Αρχείο για Οκτωβρίου 24th, 2010

Παρακαλούμε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό Πληροφορικής που διδάσκει το Μάθημα της Πληροφορικής στα 800 πιλοτικά δημοτικά σχολεία, να μπει στη διεύθυνση https://spreadsheets.google.com και να συμπληρώσει ανώνυμα το σχετικό ερωτηματολόγιο. Τα συμπεράσματα  που θα προκύψουν από την επεξεργασία των δεδομένων, θα τα χρησιμοποιήσουμε ως σχολικοί σύμβουλοι για την τεκμηρίωση των προτάσεών μας για τη διδασκαλία του μαθήματος στα Δημοτικά.

Comments Κανένα σχόλιο »

Από τη συνάδελφο Δώρα Ναλμπάντη, σχολική σύμβουλο Πληροφορικής της Θράκης, πήρα μερικούς χρήσιμους κατά τη γνώμη μου συνδέσμους. Στην διεύθυνση http://csunplugged.org/ μπορείτε να βρείτε μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την εκμάθηση υπολογιστή…χωρίς υπολογιστή (επίκαιρο, καθώς σε μερικά σχολεία δεν υπάρχουν ακόμη εργαστήρια) μέσω διαφόρων παιχνιδιών.

Μέσα από όλο αυτό το project έχει γραφεί ένα βιβλίο, για το οποίο υπάρχει διαθέσιμη η ελληνική μετάφραση στη διεύθυνση http://olympos.greeklug.gr/uploads/Computer_Science.pdf.

Όπως θα παρατηρήσετε η χρήση του για εκπαιδευτικούς σκοπούς είναι φυσικά δωρεάν.

Επίσης, για όσους έχουν παιδιά ή αισθάνονται ακόμα οι ίδιοι, ρίξτε μια ματιά στο Tuxstation (http://bullgr.org/tuxstation).

Ένα LiveCD για ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou