Δημητρακάκης Κων/νος M. ed.

Αναπληρωτής Δ/ντής Π.Ε. Φθιώτιδας - τ. Σχολικός Σύμβουλος - τ. Δ/ντής ΠΕΚ Λαμίας

  
  

Επιλογές

Υλικό ανά γνωστικό αντικείμενο

Γενικό υποστηρικτικό υλικό

 

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus KA101 (μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) o αναπληρωτής Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κος Κ. Δημητρακάκης και 6 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης μετακινήθηκαν στην Πράγα της Τσεχίας για να παρακολουθήσουν πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «STEM» το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό ITC-International το χρονικό διάστημα 28/10 έως 1/11 του 2019.

 

Περισσότερα...

 

 

Ένα εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά δηµοτικού για την αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας.

 

Περισσότερα...

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ 4547/12-6-2018, που αφορά την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους και όλες σας και να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

 

 

Περισσότερα...

 

 

Πανελλαδική βράβευση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στα EDUCATION LEADERS AWARDS 2018 , που διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications . Συγκεκριμένα στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία/ Πρωτοβαθμια Επαίδευση, το σχολείο μας πήρε το τρίτο βραβείο (BRONZE), ανάμεσα σε πολλά σχολεία της Ελλάδος. H συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει ένα καινοτόμο έργο ή πρωτοβουλία ενός Εκπαιδευτικού Οργανισμού που έχει βελτιώσει τη μαθησιακή εμπειρία των διδασκόμενων, με θετικό αντίκτυπο στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα ή στην προσωπική ζωή τους.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο κατέθεσε την πρόταση με το Φεστιβάλ Σχολικού Πολιτισμού, που υλοποίησε την σχολική χρονιά 2016-2017, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Σε ένα διαγωνισμό που κυριαρχεί η καινοτομία, βραβεύει τις καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, προωθεί το σεβασμό, τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα. Η λειτουργία ενός σχολείο που ανοίγει τα φτερά του στην κοινωνία αντιμετωπίζεται θετικά από την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των συγκεκριμένων βραβείων ήταν πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της έρευνας, εκπαιδευτικοί, γραμματείς υπουργείων, δημοσιογράφοι και σχολικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ του σχολείου μας στηρίχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αρωγός ήταν ο Δήμος Δελφών, καθώς και αρκετοί άνθρωποι της Άμφισσας. Μέσα από την προσπάθεια αυτή αναδείχτηκε η αγαστή συνεργασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Των εκπαιδευτικών που αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες δουλειάς για να υλοποιήσουν το φεστιβάλ – προς όφελος των μαθητών – και οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη και την ψυχή αυτού του σχολείου!!!

Η βράβευση έγινε την Παρασκευή 18 Μαΐου στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 400 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας θα συνεχίζει να αναζητά την καινοτομία, την πρωτοτυπία και τις βέλτιστες μαθησιακές πρακτικές, προκειμένου οι μαθητές να αποκτούν πολλαπλά οφέλη, συμμετέχοντας στη μαθησιακή διεργασία.

 

Περισσότερα στο blog του σχολείου

 

 

 

Όπως εύκολα προκύπτει τόσο από τη σχετική βιβλιογραφία όσο και από τα δύο συναφή συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα μας, το θέμα της ηγεσίας στη σχολική εκπαίδευση δεν είναι επαρκώς αποσαφηνισμένο στην Ελλάδα.


Περισσότερα...