Αρχείο για Ιουνίου 20th, 2012

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόκειται να υλοποιήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα:

Νέα Μέσα και διαδίκτυο: Παραγωγή και δημοσίευση  περιεχομένου  (κείμενο, εικόνα, κινούμενη εικόνα).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνολικής διάρκειας 7 ημερών (35 ώρες), θα πραγματοποιηθεί από 15/7/2012 έως 21/7/2012 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (www.rpi.gr) στα Χανιά της Κρήτης. Οι διδάσκοντες είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των προαναφερθέντων Εργαστηρίων. Στο πρόγραμμα θα γίνουν δεκτοί 20 συνολικά εκπαιδευόμενοι κατά προτίμηση με τα παρακάτω προσόντα:

α) Πτυχιούχοι και φοιτητές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, απόφοιτοι ΤΕΕ, ΙΕΚ με  σπουδές ή ενδιαφέροντα προσανατολισμένα στην Επικοινωνία, τα ΜΜΕ, τη Δημοσιογραφία,  που διαθέτουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.

β) επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται ή έχουν εργαστεί  στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας και διαθέτουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και καλύπτει α) 7 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, β) πλήρες πρωινό, γ) διάλειμμα καφέ, δ) μεσημεριανό καθώς και ε) ένα δείπνο. Στο τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος και λεπτομέρειες μετακίνησης, κόστους, κ.λ.π. έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (http://www.rpi.gr).

Για την υποβολή βιογραφικών τα οποία επέχουν θέση αιτήσεως εκδήλωσης ενδιαφέροντος καταληκτική ημερομηνία ορίζεται το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012: E-mail: contact@rpi.gr φαξ: 28250- 71371. Επιπλέον πληροφορίες θα δίνονται από τη Δευτέρα 18/6/12 στα τηλ.: 28250-71313-4.

Comments Κανένα σχόλιο »

Το Πανεπιστήμιο του Oregon οργανώνει το online Global Writing Project στο περιβάλλον του Second Life. Οι βασικές δεξιότητες θα διδαχθούν με τον τρόπο που αναφέρεται στη σελίδα.

http://connect.nwp.org/national/event/10975/participate-global-writing-project-online-june-25th-july-13th

http://owp.uoregon.edu/?page_id=104

Το project ξεκινάει στις 25 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 13 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα με Πέμπτη 7-10 το βράδυ. Συνεχίζεται όλη την επόμενη χρονιά με διαμορφούμενο πρόγραμμα.

Δίνονται 2 υποτροφίες για συμμετοχή Ελλήνων εκπαιδευτικών στο project. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μέσω του e-mail: tsakarak@otenet.gr

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou