο. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στην δράση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» για την σχολική χρονιά 2011-2012

Δείτε εδώ περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

Τα πρακτικά του Συνεδρίου: 3rd Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση, βρίσκονται ηλεκτρονικά στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στo Δικτυακό Τόπο του συνεδρίου http://di.ionio.gr/cie , ενώ η τυπική έκδοση των πρακτικών βρίσκεται σε τόμο 780 σελίδων.

Comments Κανένα σχόλιο »

Μη δίνετε σημασία στο χρόνο. Ο χρόνος είναι μια σύμβαση της εποχής του πολιτισμού, για να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει τις επικοινωνιακές, τις οικονομικές και τις άλλες ανθρώπινες συναλλαγές. Στο δυτικό πολιτισμό του τελευταίου αιώνα, η κατάτμηση του χρόνου, η πλήρης αποδόμησή του, η αντιστοίχιση κάθε νανοδευτερολέπτου με αναρίθμητες πράξεις των μικροεπεξεργαστών που αλλάζουν ριζικά τις ζωές των ανθρώπων και τις ιστορίες των λαών, οδηγεί σ’ ένα ακατανόητο -για άλλους πολιτισμούς- διαρκές “τρέξιμο”….

Αλλά ο αληθινός χρόνος είναι αυτός που έχουμε μέσα μας. Μετριέται με σταθμούς, στιγμές και αιωνιότητες. Με αποφάσεις, προδοσίες, λέξεις, τραύματα, βλέμματα, χαμόγελα. Με απώλειες και αναχωρήσεις, με υποσχέσεις και αποδράσεις. Με επαναλαμβνόμενους κύκλους και σπειροειδείς επιστροφές. Ο άλλος, των ρολογιών, είναι ο συμβατικός. Μετριέται με ταυτότητες, με θητείες, με δόσεις δανείων και προθεσμίες, με επετείους και πρωτοχρονιές. Είναι ο χρόνος “ο ψεύτης, ο κανονικός”… Ας μην τον αφήσουμε να μας δυναστεύει! Ας φυλάξουμε στοργικά τις προσωπικές μας αιωνιότητες κι ας απελευθερώσουμε τις αισθήσεις και χώρο στην ψυχή, για να υποδεχτούμε τις καινούργιες…

ΤΚ (…ανάμεσα σε συνταγές και μυρωδιές μαγειρικής, καταπολεμώντας με ίδια μέσα την προεόρτια θλίψη εξ αιτίας της υποχρεωτικής χαράς, επειδή… ένας ακόμα χρόνος προστίθεται στις πλάτες μας… και νάχαμε τουλάχιστον να περιμένουμε και… σύνταξη :-) ))) – τι να πει κανείς???…)”

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou