Αρχείο για Ιουνίου 8th, 2012

Η ημερίδα διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο LUDUS (http://www.ludus-project.eu) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ (http://www.media.uoa.gr/ntlab) και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 και ώρες 13:00 με 21:00 μμ στο κτήριο του Παλαιού Πανεπιστημίου, Θόλου 5, Πλάκα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν ευκαιρίες συζήτησης μεταξύ δημιουργών, εκπαιδευτικών, στελεχών επιχειρήσεων και άλλων ενδιαφερόμενων για τις χρήσεις των σύγχρονων ψηφιακών παιχνιδιών, ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη μετά από εγγραφή στην ιστοσελίδα http://www.exelia.gr/infoday, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Comments Κανένα σχόλιο »

Σας ενημερώνουμε για την ανοικτή πρόσκληση υποβολής καινοτομικών πρωτοβουλιών νέων και καλών πρακτικών για την αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων και κοινοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, η οποία πραγματοποιείται από τη δράσηΜάθηση 2.0 plus - Καινοτομικές πρωτοβουλίες νέων και καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης (http://www.mathisi20.gr), με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ? Εθνική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος ?Νέα Γενιά σε Δράση? της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται σε νέους, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητες ομάδες, καθώς και εκπαιδευτικούς φορείς οι οποίοι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των σύγχρονων διαδικτυακών μέσων και κοινοτήτων, με έμφαση σε συλλογικά ψηφιακά μέσα (social media) και ανοικτές κοινότητες (open communities), προχωρούν σε καινοτομικές δράσεις και πρακτικές προκειμένου να υποστηριχθεί τεχνολογικά η εκπαιδευτική και η ευρύτερη μαθησιακή διαδικασία. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Την Τρίτη 22 Μαϊου παρακολουθήσαμε στον κήπο της Διόδου μια ζωηρή συζήτηση και 2 εξαιρετικές ταινίες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τον Σχολικό Σύμβουλο Α΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Πέτρο Σπανό, για την Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Κινηματογράφου στην Εκπαίδευση. Βασικός ομιλητής ήταν ο συνάδελφος εκπαιδευτικός από το 2ο Γενικό Λύκειο Κω, Θάνος Τσάπελης, ο οποίος εκτός από την παρουσίαση, έκανε και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις κατά τις οποίες μετέφερε την εμπειρία του από την αξιοποίηση του κινηματογράφου στη διδακτική πράξη. Δείτε στο υλικό που ακολουθεί:

α) Παρουσίαση “Κινηματογράφος και Εκπαίδευση

β) “NEW BOY (προτασεις για διδακτικη αξιοποιηση)” – σχέδιο μαθήματος για την ταινια

γ) “σχεδιο μαθηματος 3Χ3” – σχέδιο μαθήματος για την ταινία 3Χ3

δ) “ταινιες για σχολικη ταξη (με σκηνοθετες)” – έγγραφο με 50 ταινίες μικρού μήκους ταξινομημένες με όνομα σκηνοθέτη και έτος παραγωγής που μπορείτε να βρείτε μεσω του παραθύρου αναζήτησης του youtube – εάν δεν έinternet στη σχολικί αίθουσα που κάνετε μάθημα μπορείτε να σώσετε την ταινία στον φορητό σας υπολογιστή βάζοντας τις λέξεις “saveyoutube” στο παράθυρο αναζήτησης του google – με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε μια εφαρμογή για να κατεβάσετε την ταινία στον υπολογιστή σας

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou