Ο καιρός

O καιρός σήμερα

Μερικά από Πόρτο Ράφτη

Μερικά από Λέχαιο

Πρόσωπα

Φώτης Χαλουλάκος ή Φωτάκης

Γεννήθηκε στου Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη το 1922. Οταν ήταν ακόμα έξι χρονών ο Στέλιος Κιάφας του έμαθε φυσαρμόνικα. Μέχρι το 1941 εξακολουθούσε να παίζει φυσαρμόνικα και παράλληλα μαντολίνο και μπουζούκι. Τότε τον εμφάνισε, με μεγάλη επιτυχία, σα νούμερο με τη φυσαρμόνικα ο Αρίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τα άλλα όργανα και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το μπουζούκι. Στην αρχή γυρνούσε με φίλους και παίζανε στις ταβερνίτσες της Καμάρας χωρίς μεροκάματο αλλά μόνο για ένα πιάτο λαχανίδες.
Μετα από λίγους μήνες αυτός, ο Γιάννης Ντουρέκας, ένας εξαιρετικός μπουζουξής κι ο Αντρίκος ο κοντός, φτιάξανε το «Τρίο Καμαριωτάκια«. Οταν χωρίσανε έφτιαξε το «Τρίο Φωτάκη«. Μετά την Απελευθέρωση κατέβηκε στην Αθήνα όπου εργάστηκε μέχρι το 1970.
Από το 1967 είχε δικές του σχολές μουσικής, όπου δίδασκε διάφορα όργανα και τραγούδι.
Ο Χαλουλάκος εκτός από καθηγητής μουσικής και μπουζουξής είναι και αξιόλογος συνθέτης. Πολλά από τα τραγούδια του γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Ο Φωτάκης, όπως ήτανε γνωστός, είναι ένας από τους αφανείς εργάτες του ρεμπέτικου, που η προσφορά του στην πορεία του υπήρξε σημαντική.

Share

You must be logged in to post a comment.