Αρχείο για Οκτωβρίου, 2010

Επικοινωνώντας στην Ψηφιακή Εποχή

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες φέτος θα εορταστούν με διήμερο εκδηλώσεων στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2010. Δείτε περισσότερα στο  http://www.media.uoa.gr/usability/ καθώς και εδώ

Comments Κανένα σχόλιο »

Από τα μαθητικά μου ακόμα χρόνια ήταν δύσκολη η «σχέση» μου με τις σχολικές γιορτές. Ποτέ στη ζωή μου δεν είπα ποίημα, ποτέ δεν έπαψα να αισθάνομαι αμήχανη μπροστά στην επετειακού χαρακτήρα αναφορά στην πατρίδα, στην ιστορία, στους ήρωες. Κι αργότερα, σαν εκπαιδευτικός, αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς θα μπορούσε αυτό που γίνεται κάθε φορά, με αφορμή τις εθνικές επετείους στα σχολεία, να είναι αλλιώς. Να είναι ζωντανό, συμμετοχικό, σύγχρονο όχι μουσειακό, όχι επαναλαμβανόμενο, όχι αναμενόμενο. Για να έχουμε πιθανότητες να γίνει κάτι οικείο για τους μαθητές, και να μπορεί να μετασχηματιστεί  όχι μόνο σε ιστορική γνώση αλλά και σε τρέχουσα προσωπική στάση, που θα χαρακτηρίζεται από ανθρωπισμό, αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα, υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και του δικαίου, που θα λέει τα δικά της «όχι» στην παραίτηση, στην υποτέλεια και σε κάθε είδους εθνικές και προσωπικές εξαρτήσεις. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Παρακαλούμε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό Πληροφορικής που διδάσκει το Μάθημα της Πληροφορικής στα 800 πιλοτικά δημοτικά σχολεία, να μπει στη διεύθυνση https://spreadsheets.google.com και να συμπληρώσει ανώνυμα το σχετικό ερωτηματολόγιο. Τα συμπεράσματα  που θα προκύψουν από την επεξεργασία των δεδομένων, θα τα χρησιμοποιήσουμε ως σχολικοί σύμβουλοι για την τεκμηρίωση των προτάσεών μας για τη διδασκαλία του μαθήματος στα Δημοτικά.

Comments Κανένα σχόλιο »

Από τη συνάδελφο Δώρα Ναλμπάντη, σχολική σύμβουλο Πληροφορικής της Θράκης, πήρα μερικούς χρήσιμους κατά τη γνώμη μου συνδέσμους. Στην διεύθυνση http://csunplugged.org/ μπορείτε να βρείτε μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την εκμάθηση υπολογιστή…χωρίς υπολογιστή (επίκαιρο, καθώς σε μερικά σχολεία δεν υπάρχουν ακόμη εργαστήρια) μέσω διαφόρων παιχνιδιών.

Μέσα από όλο αυτό το project έχει γραφεί ένα βιβλίο, για το οποίο υπάρχει διαθέσιμη η ελληνική μετάφραση στη διεύθυνση http://olympos.greeklug.gr/uploads/Computer_Science.pdf.

Όπως θα παρατηρήσετε η χρήση του για εκπαιδευτικούς σκοπούς είναι φυσικά δωρεάν.

Επίσης, για όσους έχουν παιδιά ή αισθάνονται ακόμα οι ίδιοι, ρίξτε μια ματιά στο Tuxstation (http://bullgr.org/tuxstation).

Ένα LiveCD για ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Comments Κανένα σχόλιο »

Όσοι διδάσκουν Τεχνολογία Επικοινωνιών και σημειώνοντας ότι το μάθημα δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των σχολικών συμβούλων πληροφορικής, μπορούν να δουν εδώ μια ολοκληρωμένη πρόταση προγραμματισμού της ύλης του μαθήματος, που μας έστειλε ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης, Γιώργος Γώγουλος, όπως προέκυψε μετά από τη συνάντηση που είχε στα Χανιά με τη ΣΣ ΠΕ12 ραδιο/γων κ. Σαλωνίδου ύστερα και από συνεννόηση με τον ΣΣ ΠΕ12 κ. Σταμπολίδη

Comments Κανένα σχόλιο »

Δείτε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής

Comments Κανένα σχόλιο »

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής με αφορμή την πρόταση της επιτροπής για το Νέο Λύκειο.

Comments Κανένα σχόλιο »

Η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση e-Δίκτυο ? ΤΠΕ (www.e-diktyo.eu) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ “Μιχάλης Δερτούζος” (www.ekped.gr) εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Μάθηση με Τεχνολογίες» (ISSN 1792 ? 1813).. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://mag.e-diktyo.eu

Comments Κανένα σχόλιο »

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλΠΕ19 και ΠΕ20 που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες Α΄θμιας Εκπαίδευσης της νήσου Ρόδου, σε συνάντηση που θα  πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτώβρη 2010, στις 12.00μ στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου με θέμα: «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πληροφορικής στο Δημοτικό».

Comments Κανένα σχόλιο »

Δείτε στο  εδώ την πρόσκληση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την υποβολή καλών διδακτικών πρακτικών.

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou