Αρχείο για Νοεμβρίου 28th, 2012

Με αφορμή την πρόσφατη δειγματική διδασκαλία που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου από την εκπαιδευτικό ΠΕ20 Ηλιάνα Γιαννούση, δόθηκε στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής το παρακάτω υλικό:

1. Ένα δικό μου σχέδιο μαθήματος για το μάθημα της Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο Δημοτικό.

2. Μια φόρμα με τα βασικά σημεία που περιέχει ένα σχέδιο μαθήματος, που ακολουθείται από 2 παραδείγματα, δηλ 2 σχέδια μαθημάτων: ένα με θέμα τις μηχανές αναζήτησης και ένα με θέμα την αποθήκευση δεδομένων και την έννοια της χωρητικότητας. Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο εδώ.

Η φόρμα και τα παραδείγματα αποτελούν μέρος του υλικού που δόθηκε στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής που επιμορφώθηκαν πριν μερικά χρόνια στη Διδακτική της Πληροφορικής στο πλαίσιο της τότε επιμορφωτικής Πράξης.

Θεωρώ οτι αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό της διδασκαλίας μας και ταυτόχρονα μέσο αυτοαξιολόγησης και αναστοχασμού με βάση το αποτέλεσμα που τελικά προκύπτει.

Comments Κανένα σχόλιο »

Ξεκίνησε ο Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών!

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διδάσκουν σε σχολείο (δημόσιο, ιδιωτικό, τεχνικό κλπ) και έχουν πραγματοποιήσει την δραστηριότητα τους μέσα στην τάξη – όχι απαραίτητα κατά το έτος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού καθώς και η διαδικασία βήμα-βήμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou