Αρχείο για την κατηγορία “Παιδαγωγικά”

Tην Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στη βιβλιοθήκη του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Κώστα Κορρέ, υπεύθυνο του προγράμματος “Μαθήματα στο σκοτάδι” (εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, http://cinedraseis.wordpress.com/), πραγματοποιήθηκε η διήμερη Βιωματική Παιδαγωγική Δράση με θέμα «Τα Παιδαγωγικά Οφέλη του ? Σκασιαρχείου». Η δράση δομήθηκε γύρω από την κινηματογραφική ταινία του Jean-Paul Le Chanois «Το Σκασιαρχείο». Συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί Β?θμιας εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων. Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική ταινία, προβληματιστήκαμε, δουλέψαμε ομαδικά, βιωματικά, δημιουργικά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου για τη ζεστή φιλοξενία!

             

 

Comments Κανένα σχόλιο »

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                        http://digifest-rho.blogspot.gr/                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Comments Κανένα σχόλιο »

Με αφορμή την πρόσφατη δειγματική διδασκαλία που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου από την εκπαιδευτικό ΠΕ20 Ηλιάνα Γιαννούση, δόθηκε στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής το παρακάτω υλικό:

1. Ένα δικό μου σχέδιο μαθήματος για το μάθημα της Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο Δημοτικό.

2. Μια φόρμα με τα βασικά σημεία που περιέχει ένα σχέδιο μαθήματος, που ακολουθείται από 2 παραδείγματα, δηλ 2 σχέδια μαθημάτων: ένα με θέμα τις μηχανές αναζήτησης και ένα με θέμα την αποθήκευση δεδομένων και την έννοια της χωρητικότητας. Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο εδώ.

Η φόρμα και τα παραδείγματα αποτελούν μέρος του υλικού που δόθηκε στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής που επιμορφώθηκαν πριν μερικά χρόνια στη Διδακτική της Πληροφορικής στο πλαίσιο της τότε επιμορφωτικής Πράξης.

Θεωρώ οτι αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό της διδασκαλίας μας και ταυτόχρονα μέσο αυτοαξιολόγησης και αναστοχασμού με βάση το αποτέλεσμα που τελικά προκύπτει.

Comments Κανένα σχόλιο »

Το κείμενο που ακολουθεί αφορά μια ερώτηση που ήταν θέμα σε εξετάσεις Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης:

«Να περιγράψετε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο».

Ένας φοιτητής απάντησε: «Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στο λαιμό του βαρόμετρου και  στη συνέχεια κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα μέχρι να αγγίζει το  έδαφος. Το ύψος του κτιρίου θα ισούται με το μήκος του νήματος συν το μήκος  του βαρόμετρου». Συνέχεια… »

Comments Ένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou