Βαρδακαστάνη
- Οι ελιές σε μικρές ποσότητες προχωρούν για το διαχωρισμό τους από φύλλα και κλαδάκια
- ..αφού ξεπλυθούν με νερό, στραγγίζουν και ζυγίζονται αυτόματα
- Ζυγίζονται αυτόματα ανα τρία (3) κιλά περίπου και παίρνου το δρόμο για το σπαστήρα!
- Ο σπαστήρας! Εδώ ψύχα, και κουκούτσια γίνονται όλα ένα
- Οι μαλακτήρες! Το μείγμα παραμένει εδώ και ανακατεύεται σε θερμό περιβάλλον (30 βαθμών) για περίπου 1 & 1/2 ώρα.
- Η φυγοκεντρική μέθοδος διαχωρισμού του λαδιού
- Το ραφινάρισμα του λαδιού
- και να!!! μας βγήκε τελικά το λάδι…
Πρόσφατα σχόλια