Αρχείο για την κατηγορία “Χωρίς κατηγορία”

Δείτε τη διόρθωση στη διεύθυνση ενός δικτυακού τόπου στο βιβλίο «Εφαρμογές Πληροφορικής» του Λυκείου.


Comments Κανένα σχόλιο »

Νέα δεδομένα θα βρουν στον δρόμο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι περίπου 100.000 φετινοί υποψήφιοι οι οποίοι ετοιμάζονται για την υποβολή της Αίτησης- Δήλωσής τους τις επόμενες μέρες.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ , Χρήστου Κάτσικα

Αλλαγές που αφορούν τον τρόπο εξέτασης των ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες), τη δήλωση του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας για όσους επιλέξουν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, την κατηγορία του 10%, στις μετεγγραφές, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πολλών τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τον τρόπο εισαγωγής υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Από 1 έως 22 Φεβρουαρίου καλούνται οι 100.000 φετινοί υποψήφιοι να υποβάλουν Αίτηση- Δήλωση στο σχολείο τους για να δηλώσουν:

Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Η πιο ολοκληρωμένη ελληνική προσπάθεια στην υπηρεσία του επισκέπτη

Tου Κώστα Δεληγιάννη

Λέγεται Indigo και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ελληνική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ρομποτικού ξεναγού ο οποίος θα ενημερώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ενδιαφερόμενο επισκέπτη. Κι αυτό, όχι τόσο χάρη στα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, όπως το ανθρωπόμορφο κεφάλι, το οποίο του δίνει δυνατότητα να αντιδρά με μορφασμούς στα εξωτερικά ερεθίσματα, όσο χάρη στον τρόπο λειτουργίας. Το ρομπότ, μάλιστα, δέχεται φωνητικές εντολές, καταλαβαίνει τις ερωτήσεις του επισκέπτη περίπου όπως θα τις αναγνώριζε ένας «κανονικός» ξεναγός και ανταποκρίνεται σε αυτές εκφωνώντας σύντομες επεξηγηματικές απαντήσεις από τα πρόσθετα στοιχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή του. Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη βράβευση των καλύτερων σχολικών δικτυακών τόπων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Παράλληλα για πρώτη φορά θα δοθεί βραβείο στον καλύτερο διαδικτυακό τόπο διοικητικής μονάδας (Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης).

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 σε παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο του «2ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνέδριου Ημαθίας» (23-25 Απριλίου 2010). Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Το πρόβλημα της ύπαρξης τόσων πολλών κενών σε καθηγητές πληροφορικής, στην αρχή της χρονιάς στα Δωδεκάνησα, έφερε στο προσκήνιο ένα δεύτερο εξ ίσου σοβαρό θέμα: Τι θα γινόταν με τα νησιά (Πάτμος, Λειψοί, Τήλος) όπου δεν υπήρχε εκπαιδευτικός να διδάξει το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα; Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Η εκπαίδευση είναι πρώτα απ? όλα επικοινωνία και αλληλεπίδραση, ανάμεσα σε  πολλούς και διαφορετικούς εμπλεκόμενους: τους μαθητές, τους δασκάλους, τα βιβλία, τα μέσα, τους θεσμούς, τη γνώση, την κοινωνία, την ιστορία, την εποχή. Σε κάθε εκπαιδευτικό συμβάν, ανταλλάσσονται πολλαπλά μηνύματα, γνωστικά, κοινωνικά, εξουσίας και ελέγχου, συναισθηματικά. Οι στιγμές της σχολικής ζωής του καθενός, στις οποίες συναρθρώθηκαν αποτελεσματικά πολλά απ? τα παραπάνω, δημιούργησαν ίχνη που μας συνοδεύουν ακόμα, επηρεάζοντας πολλές φορές τη στάση μας μέσα κι έξω από τις σχολικές τάξεις.

Αλλά δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε -ανεξάρτητα αν το συνειδητοποιούμε πάντα ή όχι- κομμάτι ενός πολύ μεγάλου πάζλ, σχεδόν χωρίς όρια, που το βιώνουμε, το κριτικάρουμε, το συντηρούμε και ταυτόχρονα προσπαθούμε να το αλλάξουμε, σε συνθήκες μιας μεταβατικής εποχής, όντας οι ίδιοι μέρος της. Ωστόσο, αν δεν αποδεχθούμε ότι είμαστε μέρος του εκπαιδευτικού προβλήματος, τότε είναι μάλλον απίθανο να γίνουμε και μέρος της λύσης…

Έτσι λοιπόν, ψάχνοντας χώρους πραγματικούς και εικονικούς για να επικοινωνούμε, φτιάξαμε αυτό το blog, σαν απόπειρα επικοινωνίας ανάμεσα στους καθηγητές πληροφορικής στη Δωδεκάνησο και όχι μόνο, σαν ένα πεδίο συνεισφοράς και ανταλλαγής ιδεών για την εκπαίδευση, διδακτικών εμπειριών, εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού υλικού, σχεδίων μαθημάτων, σημειώσεων και όποιων άλλων θεωρεί ο καθένας πως μπορεί να διεγείρουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της εκπαίδευσης.

Πορευόμαστε αναζητώντας το καινούργιο, αυτό που θα κάνει το σχολείο ελκυστικό, που θα μπορεί να πείσει πως η μάθηση είναι μια περιπέτεια που αξίζει κανείς να τη ζει, σταθερά ακολουθώντας την ιδέα πως ο καλύτερος δάσκαλος είναι αυτός που μένει για πάντα μαθητής?.

Τσαμπίκα Καράκιζα

Comments Ένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou