Οικογένεια: Λιλιίδες (Liliaceae, Liliengew?chse / Lilies)
Άλλιον το ήμερον (Allium sativum)
Η καλλιέργεια του σκόρδου είναι πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη και κυρίως στις παραμεσόγειες χώρες. Καταναλώνεται χλωρό (φρέσκα σκόρδα ή σκορδάκια), κυρίως όμως χρησιμοποιείται ο ξερός βολβός του σε διάφορα ορεκτικά εδέσματα όπως η σκορδαλιά, το τζατζίκι κ.α.
Στη φαρμακευτική χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό των πνευμόνων και των εντέρων, κατα των οξύουρων, της υπέρτασης και ως διουρητικό (Πηγή: 1)
Πρόσφατα σχόλια