Ο καιρός

O καιρός σήμερα

Μερικά από Πόρτο Ράφτη

Μερικά από Λέχαιο

Mαθήματα

Επαναληπτικά τεστ Ανατομίας Γ' ΕΠΑΛ

Τεστάκια συμπλήρωσης για όλη την ύλη των πανελληνίων. Το συμπληρώνεις απο το βιβλίο, μετά το μαθαίνεις απ?έξω και προσπαθείς να το συμπληρώσεις και χωρίς το βιβλίο. Τέλος το έχεις για μια γρήγορη επανάληψη!. Για όποιον ενδιαφέρεται?

Α’  (Πεπτικό)
Β’  (Κυκλοφορικό)
Γ’  (Αναπνευστικό)
Δ’  (Γεννητικό)
Ε’  (Ουροποιητικό – Ενδοκρινείς)

Share

2 comments to Επαναληπτικά τεστ Ανατομίας Γ’ ΕΠΑΛ

  • Στέλλα Ιωάννου

    Καλησπέρα. Καλή δουλειά αν και θα ήταν καλύτερο αν προσθέτατε μερικές ερωτήσεις συνδυαστικές. Θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικές διορθώσεις που θα ήταν νομίζω καλό να γνωρίζετε. Στο κεφάλαιο του κυκλοφορικού λοιπόν και συγκεκριμένα εκεί που γράφετε «αρτηριακό σύστημα μεγάλης κυκλοφορίας» στην ερώτηση 16 που αφορά τους κλάδους της κοιλιακής αορτής, πέραν από τους 8 αυτούς, είναι και οι δύο κλάδοι που χωρίζεται ώστε να φτάσει μέχρι και τα κάτω άκρα. Η αριστερή και η δεξιά λαγόνια αρτηρία. Επιπλέον στην άσκηση 9, στο χωρίο «Σε ορισμένους ενδοκρινείς…κολποειδή τριχοειδή», δεν είναι σαφές το νόημα της πρότασης (όπως άλλωστε και στο ίδιο το βιβλίο) καθώς δεν γίνεται κατανοητό πως κολποειδή τριχοειδή ονομάζεται το είδος των εν λόγο αγγείων και όχι τα κύτταρα του αδένα. Τέλος στην αμέσως επόμενη πρόταση της άσκησης 9 υπάρχει συντακτικό λάθος αφού το «καμιά φορά» είναι γενικό ενώ οι περιπτώσεις πυλαίων συστημάτων είναι πολύ ελάχιστες. Ίσως σας φάνει χρήσιμο το σχόλιο μου. Με εκτίμηση πάντα.

  • admin

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου Στέλλα. Με πήγες πολλά χρόνια πίσω. Έχω πάρει σύνταξη απο το 2014 που μας έβγαλαν σε διαθεσιμότητα. Δεν παρακολουθώ ούτε γνωρίζω τα νέα βιβλία και αναλυτικά προγράμματα. Αν «παίζει» ακόμα μπορείς να τα διορθώσεις και να τα χρησιμοποιήσεις όπως σου αρέσει. Έχουν πολλά λάθη τα οποία βλέπω και εγώ τώρα. Αν υπήρχε κάποια ομαλή συνέχεια στη διδασκαλία του μαθήματος θα τα είχα διορθώσει. Μία χρονιά μόνο έκανα αυτό το μάθημα. Καλή συνέχεια.

You must be logged in to post a comment.