Αρχείο για Ιουλίου, 2011

Δυο καλοί μας συνάδελφοι διακρίθηκαν μετά την επιλογή των σχεδίων που πρότειναν για το μάθημα της Τεχνολογίας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης καλών εκπαιδευτικών πρακτικών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για το Μείζον Πρόγραμμα επιμόρφωσης. Πρόκειται για τον Χάρη Συργιάννη, κλ.ΠΕ17 από το Γυμνάσιο Κρεμαστής (στην πρώτη θέση) και την Αγγελική Νικολάου, κλ.ΠΕ12 από το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου (στη δεύτερη θέση). Μπράβο στους συναδέλφους, στους μαθητές τους, στους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργάστηκαν, στους διευθυντές που τους στήριξαν. Μπράβο πιο πολύ για την επιμονή τους να παλεύουν να πείθουν οτι αξίζει πραγματικά ό,τι καλό γίνεται στην τάξη να μην μένει μέσα στα στενά της όρια. Οι ιδέες όταν διαδίδονται ανθίζουν, η γνώση πολλαπλασιάζεται, και η εικόνα του μαχόμενου εκπαιδευτικού της τάξης  παίρνει πρόσωπο. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτάσεις των συναδέλφων εδώ

Comments Κανένα σχόλιο »

Το Εθνικό Κέντρο Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) στο πλαίσιο των δράσεων του για το 2011 πρόκειται να διοργανώσει 20 Σεμινάρια Ευαισθητοποίησης στο αντικείμενο της Πολυπολιτισμικής Συμβουλευτικής στις περιφέρειες της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Comments Κανένα σχόλιο »

Επανάληψη του επιμορφωτικού προγράμματος «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων στο αντικείμενο Ερευνητικές Εργασίες (Project)», με συμμετοχή και των εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) της χώρας.

Σε συνέχεια του υπ. αρ. 946/27-6-2011 εγγράφου μας, που αφορά στην επανάληψη του επιμορφωτικού προγράμματος «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων στο αντικείμενο Ερευνητικές Εργασίες (Project)», και βάσει του υπ. αρ. 430/4-7-2011 σχετικού εγγράφου του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ, σας ενημερώνουμε ότι έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) της χώρας.

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες φόρμες ηλεκτρονικής αίτησης επιμορφωτών και επιμορφούμενων που θα βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο του ΟΕΠΕΚ (www.oepek.gr) από την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 έως και το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011.

Παρακαλούμε για την προσοχή σας, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΠΕΚ

Γεώργιος Μπαγάκης

Comments Κανένα σχόλιο »

Αν είστε από ή θα βρίσκεστε σε κάποιο από τα ακόλουθα μέρη τις παρακάτω ημερομηνίες (ξεκινώντας από σήμερα), σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τις ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, που θα πραγματοποιηθούν από το επιτελείο του Μ.Σφακιανάκη (Δ/ντής Δίωξης e-crime) σε συνεργασία με ψυχολόγους και θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο.

Οι ημερίδες θα γίνουν στις 13 Ιουλίου στην Κω, στις 15 Ιουλίου στη Μυτιλήνη, στις 22 Ιουλίου στο Ρέθυμνο, στις 25 Ιουλίου στα Ιωάννινα και στις 27 Ιουλίου στην Κεφαλονιά. Δείτε ένα έξυπνο βίντεο, ακούστε τα 3 σποτάκια και διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση στο http://blogs.sch.gr/internet-safety/archives/572

Comments Κανένα σχόλιο »

7th EUROPEAN COMPUTER SCIENCE SUMMIT – ECSS 2011

Informatics Transforming Society

8?9 November 2011, Milan, Italy

Pre-summit workshop on 7 November 2011

* REGISTRATIONS ARE NOW OPEN! *

* DEADLINE FOR SUBMISSIONS: JULY 20111 *

The 7th European Computer Science Summit, ECSS 2011, is a unique opportunity to meet some of the leading decision makers in informatics research and education, and discuss the critical issues of the discipline. ECSS 2011 is the yearly conference of Informatics Europe and will be held at the Politecnico di Milano, in the heart of one of the most exciting cities in the world, filled with culture, art and innovation. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou