Αρχείο για Νοεμβρίου, 2010

Τη Δευτέρα 2/11/2010 επέστρεψε από τη Μανίλα (Φιλιππίνες) η ομάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 2ου ΣΕΚ Ρόδου που αποτελείται από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, Χατζημάρκο Βασίλη και Νικολαΐδη Κωνσταντίνο με προπονητή τον Καθηγητή πληροφορικής Δημήτρη Κλαδογένη. Η ομάδα συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. 2010 και απέσπασε σημαντική διάκριση, καταλαμβάνοντας μια θέση στη πρώτη δεκάδα (η αναλυτική κατάταξη εντός της δεκάδας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) στην κατηγορία Λυκείου, σε σύνολο 48 ομάδων που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα από 33 χώρες, περνώντας μπροστά από πολλές ομάδες καταξιωμένες στο χώρο όπως η Κίνα, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία. Κατατάχθηκε Πρώτη από τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Λίγα λόγια γι? αυτήν την απόπειρα

Στο βιβλίο αυτό καταγράφεται η γνώση και η εμπειρία που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας τετράχρονης ερευνητικής πορείας μέσα στις σχολικές τάξεις, με θέμα την επικοινωνία. Συγκεκριμένα, πραγματεύεται τις μετατροπές της παιδαγωγικής σχέσης, της σχέσης  δηλαδή ανάμεσα στο μαθητή και το δάσκαλο, όταν η σχολική τάξη γίνεται από συμβατική, τεχνολογικά αναβαθμισμένη.

Στο πρώτο μέρος γίνεται μια παρουσίαση των διαπροσωπικών και των ομαδικών σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα στη σχολική τάξη, με επίκεντρο την παιδαγωγική σχέση. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στο ζήτημα της επικοινωνίας  και ειδικά  της μη λεκτικής και στη σημασία της για τη σχέση δασκάλου-μαθητή. Συνέχεια… »

Comments Ένα σχόλιο »

Η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και άλλες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη του Ε.Α.Ι.Τ.Υ., διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ? αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης moodle». Το παραπάνω σεμινάριο πραγματοποιήθηκε κατά τα προηγούμενα έτη στους νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Δωδεκανήσου, ενώ παρουσιάστηκε σε Διημερίδες και Συνέδρια που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ και κίνησε το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών.

Αντικείμενο και στόχοι του σεμιναρίου είναι: Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)της Β? Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, η Διεύθυνση  Σ.Ε.Π.Ε.Δ. προσκαλεί όσους εκπαιδευτικούς- Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας , Υπευθύνους και μέλη των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων  επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης για την «ασφαλή και με μέτρο χρήση του διαδικτύου», να δηλώσουν συμμετοχή . Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Κατεβάστε απο εδώ την πρόσκληση  συμμετοχής στη δράση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»για τη σχολική χρονιά 2010-2011

Comments Κανένα σχόλιο »

Μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω την ομιλία που έγινε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από την Φιλανδή ειδική κ.Mckeenen για τα αναλυτικά προγράμματα και γενικότερα για το φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν μπορώ να σας μεταφέρω όλη την ομιλία. Μπορώ όμως να μιλήσω για την έκπληξη που έβλεπα στα πρόσωπα του ακροατηρίου, για βλέμματα που έκφραζαν απορία, ευχαρίστηση, ικανοποίηση αλλά κυρίως αγωνία και απογοήτευση. Όχι τόσο για το πόσο αλλιώς είναι τα πράγματα εκεί και το πόσο μακριά είμαστε ακόμα,  όσο για το ότι ήταν ολοφάνερο πως μια μεγάλη αλλαγή απαιτεί προϋποθέσεις που η εκπλήρωσή τους εδώ, φαντάζει λίγο σαν ουτοπία?. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou