Αρχείο για Ιουνίου, 2012
Το 2ο Γυμνάσιο Κω είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ και στην πράξη ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ. Στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ελληνομάθειας από 21-29 Ιουνίου 2012 στο οποίο διδάσκει η εκπαιδευτικός κ. Λιτσάκη επιμορφωθείσα από το ΑΠΘ. Τα θερινά τμήματα ελληνομάθειας επιβλέπονται επιστημονικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν για τους μαθητές και προσφέρεται στους συμμετέχοντες ένα μικρογεύμα (κολατσιό). Κάθε παιδί λαμβάνει και φάκελο με υλικό από το Πανεπιστήμιο. Αναλυτικότερα για τις δράσεις και υποδράσεις:
Δράση 2: Ενίσχυση της ελληνομάθειας
Επιστημονική υπεύθυνη: Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλολογίας, Α.Π.Θ.
Οι δραστηριότητες της δράσης 2 στοχεύουν στη γλωσσική ενίσχυση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη γλώσσα. Παράλληλα, αποσκοπούν στην υποστήριξη αλλόγλωσσων μαθητών με αναπηρίες οι οποίες επηρεάζουν την κατάκτηση της νεοελληνικής γλώσσας στην προφορική ή γραπτή της πραγμάτωση. Κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της δράσης διαδραματίζει η επιμόρφωση και κατάρτιση νέων εκπαιδευτικών σε ζητήματα διαχείρισης της μικτής γλωσσικά και πολιτισμικά τάξης. Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
Στο1ο Δημοτικό Σχολείο της Ρόδου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, με την ευθύνη της συναδέλφου πληροφορικού Ηλιάνας Γιαννούση και την υποστήριξη του διευθυντή κ.Τσακίρη και του συλλόγου των διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε στο τμήμα ΣΤ2 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2011-2012 ερευνητική εργασία με θέμα την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.
Στόχος αυτής της εργασίας ήταν όχι μόνο να συγκεντρωθεί υλικό σχετικό με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο αλλά και τα ίδια τα παιδιά να κατανοήσουν την σημασία της, να αλλάξουν την συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο και να γνωρίζουν πώς μπορούν να εντοπίζουν τους κινδύνους και να τους αποφεύγουν.
Εκτός από την συγκέντρωση χρήσιμων κειμένων και βίντεο, οι μαθητές συνέταξαν και διένειμαν στους συμμαθητές τους ερωτηματολόγια σχετικά με την “διαδικτυακή” τους συμπεριφορά. Οι απαντήσεις των ερωτηματολογίων καταχωρήθηκαν και στη συνέχεια τα αποτελέσματα της έρευνας συζητήθηκαν μέσα στην τάξη. Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δείτε εδώ μέρος της παρουσίασης της εργασίας.
Κανένα σχόλιο »
Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόκειται να υλοποιήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα:
Νέα Μέσα και διαδίκτυο: Παραγωγή και δημοσίευση περιεχομένου (κείμενο, εικόνα, κινούμενη εικόνα).
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνολικής διάρκειας 7 ημερών (35 ώρες), θα πραγματοποιηθεί από 15/7/2012 έως 21/7/2012 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (www.rpi.gr) στα Χανιά της Κρήτης. Οι διδάσκοντες είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των προαναφερθέντων Εργαστηρίων. Στο πρόγραμμα θα γίνουν δεκτοί 20 συνολικά εκπαιδευόμενοι κατά προτίμηση με τα παρακάτω προσόντα:
α) Πτυχιούχοι και φοιτητές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, απόφοιτοι ΤΕΕ, ΙΕΚ με σπουδές ή ενδιαφέροντα προσανατολισμένα στην Επικοινωνία, τα ΜΜΕ, τη Δημοσιογραφία, που διαθέτουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.
β) επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται ή έχουν εργαστεί στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας και διαθέτουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.
Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και καλύπτει α) 7 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, β) πλήρες πρωινό, γ) διάλειμμα καφέ, δ) μεσημεριανό καθώς και ε) ένα δείπνο. Στο τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης.
Το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος και λεπτομέρειες μετακίνησης, κόστους, κ.λ.π. έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (http://www.rpi.gr).
Για την υποβολή βιογραφικών τα οποία επέχουν θέση αιτήσεως εκδήλωσης ενδιαφέροντος καταληκτική ημερομηνία ορίζεται το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012: E-mail: contact@rpi.gr φαξ: 28250- 71371. Επιπλέον πληροφορίες θα δίνονται από τη Δευτέρα 18/6/12 στα τηλ.: 28250-71313-4.
Κανένα σχόλιο »
Το Πανεπιστήμιο του Oregon οργανώνει το online Global Writing Project στο περιβάλλον του Second Life. Οι βασικές δεξιότητες θα διδαχθούν με τον τρόπο που αναφέρεται στη σελίδα.
http://connect.nwp.org/national/event/10975/participate-global-writing-project-online-june-25th-july-13th
http://owp.uoregon.edu/?page_id=104
Το project ξεκινάει στις 25 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 13 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα με Πέμπτη 7-10 το βράδυ. Συνεχίζεται όλη την επόμενη χρονιά με διαμορφούμενο πρόγραμμα.
Δίνονται 2 υποτροφίες για συμμετοχή Ελλήνων εκπαιδευτικών στο project. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μέσω του e-mail: tsakarak@otenet.gr
Κανένα σχόλιο »
H συνάδελφος Ηλιάνα Γιαννούση μου έστειλε το παρακάτω άρθρο για την ευχρηστία ενός interface – επιφάνειας διεπαφής σε πιο ελληνικά… Διαβάστε το εδώ
Κανένα σχόλιο »
Δείτε στο http://www.slideshare.net/gpalegeo/24-web-20 μια αξιόλογη δουλειά από ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην οποία παρουσιάζονται συγκεντρωμένα τα βασικότερα εργαλεία του web2.0 για τη σχολική τάξη, μαζί με οδηγίες για τη χρήση τους και χρήσιμους συνδέσμους. Η συγγραφική ομάδα είναι: Δεγγλέρη Σ., Κουκλιάτης Ι., Κυροπούλου Κ., Μουδατσάκη Ε., Χαλδογερίδης Α., Χαμψάς Ι. Συντονισμός και Επιμέλεια: Παλαιγεωργίου Γ., Υψηλάντη Κ.
Κανένα σχόλιο »
Δείτε την πρόσκληση για το συνέδριο εδώ.
Κανένα σχόλιο »
Από 31-5 έως 24-6-2012 πραγματοποιείται στη Ρόδο το 1Ο Μαθητικό Φεστιβάλ «Καζούλλειο 2012″, από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, με σύνθημα «Την Άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις», Ελύτης.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Κανένα σχόλιο »
Ανακοινώθηκε προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων ακαδ. έτους 2012-13 της κατεύθυνσης Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.
Αντικείμενο της κατεύθυνσης Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης είναι η παρουσίαση σύγχρονων εξελίξεων στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την διαχείριση, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων επικοινωνίας σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, μέσα από μια σειρά μαθημάτων εφαρμοσμένου χαρακτήρα καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Αναλυτικά, στην κατεύθυνση προσφέρονται τα επόμενα μαθήματα, περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνονται στον Οδηγό Σπουδών του ΠΜΣ Επικοινωνία και ΜΜΕ (ηλεκτρονικά διαθέσιμος από τη διεύθυνση
http://www.media.uoa.gr/fileadmin/media.uoa.gr/uploads/prospectus/prospectus_prospectus_pms_2009_gr.pdf, σελ. 97-101) : Συνέχεια… »
Κανένα σχόλιο »
|