Αρχείο για Νοεμβρίου, 2012

Με αφορμή την πρόσφατη δειγματική διδασκαλία που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου από την εκπαιδευτικό ΠΕ20 Ηλιάνα Γιαννούση, δόθηκε στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής το παρακάτω υλικό:

1. Ένα δικό μου σχέδιο μαθήματος για το μάθημα της Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο Δημοτικό.

2. Μια φόρμα με τα βασικά σημεία που περιέχει ένα σχέδιο μαθήματος, που ακολουθείται από 2 παραδείγματα, δηλ 2 σχέδια μαθημάτων: ένα με θέμα τις μηχανές αναζήτησης και ένα με θέμα την αποθήκευση δεδομένων και την έννοια της χωρητικότητας. Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο εδώ.

Η φόρμα και τα παραδείγματα αποτελούν μέρος του υλικού που δόθηκε στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής που επιμορφώθηκαν πριν μερικά χρόνια στη Διδακτική της Πληροφορικής στο πλαίσιο της τότε επιμορφωτικής Πράξης.

Θεωρώ οτι αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό της διδασκαλίας μας και ταυτόχρονα μέσο αυτοαξιολόγησης και αναστοχασμού με βάση το αποτέλεσμα που τελικά προκύπτει.

Comments Κανένα σχόλιο »

Ξεκίνησε ο Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών!

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διδάσκουν σε σχολείο (δημόσιο, ιδιωτικό, τεχνικό κλπ) και έχουν πραγματοποιήσει την δραστηριότητα τους μέσα στην τάξη – όχι απαραίτητα κατά το έτος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού καθώς και η διαδικασία βήμα-βήμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr

Comments Κανένα σχόλιο »

Η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) σε συνεργασία με τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ διοργανώνει τον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τον κανονισμό διεξαγωγής και το θέμα της πρώτης φάσης του Διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr, καθώς και να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΕΠΥ στο τηλ. 2103301307 και ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις epy@epy.gr και info@pdp.gr.
Για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο system@pdp.gr.

Comments Κανένα σχόλιο »

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO HELLAS) με την υποστήριξη της εταιρείας Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.), την I.E.E.E. Greek section (student branch), το Robotics Club (Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών) και τον W.R.O (World Robotics Olympiad) διοργανώνει τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr .

Comments Κανένα σχόλιο »

Συνεργάτες της Αστικής ? Με κερδοσκοπικής Εταιρείας «Νεανικό Πλάνο», στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθήματα στο Σκοτάδι» θα επισκεφτούν τη Ρόδο από τις 3 έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2012, για κινηματογραφικές προβολές και αναλύσεις ταινιών από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου – με ταινίες εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας ? που απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Comments Κανένα σχόλιο »

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στη Ρόδο. Η πρώτη αφορά την αξιοποίηση της γελοιογραφίας στη διδακτική πράξη και η δεύτερη είναι μια παρουσίαση βιβλίου του συναδέλφου εκπαιδευτικού Αντώνη Κουντούρη. Αναλυτικά:

1)Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη σύμβουλο φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση». Ομιλητές θα είναι οι κοι: Κουντούρης Μιχάλης και Νίκας Νικόλαος της ομάδας educartoon. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρες 5μ.μ. έως 8μ.μ. στην αίθουσα Ακταίον (Πλατεία Εβδόμης Μαρτίου, Ρόδος). Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στο ευρύ κοινό.

2)Το Σάββατο 1/12/2012, στις 7μμ στο Ακταίον γίνεται παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κουντούρη “Ταξίδι στους Επτά Σοφούς“. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Κώστας Κυπριώτης, Μαρία Χαραλαμπίδη και Θεοδοσία Δασκαλάκη.

Comments Κανένα σχόλιο »

Μία τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της χώρας μας. Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Comments Κανένα σχόλιο »

Η ΕΠ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Δ. (Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου) σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση με θέμα “Τι σχολείο θέλω”, στην οποία συμμετείχαν τμήματα μαθητών από τα 1ο, 6ο, 7ο Γυμνάσια Ρόδου καθώς και από το Γενικό Λύκειο Αφάντου. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές παρακολούθησαν εργαστήρια στην Αγγλική γλώσσα και έκαναν εργασίες ποικίλων μορφών, μέσω των οποίων ανέδειξαν με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο τις απόψεις τους για το πώς είναι το σχολείο που θέλουν. Το όλο έργο παρουσιάστηκε σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση της ΕΠΕΚΑΔΕΔ, στις 20 Οκτώβρη στη Ρόδο, στην οποία εκτέθηκαν πολλά από τα έργα των μαθητών και έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις. Δείτε την Παρουσίαση των εργασιών των μαθητών που έγινε από την πρόεδρο της ένωσης κ.Μαριάντζελα Μυριαλλάκη καθώς και την σχετική ομιλία του εκπαιδευτικού κ.Γιάννη Ταυρόπουλου.

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou