Η παρακάτω συνταγή είναι για «γλυκό» τραχανά. Ο «ξινός» θέλει πιο πολλή δουλειά.
Παίρνεις 6 κιλά κατσικίσιο γάλα και 1 κιλό μπουλουγούρι (πληγούρι – στάρι αλεσμένο), το βράζεις μέχρι να πιεί όλο το γάλα, και μετά το ξεραίνεις και το τρίβεις. Οταν ξεραθεί καλά, συντηρείται σε οποιοδήποτε δοχείο (συνήθως γυάλινο).
- Οταν βγαίνει απ τη φωτιά κι αφού κρυώσει.
- Το απλώνουμε σε όσο το δυνατό μικρότερα κομμάτια.
- και το αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένο με ένα τούλι.
- Οσο ξεραίνεται, τόσο τρίβεται καλύτερα.
- σχεδόν έτοιμος
Πρόσφατα σχόλια