Μεταφέρω τον τίτλο και το περιεχόμενο του email με τη συνταγή από τον Αντώνη.
«Χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή. Η επιστήμη φυσικά μπορεί να επιφέρει
αλλαγές ανάλογα με τη λιπαρότητα των ελαίων.
500 gr λάδι
150 gr νερό
70 gr ποτάσα
σε χλιαρό νερό διαλύεται η ποτάσα και στη συνέχεια σε χαμηλή «φωτιά»
απροστίθεται σταδιακά το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν αρχίσει να
δένει το μίγμα σταματάμε την θέρμανση και στη συνέχεια….. σερβίρουμε.
Το σκοινί…. το αγοράζεις.»
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Πρέπει να προσθέσω ότι η ποτάσα δεν είναι ποτάσα αλλά καυστικό νάτριο (σόδα). Πάντως δεν έχετε πρόβλημα γιατί αν μπείτε σε ένα χρωματοπωλείο και ζητήσετε ποτάσα, τη σόδα θα σας δώσουν.
Πρόσφατα σχόλια