Αρχείο για Δεκεμβρίου, 2012

Στο Εκπαιδευτικό Υλικό, στην κατηγορία του Γενικού Λυκείου δημιοσιεύτηκε υλικό για τη δίδασκαλία της δομής επανάληψης, των συναδέλφων Γιώργου-Ερρίκου Χλαπάνη και Αθηνάς Μηναϊδη.

Comments Κανένα σχόλιο »

Μετά από 314 αναρτήσεις στο ιστολόγιο και σχεδόν 2 χρόνια και 2 μήνες στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr διευρύνει το πλαίσιο αναφοράς της με τον ανανεωμένο δικτυακό της τόπο, απευθυνόμενη, πέραν των εκπαιδευτικών, στους γονείς και κηδεμόνες και ασφαλώς στα παιδιά και στους εφήβους.
Η κοινότητα παραμένει ανοικτή προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να συνεχίζουν να εγγράφονται ή να παροτρύνουν συναδέλφους τους να ενταχθούν στην ομάδα, αν είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη. Στο site, όλοι πλέον μπορούν να «ψηφίζουν» τα άρθρα τα οποία υπάρχουν ή τα νέα που ανεβαίνουν ή να τα επικοινωνούν μέσω των λογαριασμών που τηρούν στα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποσκοπούμε στο να μπορούν να ενημερωθούν όλοι, από το πιο μικρό παιδί, έως τον πιο μεγάλο γονιό ή εκπαιδευτικό, για τις νέες τάσεις, τα οφέλη και τους κινδύνους για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Τα στατιστικά είναι πλέον σε ζωντανή εμφάνιση στην αρχική σελίδα ενώ η κατηγοριοποίηση έχει γίνει με βάση τις ομάδες ? στόχους στις οποίες απευθύνεται το κάθε άρθρο: από τα παιδιά και τους εφήβους έως τους γονείς και κηδεμόνες, με ενδιάμεσο συνδετικό και σημαντικό κρίκο τους εκπαιδευτικούς.
Το ανανεωμένο Internet-Safety φιλοδοξεί να συντελέσει στην έναρξη μίας δημιουργικής διαδικασίας για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, στην προβολή δηλαδή αξιόλογου και πιστοποιημένου εκπαιδευτικού υλικού, στο οποίο αξίζει να έχουν πρόσβαση οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και ασφαλώς, οι γονείς και κηδεμόνες, σχετικά με:
1) Τον ορισμό σαφών πολιτικών και διαδικασιών για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο.
2) Την ασφαλή και υπεύθυνη online συμπεριφορά, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
3) Την ορθολογική χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, όπως πίνακες ανακοινώσεων ή ιστολόγια, με διασφάλιση κανονιστικού πλαισίου π.χ. για προσωπικά δεδομένα, ακατάλληλα σχόλια ή περιεχόμενο.
4) Την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την ελαχιστοποίηση της ηλεκτρονικής παρενόχλησης.
5) Τον σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιεχόμενο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αναμένουμε σχόλια ή πιθανές υποδείξεις, πάντα καλοπροαίρετα, όπως επίσης αν εντοπίσετε τυχόν λάθη, μέσω e-mail στο internet-safety@sch.gr.

Comments Κανένα σχόλιο »

Δείτε τις δημοσιεύσεις που έγιναν στον ιστότοπο του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ημερολόγια

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου 2012

Φύλλο Σχολικής Εφημερίδας Ατσίδα: Οκτώβριος-Νοέμβριος 2012

Κυκλοφοριακή Αγωγή με Ποδήλατο

Ecofriendly

Ιερογλυφική Γραφή

Και ο πεζός έχει δικαιώματα

Ασφαλής Πορεία

Ευχαριστούμε τον “Λόγο των Κυκλάδων”

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2012

Εκδρομή στο “Κλειστό”

Υλικό Υπολογιστών

Το Ταξίδι της Ελλάδας

Μαθητικές Εκλογές 2012-2013

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον “Λόγο των Κυκλάδων”

Zoo

Αιγυπτιακός Πολιτισμός

Comments Κανένα σχόλιο »

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων: α) Σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών), β) Σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ), γ) Υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ κ.α., δ) Διοικητικών μονάδων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και ε) Προσωπικών Ιστοσελίδων Εκπαιδευτικών.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του Διαγωνισμού: http://www.eduwebawards.gr/

Comments Κανένα σχόλιο »

Ο Όμιλος cine-εκπαίδευσης, νεοσύστατος φορέας που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου πριν λίγους μήνες, με επιστολή του, ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, αλλά και μεμονωμένα από τον κάθε ένα ξεχωριστά περιφερειακό σύμβουλο να συμβάλει θετικά στη συνέχιση της δημιουργικής πορείας του Φεστιβάλ Ολυμπίας. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να πλήξει πολιτιστικές και μορφωτικές δραστηριότητες που αφορούν τη νέα γενιά και την προοπτική της. Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής εδώ.

Comments Κανένα σχόλιο »

Δείτε στο http://platform.openwebquest.org/view/index.php?wq=165 την εξαιρετική ιστοεξερεύνηση που δημιουργήθηκε από τον συνάδελφο Στέφανο Γιασιράνη με τίτλο “Operating system not found”. Το συγκεκριμένο υλικό αναρτήθηκε στην πλατφόρμα http://platform.openwebquest.org/ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο αλλά και στο μάθημα Επιλογής Εφαρμογές Υπολογιστών στο Γενικό Λύκειο καθώς και σε μαθήματα του Επαγγελματικού Λυκείου.

Comments Κανένα σχόλιο »

Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού μέσω Internet, “ΛΥΣΙΑΣ”, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεων Δημοτικού) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής-συμμετοχής, το χρόνο και τους κανόνες διεξαγωγής, καθώς και τα βραβεία-δώρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.lysias.gr ή να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lysias.gr και στο τηλ. 210-6186000 (εσ. 0523).

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou