Αρχείο για Μαρτίου 1st, 2012

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο χώρο του Γυμνασίου της Χάλκης και στο πλαίσιο του προγράμματος της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής μονάδας που πραγματοποιείται εκεί από πέρσι, λειτούργησε η πρώτη φάση της Ευέλικτης Ζώνης, η οποία περιελάμβανε διαθεματική προσέγγιση ενός θέματος, μέσω παρουσιάσεων που έγιναν από διαφορετικές ειδικότητες συνεργαζόμενων καθηγητών. Δείτε εδώ σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Έτσι, σε τρεις διδακτικές ώρες παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία το θέμα Διατροφή με 20λεπτες παρουσιάσεις κατά σειρά των συναδέλφων:

 

Ζιάκος Απόστολος (Διατροφή και Οικονομική Επιστήμη),

Κουγιουμτζίδης Κώστας (Πυραμίδα Σωστής Διατροφής),

Σπένδας Απόστολος (Διατροφή και Υπολογιστές),

Ηλιάδης Βαγγέλης (Μεταλλαγμένα Τρόφιμα),

Σιόντη Μαρία – Βασιλείου Αλέξανδρος (Νευρική ανορεξία) και

Φωκά Δέσποινα (Η Διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων).

Στην Ευέλικτη Ζώνη που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο σχολείο, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα φάσεις με παρουσιάσεις στα θέματα: Νερό στις 28 Φεβρουαρίου και Γεωμετρικά Σχήματα στις 15 Μαρτίου.

Comments Κανένα σχόλιο »

Ο ”ΛΥΣΙΑΣ“ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπ. Δούκα, τον OTE και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση 1 Μαρτίου – 31 Μαρτίου 2011 και η τελική 28 Απριλίου 2012 (πληροφορίες στο http://www.lysias.gr/).
 Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι αναζήτησης και γνώσεωνΜέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ-ΒΡΙΣΚΩ-ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ»μαθητές και μαθήτριες από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄Λυκείου επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους. Μπορείτε να «παίξετε» το νέο παιχνίδι στη διεύθυνση: http://www.lysias.gr/procedure/demo.asp
Ως «Καλή Εκπαιδευτική Πρακτική» μπορείτε να την αξιοποιήσετε από εδώ: Νο 63 (διεύθυνση του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης).
 Για οποιοδήποτε επιπλέον σχετικό θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική επιτροπή (Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής, Μαρία Π. Σαββίδου, 210 6186000 *554,informat@doukas.grwww.doukas.gr)

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou