Δημητρακάκης Κων/νος M. ed.

Σύμβουλος Εκπ/σης ΠΕ 70 - τ. Αναπληρωτής Δ/ντής Π.Ε. Φθιώτιδας - τ. Δ/ντής ΠΕΚ Λαμίας

Επιλογές

Υλικό ανά γνωστικό αντικείμενο

Γενικό υποστηρικτικό υλικό

 

Ο αυτοκράτορας έχει κέφια (2000)

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 78'

Ο Αυτοκράτορας Κούζκο έχει κέφια και πολλά σχέδια! Θέλει να χτίσει την Κουζκόπολη καταστρέφοντας το χωριό του Πάτσα. Όμως, ένα μαγικό φίλτρο που τον μεταμορφώνει σε λάμα και η φιλία ενός καλοκάγαθου χωρικού θα του αλλάξουν τα σχέδια. Ο Κούζκο πρέπει οπωσδήποτε να μεταμορφωθεί από ζώο σε αυτοκράτορα αλλά και σε αληθινό άνθρωπο.

 

 

 

 

 

 

 


 

Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (2001)

Σκηνοθεσία: Χαγιάο Μιγιαζάκι

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια:125'

Η 10χρονη Τσιχίρο και οι γονείς της κατευθύνονται προς το νέο τους σπίτι στα προάστια, όταν ο πατέρας της αποφασίζει να κόψει δρόμο μέσα από ένα ερημικό δρομάκι. Η οικογένεια χάνεται σε ένα παράξενο τούνελ, που οδηγεί σε μια έρημη πόλη-φάντασμα και όπου, μυστηριωδώς, οι γονείς της Τσιχίρο θα μεταμορφωθούν σε γουρούνια. Η μικρή θα προσπαθήσει να λύσει τα μάγια, αντιμετωπίζοντας μάγισσες, πνεύματα και κάθε λογής θαύματα, με τη βοήθεια του Χάκου, ενός παράξενου παιδιού...

 

 

 

 

 

 

 


 

Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα (2002)

Σκηνοθεσία: Γιάνικ Χάστρουπ

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 78΄

Σε μια φωλιά σ? έναν άγονο λόφο, μια πολική αρκούδα γεννάει ένα αρκουδάκι ? αλλά το νεογνό πεθαίνει πάνω στη γέννα. Σε μια καλύβα, λίγο πιο πέρα, μια γυναίκα γεννάει ένα δυνατό υγιές αγόρι. Η πολική αρκούδα είναι τόσο θλιμμένη από την απώλεια του μικρού της που σωριάζεται κάτω στον πάγο για να πεθάνει. Έτσι, το ταίρι της κλέβει το μωρό της γυναίκας και το φέρνει στους πάγους. Το αγοράκι μεγαλώνει με την αρκούδα, μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αρκούδα : εύκολο πράγμα για ένα αγοράκι. Αυτή είναι η αρχή ενός όμορφου παραμυθιού, όπου το πνεύμα των λόφων βοηθά αυτόν που θέλει πραγματικά να γίνει κάποιος.

 

 

 

 

 


 

Οι φίλοι μου τα διαστημάκια (2003)

Σκηνοθεσία: Πατρίκιος Δημήτρης

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 30`

 

Δύο αστρομαχητές του απέραντου γαλαξιακού καλού καταλήγουν μετά από βλάβη του σκάφους τους στο δωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού, της Αλεξάνδρας. Για να επιβιώσουν στις συνθήκες του άγνωστου αυτού πλανήτη ενσωματώνονται στα δύο αγαπημένα κουκλάκια της Αλεξάνδρας και ζητάνε τη βοήθειά της για να επιστρέψουν στον δικό τους πλανήτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Το Τριο Της Μπελβιλ (2003)

Σκηνοθεσία: Σιλβεν Σοντε

Είδος:Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 80?

Υιοθετημένος από την γιαγιά του, Μαντάμ Σουζα, ο μικρός Τσαμπιον είναι ένα γλυκό, μοναχικό αγόρι Διαπιστώνοντας η γιαγιά ότι ο πιτσιρικάς δεν είναι πουθενά αλλού τόσο ευτυχισμένος όσο στη σέλα ενός ποδηλάτου, αρχίζει τα μαθήματα και πολύ γρήγορα, ο Τσαμπιον γίνεται αντάξιος του ονόματός του! Τα χρόνια περνούν και το αγόρι είναι έτοιμο πια, να λάβει μέρος στο παγκόσμιας φήμης ποδηλατικό «Γύρο της Γαλλίας»! Στη διάρκεια του αγώνα όμως, δύο μυστηριώδεις, μαυροντυμένοι τύποι απαγάγουν τον Τσάμπιον! Τρελή από αγωνία, η Μαντάμ Σουζα , παρέα με τον πιστό της σκύλο Μπρούνο, αρχίζει να τον αναζητά εναγωνίως. Στη διάρκεια της περιπλάνησής της, βρίσκεται στην πόλη Μπελβίλ, όπου μεσουρανεί το διάσημο «Τρίο» - ένα συγκρότημα τριών εκκεντρικών καλλιτέχνιδων, οι οποίες αποφασίζουν να πάρουν την Μαντάμ Σουζα και τον σκύλο της υπό την προστασία τους. Όλοι μαζί, θα βρεθούν σύντομα στα ίχνη του Τσάμπιον, αλλά και της Γαλλικής Μαφίας! Θα καταφέρουν άραγε, να τα βγάλουν πέρα μαζί της;

 


 

Μπομπ ο Σφουγγαράκης (2004)

Σκηνοθεσία : Στίβεν Χίλενμπεργκ

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 87?

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης ζει σε έναν... ανανά στον Υδάτινο Κόσμο και εργάζεται ως σεφ σε ένα... φαστ φουντ! Όταν το αφεντικό του, ο κύριος Κάβουρας, δεν τον αναβαθμίζει, όπως περίμενε, ο Μπομπ στεναχωριέται γιατί θεωρεί ότι δεν μπορεί να αποδείξει την αξία του. Θα του δοθεί η ευκαιρία, όμως, όταν ο βασιλιάς Ποσειδώνας ανακαλύψει ότι κάποιος έχει κλέψει το στέμμα του. Ο Μπομπ, παρέα με τον καρδιακό του φίλο, Πάτρικ τον Αστερία, θα επιδιώξει (εθελοντικά) να το βρει. Η αναζήτηση αυτή θα οδηγήσει τους δυο τους σε... μακρινές θάλασσες, ενώ θα αναγκαστούν να φτάσουν μέχρι και τη στεριά, μπλέκοντας σε ένα σωρό ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

απόσπασμα ταινίας 2.16

 


 

Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες (2004)

Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Φορεστιέ & Τόμας Λάνγκμαν

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 118΄

Ο Αστερίξ και ο αχώριστος φίλος του Οβελίξ αποφασίζουν να πάνε  στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στους φημισμένους αγώνες προκειμένου να βοηθήσουν ένα συμπατριώτη τους να ανακηρυχτεί νικητής και να κερδίσει την καρδιά μιας Ελληνίδας πριγκίπισσας. Για να το πετύχουν πρέπει να νικήσουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πλην όμως δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το μαγικό φίλτρο, γιατί τότε θα θεωρηθούν ντοπαρισμένοι. Αντίπαλός τους είναι ένας περιβόητος Ρωμαίος, ο Βρούτος, ο γιος του αυτοκράτορα!

 

 

 

 

 


 

Ο αδελφός μου ο αρκούδος (2005)

Σκηνοθέτης: Ben Gluck

Διάρκεια: 82'

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Μια επική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων γεμάτη γέλιο και συναίσθημα Με πέντε υπέροχα, νέα τραγούδια από τον βραβευμένο με Oscar? Φιλ Κόλλινς, η ταινία αυτή υπόσχεται μοναδικές στιγμές διασκέδασης για ολόκληρη την οικογένεια. Πολλά χρόνια πριν, όταν οι λευκοί δεν είχαν ακόμα εισβάλλει στο Νέο Κόσμο, ένα μικρό, ατίθασο αγόρι μεταμορφώνεται μυστηριωδώς σε αρκούδα. Μην έχοντας άλλη λύση, και προσπαθώντας να ανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του, αναγκάζεται να δει τον κόσμο μέσα από άλλα μάτια και να γνωρίσει μια άλλη, διαφορετική ζωή που δεν είχε φανταστεί ποτέ. Με τη νέα του μορφή ο Κενάι θα γνωρίσει ένα μικρό αρκουδάκι, τον Κόντα που θα τον μυήσει στα μυστικά του δάσους αλλά και θα του δώσει και πολύτιμα μαθήματα ζωής. Μαζί του ο Κενάι θα ανακαλύψει πόσο σημαντικό είναι να αγαπάς, να νοιάζεσαι και να φροντίζεις κάποιον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον μικρό σου αδερφό.

 


 

Μπάμπι 2: Ο πρίγκιπας του δάσους (2006)

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Πίμενταλ

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 73'

O χαριτωμένος Μπάμπι δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τον μπαμπά του, τον Πρίγκιπα του Δάσους... Του λείπει πολύ η μαμά του και ζηλεύει όταν βλέπει τα ζώα του δάσους στην αγκαλιά των δικών τους μαμάδων... Όταν όμως μπερδέψει τη φωνή ενός κυνηγού με το κάλεσμα της μητέρας του και τρέξει κοντά της, θα νιώσει τυχερός που ο μπαμπάς του θα βρεθεί δίπλα του την κατάλληλη στιγμή για να τον σώσει! Σιγά ? σιγά, πατέρας και γιος θα έρθουν κοντά και θα μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Ο Μπάμπι, παρέα με τους κολλητούς του φίλους που δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ, παίρνει τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσει...

 

 

 

 

 


 

Η προφητεία των βατράχων (2006)

Σκηνοθεσία: Ζακ-Ρεμύ Ζιρέρ

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 83΄

Τα βατράχια που μπορούν να λένε τον καιρό, προβλέπουν ότι θα κάνει κατακλυσμό. Το λένε σε δύο παιδιά, τον Τομ και την Ζυλλιέτ, κι εκείνα στους γονείς τους. Αυτή είναι η προφητεία των βατράχων, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι άνθρωποι πρέπει να φροντίσουν για να φτιάξουν ένα σκάφος, σαν του Νώε την αρχαία κιβωτό, και να βάλουν μέσα όλα τα είδη των ζώων της στεριάς...

Αλλά τι γίνεται, όταν αρχίσουν να πεινάνε τα ζώα; Οι πατάτες που έχει ο καπετάνιος στ? αμπάρι του μπορούν να λύσουν το πρόβλημα; Πώς να επιζήσουν χωρίς να φαγωθούν μεταξύ τους; Μέσα από την επιτακτική ανάγκη της επιβίωσης και κάτω από το «νόμο του καπετάνιου», τίθεται σωρεία θεμάτων που συμπληρώνονται ή παρατίθενται μεταξύ τους: η δημιουργία του κόσμου και η αναπαραγωγή του είδους, η χρήση του ελεύθερου χρόνου, ο θάνατος και η οδύνη του χαμού, η αγάπη και η απελπισία, η προδοσία και η χειραγώγηση. «Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, αλλά πώς να το καταλάβουν;» λέει ο καπετάνιος. Μια συνεχής διαπάλη εκτυλίσσεται μέχρι να επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο.

 


 

Λούκυ Λουκ: Τρελές περιπέτειες στην άγρια δύση (2007)

Σκηνοθεσία:  Ζαν-Μαρί Ολιβιέ

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 90'

Νέα Υόρκη, 1885. Ο Λούκι Λουκ συνοδεύει τους Ντάλτον στην... εκατομμυριοστή δικαστική τους υπόθεση! Φυσικά, οι τέσσερις ?επαγγελματίες? απατεώνες δραπετεύουν και επιδίδονται στο αγαπημένο τους χόμπι: τη ληστεία τραπεζών. Με την αστυνομία και τον Λούκι Λουκ να τους κυνηγούν, κρύβουν τα λάφυρα στην άμαξα ενός καραβανιού, για να τα αναζητήσουν όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Έλα όμως που το καραβάνι διαθέτει... δεκάδες ίδιες άμαξες! Που είναι τα λάφυρα, οέο;

Tο πιο γρήγορο πιστόλι, ξανασυναντά εκείνους που λατρεύει να μισεί: την οικογένεια Ντάλτον που έχει κάνει την απόδραση... τέχνη! Μαζί τους η ομιλητική Ντόλυ, ο τετραπέρατος Ραν-ταν-Πλαν, η μαμά Ντάλτον και οι κάκτοι της ερήμου... στην πιο γουέστερν ταινία κινουμένων σχεδίων!

 

 


 

Το Μαγικό Σπαθί: Αναζητώντας Το Κάμελοτ (1998)

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 86'

Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του θρυλικού βασιλιά Αρθούρου, όταν είχε μόλις χτισθεί το παλάτι του Κάμελοτ, ένα έξυπνο και γενναίο κορίτσι, η Κέλυ και ο θαρραλέος αν και τυφλός, νεαρός Γκάρετ αναζητούν το ''Μαγικό Σπαθί'', το οποίο έχει κλέψει ο σατανικός Λόρδος Ράμπερ, για να αποκαταστήσουν την τάξη στο βασίλειο του αγαπημένου τους βασιλιά! Δράση, περιπέτεια, ρομαντισμός αλλά και χιούμορ, σε μια μοναδική κλασσική ταινία κινούμενων σχεδίων, πλημμυρισμένη με υπέροχο χρώμα και μουσική, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

 

 

 

 

 

 


 

Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας (1961)

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 79'

Η Ανίτα και ο Ρότζερ είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που παντρεύονται, ενώ έχουν και ένα ζευγάρι σκυλιά Δαλματίας, την Περντίτα και τον Πόνγκο! Η αδίστακτη Κρουέλα Ντε Βιλ, το αφεντικό της Ανίτα, απαγάγει τα κουτάβια τους με σκοπό να φτιάξει το παλτό των ονείρων της. Έτσι τώρα όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν και τα 99 ακόμα σκυλάκια από τα χέρια της κακιάς Κρουέλα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

O Πρίγκιπας της Αιγύπτου (1998)

Σκηνοθέτης : Μπρέντα Τσάπμαν, Στιβ Χίκνερ

Κατηγορία : Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 99'

Τη μεγαλειώδη ιστορία της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο αφηγείται με γλαφυρό τρόπο αυτή η θαυμάσια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι τηλεθεατές. Το φιλμ απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού 1999 με το "When You Believe", που ερμηνεύουν οι υπέροχες Μαράια Κάρεϊ και Γουίτνι Χιούστον.

Ένα ανησυχητικό όνειρο ωθεί τον Φαραώ της Αιγύπτου να διατάξει τη θανάτωση όλων των αρσενικών βρεφών που έφεραν στον κόσμο Εβραίοι. Η απελπισμένη μητέρα του μικρού Μωυσή βάζει το μωρό σ' ένα καλάθι και το αφήνει στο ποτάμι. Ο Μωυσής διασώζεται από την ίδια τη Βασίλισσα και μεγαλώνει σαν αδελφός μαζί με τον Ραμσή, τον επίσημο κληρονόμο του θρόνου. Κάποια μέρα, όμως, μαθαίνει για την εβραϊκή καταγωγή του...

 

 


 

Οι κότες το σκασαν (2000)

Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ, Πίτερ Λορντ

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 102'

Η ζωή στο κοτέτσι δεν είναι και τόσο άσχημη για τους κατοίκους του: άφθονο φαγητό, προστασία, καλή παρέα... Ο περιορισμός της ελευθερίας δεν δείχνει να προβληματίζει τις κότες, μέχρι τη στιγμή που μία από αυτές θα εκτελεστεί επειδή δεν έκανε αβγό. Και η κατάσταση θα χειροτερέψει. Η επιχείρηση παραγωγής αβγών που έχει στήσει η κυρία Τουίντι δεν αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη. Έτσι, αποφασίζει να το γυρίσει στις κοτόπιτες. Για ποιες χτυπά η καμπάνα; Την αρχική απελπισία διαδέχεται η αποφασιστικότητα. Ενώ η κυρία Τουίντι αγνοεί το σύζυγό της ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κότες κάτι σκαρώνουν, οι έγκλειστες του ορνιθοτροφείου, με τη βοήθεια ενός ταξιδιάρικου πουλιού, επιχειρούν τη μεγάλη απόδραση... Μια πρωτότυπη μεταφορά των ταινιών φυλακής - απόδρασης, αυτή τη φορά με ήρωες κοτόπουλα φτιαγμένα από πηλό. Απίστευτη τεχνική δίνει ρεαλισμό τις κινήσεις των πουλερικών. Οι κάτοικοι του κοτετσιού 17 έχουν χιούμορ και ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

 

 


 

Διακοπές για πάντα (2001)

Σκηνοθεσία: ΤΣΑΚ ΣΙΤΖ

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 80'

Για τους μαθητές του σχολείου της Τρίτης Οδού, υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο από το διάλειμμα της τάξης: οι καλοκαιρινές διακοπές! Η σχολική χρονιά ήταν δύσκολη και ο Τι Τζέι περιμένει με ανυπομονησία τις ξένοιαστες ώρες με τους φίλους του. Η απογοήτευσή του θα είναι τεράστια, όταν ανακαλύπτει ότι όλοι σκοπεύουν να πάνε στην κατασκήνωση, εκτός από εκείνον. Μια μέρα που βαριέται αφόρητα, ο Τι Τζέι περνάει με το ποδήλατό του μπροστά από την άδεια αυλή του σχολείου, όπου βλέπει ένα παράξενο πράσινο φως να διαχέεται μέσα από το κεντρικό κτίριο. Πεπεισμένος ότι κάτι δεν πάει καλά, προσπαθεί να ταρακουνήσει τους γονείς του, καθώς και την τοπική αστυνομία. Όλοι τους, όμως, πιστεύουν ότι η φαντασία του οργιάζει, πράγμα λογικό για ένα παιδί που δεν έχει τίποτα να κάνει. Τελευταία ελπίδα του Τι Τζέι, ο Διευθυντής Πρίκλι που δέχεται να τον βοηθήσει. Στην προσπάθειά του να ξεκλειδώσει την πύλη του σχολείου, τον διευθυντή χτυπάει μία ηλεκτρική καταιγίδα!Φοβούμενος το χειρότερο, ο Τι Τζέι συγκεντρώνει τους φίλους του, τον Μάικι, την Σπινέλι, τον Βινς, την Γκρέτσεν και τον Γκας. Η παρέα αρχίζει να πιστεύει την ιστορία του, όταν όλοι βλέπουν ένα γιγαντιαίο όπλο να βγαίνει από την οροφή του σχολείου, ρίχνοντας μια ακτίνα λέιζερ στον ουρανό. Το σχολείο και ο διευθυντής του βρίσκονται προφανώς σε μεγάλο κίνδυνο, οπότε τα παιδιά αποφασίζουν να τρυπώσουν μέσα. Εκεί πέφτουν επάνω στον διαβολικό Δρα Μπένεντικτ, ο οποίος είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να απαλείψει το διάλειμμα. Τώρα, έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τον καιρό και να δημιουργήσει μόνιμο χειμώνα, εξαφανίζοντας για πάντα το καλοκαίρι και τις διακοπές! Η παρέα του Τι Τζέι, με τη βοήθεια των μεγάλων, συσπειρώνεται για να προλάβει την καταστροφή και ορκίζεται να σώσει το σχολείο.

 


 

Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο (1996)

Σκηνοθέτης: Χένρι Σέλικ

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 79'

Από τότε που έχασε με περίεργο τρόπο τους γονείς του, ο Τζίμης ζούσε με τις δύο θείες του, οι οποίες όμως, έκαναν αφόρητη τη ζωή του. Του φέρονταν σκληρά, τον έβαζαν να κάνει σκληρές δουλειές και δεν τον άφηναν ποτέ να βγει έξω από το φράχτη του σπιτιού τους. Ώσπου ξαφνικά μια μέρα έγινε κάτι πολύ παράξενο, κάτι μαγικό, που άλλαξε ολότελα τη δυστυχισμένη ζωή του Τζίμη και του χάρισε το πιο απίστευτο, το πιο συναρπαστικό ταξίδι του κόσμου!

 

 

 

 

 


 

Σεβάχ: Ο Θρύλος των Επτά Θαλασσών

Σκηνοθέτης: Patrick Gilmore, Tim Johnson

Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια: 88?

Χωρίς να το γνωρίζει, ο διαβόητος διαρρήκτης Σεβάχ κλέβει το μυθικό "Βιβλίο της Ειρήνης" και το παραδίδει στην Έριδα, θεότητα του Χάους. Τώρα, για να επανορθώσει, ο Σεβάχ έχει μόνο μια ευκαιρία για να βρει την Εριδα και να επανακτήσει το βιβλίο διαφορετικά ο Πρωτέας, παιδικός του φίλος και πρίγκιπας των Συρακουσών, θα βρει βέβαιο θάνατο. Σ? αυτή την αναζήτησή του, ο Σεβάχ βρίσκει απρόσμενη βοήθεια από τη Μαρίνα, αδελφή του Πρωτέα?

απόσπασμα ταινίας (1:44)